8. septembra 2024

Medveděv napsal o prudkém snížení vlivu Francie za hranicemi Evropy

Zdielajte....

RUSKO: Vliv Francie v Asii, Africe a Latinské Americe se rychle snižuje, skutečně suverénní státy se již nebojí diktátu „kolektivního Západu,” napsal náměstek předsedy Rady bezpečnosti RF Dmitrij Medveděv na sociální síti Vkontakte a na portálu Jednotného Ruska.

Poznamenal, že ve světě „nastal čas mezinárodní chirurgie za účelem odstranění zhoubného nádoru koloniální minulosti.”

„Hlavní příčina ale spočívá v tom, že se skutečně suverénní státy již nebojí smutně proslulého „kolektivního Západu.” Vlastní národní zájmy převažují rizika sankčního odporu. Strach, který již Plinius mladší nazval nejpřísnějším opravcem, dnes nefunguje. Latinská Amerika, která je vnímána atlantisty již z dob Monroeovy doktríny z roku 1823 jako svého druhu zadní dvůr, kategoricky neakceptuje tento status,” napsal Medveděv.

Medveděv má za to, že si část elit v západních zemích stále víc uvědomuje dnešní změny, a to nejen ohledně Jižní Ameriky.

„V nedávném čísle francouzského časopisu L’Express s futuristickými prognózami pro místní ozbrojené síly (vlastně pro celou zahraniční politiku) není nic pozitivního. Středoafrická republika a Mali již ukázaly bez zvláštních cavyků dveře francouzským vojenským kontingentům, vláda Burkina Faso vůbec přijala rozhodnutí o denonsaci Dohody o vojenské pomoci uzavřené v roce 1961. Vliv Páté republiky v Asii, Africe a Latinské Americe, stejně jako všech ostatních zbohatlých západních pánů, kteří ztratili vitální sílu a společenský rytmus, se scvrkává jako chagrinová kůže,” zdůraznil Medveděv.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.