4. júla 2024

VIDEO: Gruzínsky premiér vyzval Zelenského,aby sa nemiešal do vnútorných záležitostí Gruzínska:

Zdielajte

Ukrajinský vodca Volodymyr Zelenskyj sa počas protivládnych demonštrácií poďakoval Gruzíncom za to, že mávali aj ukrajinskými vlajkami a zaželal im, aby ich demokratické snahy boli úspešné.

Gruzínsky premiér Irakli Garibašvili vyzval ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, aby nezasahoval do vnútpolitickej situácie v Gruzínsku. Vyjadril sa tak po minulotýždňovej vlne protestov v Gruzínsku, ktorým Zelenskyj vyjadril podporu. TASR informuje v pondelok na základe správy agentúry Reuters.

Zelenskyj sa počas demonštrácií Gruzíncom poďakoval za to, že mávali aj ukrajinskými vlajkami a zaželal im, aby ich demokratické snahy boli úspešné.

„Ak osoba, ktorá je vo vojne… odpovedá na deštruktívne konanie niekoľkých tisícov ľudí tu v Gruzínsku, ide o priamy dôkaz, že táto osoba je zapojená, motivovaná spraviť niečo aj tu, (niečo) zmeniť,“ povedal Garibašvili v nedeľnom rozhovore pre gruzínsku televíziu IMEDI na margo Zelenského podpory protestov v Tbilisi.

V súvislosti s prebiehajúcim vojenským konfliktom na Ukrajine predseda gruzínskej vlády dodal: „Všetkým chcem zaželať skorý koniec tejto vojny a mier.“

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *