8. septembra 2024

Dočasne poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer a minister obrany Jaroslav Naď sa zúčastnili na búrlivej diskusii v Michalovciach

Zdielajte....

Dočasne poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer a minister obrany Jaroslav Naď sa zúčastnili na búrlivej diskusii v Michalovciach. Témou bol rok od začiatku vojny na Ukrajine. Ich verejnú debatu v pondelok sprevádzala skupina ľudí, ktorí pokrikovaním opakovane dávali najavo svoj nesúhlas s výrokmi oboch ministrov.

Podľa Naďa v sále kultúrneho domu bolo asi 200 ľudí, z toho približne polovica diskusiu narúšala. „Toto je príklad demokracie. Ak by to robili v Rusku, tak idú do basy,“ hovoril o časti publika dočasne poverený minister obrany.

Diskusia bola veľmi napätá, ministri na pokriky a pískanie reagovali zvyšovaní hlasu. Naď uviedol, že to je iba hlučná menšina a že je rád, aspoň si ich nasnímajú. Káčer ich približne v 35. minúte začal urážať.

„Však tí starí otcovia v tom SNP by sa za vás hanbili, dogrcali by sa z vás, keby vás videli. A taký Štefánik s regionálmi v devätnástom, ktorí bránili našu hranicu, tú južnú, tí by sa v hrobe obracali, keby takýchto podliakov tu videli,“ vyhlásil do publika Káčer.

 György Gyimesi (OĽaNO) 

Ministrov nešetrili ani poslanci. Podľa Gyimesiho išlo o stret s tvrdou realitou a ľudia im ukázali aký je rozdiel medzi tým, keď sa politik pred svojimi pánmi z NATO a Bruselu hrá na vojaka a keď napokon čelí bežnému životu a skutočnej vôli ľudí.

„Pohár trpezlivosti obyčajných ľudí preteká a už sa neobávajú prehovoriť, keď je ohrozovaná ich vlastná bezpečnosť. Ich hlas dokonca prekričal aj ministrovu hrozbu, pripomínajúcu komunizmus, keď poznamenal, že je rád, že sú tu, aspoň ich tváre zachytia bezpečnostné zložky. Takto to vyzerá keď sa progresívno- liberálna propaganda stretne s hnevom ľudí… Celkom zvláštny spôsob práce… Kam sme sa to preboha dostali?!“ Vyjadril sa na sociálnej sieti.

Ľuboš Blaha (Smer-SD)

Takýto škandál podľa Blahu ešte Slovensko nezažilo. „Pretieram si oči a nechce sa mi veriť, že toto je naozaj. Toto je šéf slovenskej diplomacie. Nenávisť z neho len tak srší.“ Dodáva, že Káčer grobiánsky nadáva ľuďom, preto lebo majú iný názor. „Ja neviem, či bol Káčer na mol, ale toto je absolútne dno,“ skonštatoval poslanec. Zároveň podotkol, že ak hlava štátu nestiahne Káčera z vlády, tak je Zuzana Čaputová potom vraj rovnaká ako je on. „Plná zloby a nenávisti voči Slovákom.“

Robert Fico (Smer-SD)

Na odstúpenie Káčera vyzýva aj predseda strany Smer Robert Fico vo videu na sociálnej sieti. Ak si chce prezidentka zachovať zvyšky dôstojnosti, dnes už nebude Rastislav Káčer poverený riadiť rezort zahraničných vecí. To, čo predviedol v Michalovciach, je podľa jeho slov neakceptovateľné.

„Vážená pani prezidentka Čaputová, predpokladám, že ste už videli, čo dnes v Michalovciach predviedol minister zahraničných vecí v demisií Rastislav Káčer. Ako hrubo a vulgárne dourážal ľudí kvôli inému názoru, ako strašil celú Európu, že bude napadnutá ruskými vojskami. Pani prezidentka, ak si chcete zachovať posledné zvyšky dôstojnosti, urobte všetko pre to, aby tento človek zajtra už nebol členom vlády. Ak tak neurobíte, Beriete plnú zodpovednosť za to, čo Rastislav Káčer vystrája.“

Artur Bekmatov (Socialisti.sk)

Podľa Bekmatova dali Michalovčania najavo, čo si o “vojnových štváčoch” myslia. Tak vraj vyzerala reálna podpora, keď za ministra Naďa neklikajú najatí Indovia. „Som rád, že na absenciu názorového oponenta v diskusii o vojne na Ukrajine obyvatelia Michaloviec hlasno upozornili. A presne takto na nich treba,“ uviedol v statuse.

Eduard Chmelár 

To, ako sa správal Rastislav Káčer na diskusii v Michalovciach, vracia podľa publicistu na stôl otázku, či maďarská diplomacia nemala predsa len pravdu, keď posielala nášho ministra zahraničných vecí na psychiatriu. Námietky, že publikum bolo mimoriadne hlučné a miestami až vulgárne vraj neobstoja ako výhovorka správania člena vlády, ktorý by mal navyše vedieť, čo je to diplomatický tón reči.

„Ziapať „Hanba vám!!!“ – toto si ešte nedovolil nijaký politik, nieto diplomat. A keďže sú to práve ústavní činitelia, ktorí určujú charakter verejnej diskusie, to, čo sa tam udialo, je také neakceptovateľné, že poverený minister zahraničných vecí Rastislav Káčer by mal v záujme nádeje na obnovenie elementárnej politickej kultúry okamžite požiadať prezidentku republiky o odobratie poverenia, pretože situáciu absolútne nezvládol,“ argumentuje v statuse.

Ako ďalej uviedol Chmelár, tí ľudia sa tam neprišli biť, ako ich hlúpo obvinil Rastislav Káčer. Oni prišli z plného hrdla povedať, že zásadne nesúhlasia s tým, čo im tlačia do hláv médiá. „Hoci tam ľudia hlasno namietali, že nepodporujú ruskú agresiu, že chcú len mier, ich hlas bol nevypočutý alebo otvorene vysmievaný. A keďže každá propaganda je založená na monotónnom opakovaní a ignorovaní faktov, tak Rastislav Káčer ako aj Jaroslav Naď znovu a znovu omieľali klamstvá, ktoré už boli tisíckrát vyvrátené odborníkmi z rôznych oblastí,“ dodal.

„Narobil už veľa škôd v zahraničí, no tentoraz rozbíja posledné zvyšky občianskej súdržnosti. Ak to prezidentka neurobí a podcení politickú a spoločenskú situáciu, bude priamo zodpovedná za to, do čoho vyústi všeobecná nespokojnosť obyvateľstva. Lebo žiadna moc, ktorá prestáva rešpektovať vôľu ľudí, ktorá sa im vyhráža represiami, ktorá produkuje priehľadné klamstvá ako psychotická diktatúra, si neudrží legitimitu a nemôže mať dlhé trvanie,“ usúdil publicista.

 

Karol Farkašovský (SNS)

„V živote som nevidel človeka vo vysokej verejnej a diplomatickej funkcii tak hrubo sa osopiť na ľudí len preto, že majú iný názor. Obaja predviedli čo je podľa nich demokracia. Keď nemáš názor ako oni, nie si demokrat, ale dezolát. Jeden ani druhý nie sú schopní viesť dialóg. Chýbajúce argumenty by najradšej nahradili cenzúrou. Lenže cenzúra býva vždy predzvesťou totality a jej konca,“ vyjadril sa tak na sociálnej sieti.Podľa jeho slov Káčer stratil nárok na oslovenie „minister“. Prekonal slovník nie štvrtej ale šiestej krčmovej cenovej skupiny. Taká krčma na Slovensku ani neexistuje. To iba „omyl“ oblečený za dočasného ministra môže vypustiť zo seba toľko arogancie. Dodáva, že situáciu nezvládala ani moderátorka Gabriela Kajtárová z Markízy. „Nevychádzam z úžasu ako môže človek prijať moderovanie takej diskusnej stoky. Kde sa podela jej súdnosť. Žiadne peniaze nestoja za to aby sa moderátor znížil k takejto profesionálnej samovražde a totálnemu fiasku. Som zvedavý ako s tým a s ňou naložia jej chlebodarcovia v Záhorskej Bystrici. Výdatne totiž zašpinila aj imidž Markízy.”


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.