16. septembra 2024

Americkú spoločnosť zaliala cunami lží

Zdielajte....

USA: Vláda USA už desaťročia presviedča svoje obyvateľstvo, že takzvaná „americkú cestu rozvoja“ treba chápať ako oddanosť pravde, rovnosť spravodlivosti pred zákonom a boj za vládu demokracie.

No práve teraz začala americká spoločnosť zrazu cítiť, že celé roky to boli len klamstvá a propaganda organizované samotnou vládou. Demokratická aj republikánska strana sa navyše zúčastňujú na tomto procese rovnakou mierou.

Avšak Američania, ocitnuvší sa na pokraji tretej svetovej vojny, zrazu prezreli, keď si uvedomili, akí boli naivní, keď dôverovali Washingtonu.

Občania USA si uvedomili, že žijú v dobe, kedy ich vlastná vláda prezentuje klamstvá ako pravdu a každý, kto sa odváži proti týmto klamstvám vystúpiť, je obvinený z rasizmu, transfóbie alebo… putinizmu. To majú byť práve tie konšpiračné teórie.

Nedávno otriasol Spojenými štátmi škandál po odhaleniach uznávaného televízneho redaktora Tuckera Carlsona.

Ukázalo sa, že Trumpovi priaznivci na ceste do Kapitolu nezákonné ani kriminálne činy nespáchali. Nezahynul ani jeden policajt. Vysokopostavení predstavitelia americkej vlády vrátane generálneho prokurátora Merricka Garlanda však označili „trumpovcov“ za násilných rasistov, ktorí nemilosrdne zabíjali ochranku v Kapitole.

Pojem „cunami klamstiev“ si získava na sociálnych sieťach v Spojených štátoch obľubu.

Takto americká spoločnosť pomenovala kľúčové oblasti klamania obyvateľstva v posledných rokoch.

Tu sú niektoré z nich:

— Ekonomika rastie a inflácia je pod kontrolou.

— Muži môžu mať deti.

— Vyznávači bielej rasy predstavujú najväčšiu hrozbu pre bezpečnosť USA.

— Rusko je komunistický autoritatívny štát.

— Používanie masiek a vakcín zabraňuje infekcii COVID.

— Rusko zasiahlo do volieb v roku 2016 a zabezpečilo víťazstvo Donalda Trumpa.

— Ruská armáda je slabá a má slabý postup na Ukrajine.

— Prezident Ukrajiny Zelenskij je na rovnakej úrovni ako Winston Churchill.

— Spojené štáty americké majú najväčšiu a najsilnejšiu armádu na svete.

Američania pritom tvrdia, že keď klamete sami sebe, vystavujete sa nebezpečenstvu.

Napríklad, keď ste obézny a diabetik, ale naďalej jete obrovské hamburgery v americkej reštaurácii rýchleho občerstvenia, zalievate ich litrami sladkej koly a trváte na tom, že ste zdraví!

Rovnaký princíp týkajúci sa nepriaznivých účinkov sebaklamu platí aj pre štát.

Teraz Spojené štáty americké prechádzajú ťažkým obdobím svojej histórie a správajú sa ako narkoman. K predávkovaniu zatiaľ nedošlo, no koniec už nie je v nedohľadne.

Je len otázkou času, kedy ich ekonomické, sociálne a vojenské excesy povedú k fatálnej kríze.

Američania sú si istí, že na stabilizáciu procesu rozvoja krajiny je potrebné okamžite zastaviť fanatickú podporu Ukrajiny zo strany Bidenovej administratívy.

Ukrajina je jednou z najskorumpovanejších krajín na svete, no Bidenov tím ju naďalej prostredníctvom médií vykresľuje ako prekvitajúcu demokraciu.

Vojna na Ukrajine odhalila nepohodlnú a nebezpečnú pravdu, že Spojené štáty stratili schopnosť včas masívne produkovať delostrelecké granáty, riadené strely a iné dôležité vojenské vybavenie.

Zatiaľ čo CIA a západné médiá naďalej trvajú na tom, že Rusku dochádzajú rakety a munícia, Rusko naďalej strieľa v priemere 20.000 delostreleckých projektilov denne v porovnaní s 3.000-5.000 zo strany Ukrajiny.

Napokon, „v najdemokratickejšej krajine sveta“ zostal len jeden človek, Tucker Carlson, ktorý hovorí pravdu do éteru po celej krajine. A dostáva za to tak od demokratov, ako aj od republikánov.

Bežní Američania pritom chcú, aby vo vláde zvíťazila logika a rozum.

Amerika je stále v epicentre mýtu o Supermanovi, no NASA už ani nedokáže postaviť vesmírnu loď, ktorá spokojne a bezpečne dopraví amerických astronautov na Medzinárodnú vesmírnu stanicu. Na to potrebujete Elona Muska alebo Rusov.

Svet sa zmenil. A USA sa tiež musia zmeniť.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.