2. júla 2024

ČAPUTOVÁ ODVOLALA LENGVARSKÉHO; REZORT BUDE VIESŤ PATOLÓG PALKOVIČ

Zdielajte

Ministerstvo zdravotníctva SR bude viesť krízový manažment. Do funkcie prvého štátneho tajomníka nastúpi patológ Michal Palkovič, ktorý doteraz pôsobil ako podpredseda Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Ministerstvo zdravotníctva SR bude viesť krízový manažment. Do funkcie prvého štátneho tajomníka nastúpi patológ Michal Palkovič, ktorý doteraz pôsobil ako podpredseda Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Na tlačovom brífingu to v súvislosti s odchodom Vladimíra Lengvarského z čela rezortu uviedol dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger.

Palkoviča vymenuje vláda na stredajšom zasadnutí 8. marca. Vo funkcii nahradí štátneho tajomníka Róberta Babeľu. Heger v súvislosti s odchodom Lengvarského uviedol, že sa jeho misia naplnila. Súčasné výzvy, stojace pred ministerstvom zdravotníctva, si žiadajú podľa Hegera nové spôsoby a systémy riadenia, v ktorých terajšiemu vedenie rezortu „dochádza dych“.

Lengvarskému vyčíta pochybenia pri komunikácii o zmenách v zdravotníctve so samosprávami či lekárskymi odbormi i ambulantným sektorom, mal tiež zlyhať pri digitalizácii nemocníc, obnove vozového parku či budovaní sídiel záchrannej zdravotnej služby, rovnako tak pri príprave novej bratislavskej nemocnice Rázsochy.

Odmietol Lengvarského vyjadrenia, že dôvodom jeho konca má byť prostredie plné politickej korupcie a neskúsenosti. Rezort zdravotníctva bude mať aj povereného ministra, premiér však nespresnil koho, je to podľa jeho slov v rukách prezidentky.

Prezidentka poverí vedením rezortu zdravotníctva Hegera
Prezidentka SR Zuzana Čaputová poverí vedením rezortu zdravotníctva dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO). K odobratiu poverenia Vladimírovi Lengvarskeho by malo prísť v piatok (3. 3.). Hlava štátu o tom informovala vo štvrtok.

Vyjadril sa aj Matovič
“Lengvarský (konečne) končí, lebo na ministerstve dokorán otvoril dvere istej Janke Penta Cigánikovej. Žene, ktorej v zdravotníctve nezáleží na ničom inom ako na záujmoch Sulíkovho a jej priateľa Haščáka. Človeka, ktorý vytuneloval 440 miliónov eur zo zdravotného poistenia … s tým, že na základe Pellegriniho a Ficovho požehnania zo 440 miliónov eur navyše nezaplatil ani 0(nula) eur daní. Človeka, o ktorom v spise Gorila máme dôkazy, ako korumpoval politikov, ktorí mu pomáhali rozkrádať Slovensko,” napísal Igor Matovič na sociálnej sieti.

“Bohužiaľ, Lengvarský miesto toho, aby Pentu a Haščáka z ministerstva vyduril, pustil si príliš blízko k telu jeho vernú slúžku. O jeho masívnych zlyhaniach pri očkovaní, výrazne viac úmrtí na Covid ako za Mareka Krajčiho a absolútne nezvládnutej výstavbe Rázsoch, či … nemá zmysel už ani hovoriť,” dodal.

Nahlásiť chybu v článku

Pošlite nám tip

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *