2. júla 2024

Chmelár: Peter Pellegrini sa otvorene pridal k vojnovému táboru

Zdielajte

Nepovažujem to za dobré riešenie a tvrdím, že po voľbách môže vzniknúť ešte horšie vládne zoskupenie ako teraz. O Robertovi Ficovi si môžeme myslieť, čo chceme, ale hlavnú tému nadchádzajúcich volieb určil veľmi presne. Nejde o nič menšie ako o základný výber medzi vojnou a mierom. Smer-SD môžete kritizovať za čokoľvek, ale tvrdiť o ňom, že chce zmeniť zahraničnopolitickú orientáciu Slovenska (ako to pravidelne robia liberálne médiá a súčasná vláda) alebo že podporuje Putina je sprostá zákerná lož, píše vo svojom článku publicista, politický analytik a vysokoškolský pedagóg Eduard Chmelár.

Potom by si mal však mali vo vnútri strany ujasniť niektoré veci a dohodnúť sa aspoň na rovnakých odpovediach.

Pellegrini povedal, že jediný člen PS, s ktorým sa kedy stretol, je Tomáš Valášek. Poslanec Valášek však v nedeľu pre TA3 tvrdil, že s Petrom Pellegrinim sa nikdy nestretol. Pellegrini vraví, že zvesti o spojenectve s Progresívnym Slovenskom sú konšpirácie, ale v tom istom rozhovore hovorí, že by chcel vytvoriť budúcu vládu s niekým zo súčasnej koalície, plus by tam mohol byť nejaký „budúci tvar“. To veľa možností nedáva. OĽaNO vylúčil, Za ľudí je mimo hry, s Borisom Kollárom by nemali dosť percent a aj SaS sa potáca na hranici zvoliteľnosti. Ak nechce ísť so Smerom, základ budúcej vlády môže tvoriť len blok Hlas – PS.

Nepovažujem to za dobré riešenie a tvrdím, že po voľbách môže vzniknúť ešte horšie vládne zoskupenie ako teraz. O Robertovi Ficovi si môžeme myslieť, čo chceme, ale hlavnú tému nadchádzajúcich volieb určil veľmi presne. Nejde o nič menšie ako o základný výber medzi vojnou a mierom. Smer-SD môžete kritizovať za čokoľvek, ale tvrdiť o ňom, že chce zmeniť zahraničnopolitickú orientáciu Slovenska (ako to pravidelne robia liberálne médiá a súčasná vláda) alebo že podporuje Putina (ako primitívne fabuluje bývalý ideológ Smeru Boris Zala) je sprostá zákerná lož.

Ak si pozorne prečítate rozhovor, ktorý Robert Fico nedávno poskytol denníku Štandard, presvedčíte sa, že je to politický machiavellista, ktorého názory v ničom nevybočujú zo západného mainstreamového diskurzu. Nespochybňuje úlohu NATO, alibisticky podržal eurokomisára Maroša Šefčoviča a celkovo dal najavo, že do zahraničnej politiky sa nebude starať a prenechá ju technokratom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *