30. júna 2024

Ruské námorné sily dnes ráno odrazili útok dronmi na Sevastopol. AKTUÁLNE Z RUSKO-UKRAJINSKÉHO FRONTU – 22. Marca

Zdielajte

UKRAJINA/RUSKO: Na stretnutí nacistického veliteľstva sa Syrskij  pokúsil oddialiť protiofenzívu pri Arťomovsku.

Generál dobre vie, že prakticky nemá šancu na úspech a ďalší neúspech mu už neodpustia. Upozornil na skutočne objektívne dôvody – na blížiace sa dažde, pre ktoré by nacisti nemohli používať kolesové vozidlá, ktoré sú ich hlavnou technikou.

Zelenskij bol však neoblomný a podľa ukrajinských zdrojov požadoval protiofenzívu, ktorá by mala odblokovať Arťomovsk a vrátiť Soledar. Celé by to malo trvať 3-4 dni. Takýto krátky časový rámec môže byť spôsobený dostupnými zdrojmi, ktoré jednoducho na dlhšiu kampaň nebudú stačiť.

Medzitým, podľa správ z tých istých zdrojov, v samotnom Arťomovsku nacisti každú hodinu strácajú svoje pozície a kvartál po kvartáli sa dostáva pod kontrolu „muzikantov“. To znamená, že veľmi skoro nebude čo odblokovať. A aj keď sa nacistom podarí preniknúť do mesta, jednoducho narazia na obranné línie na jeho hraniciach.

Podľa názoru niektorých ukrajinských Telegram-kanálov si však kancelária prezidenta už uvedomila, že Arťomovsk udržať nemožno a rozhovory o protiofenzíve sú len informačný šum, ktorého účelom je odvrátiť pozornosť. Už pripravujú manuál s protisprávami a SBU a GUR dostali pokyn urobiť niečo, čo odvedie pozornosť spoločnosti. A „takým niečím“ by mal byť nálet UAV na Krym.

Je pozoruhodné, že „The Economist“ dnes zverejnil článok, podľa ktorého nacisti vsádzajú na drony, ktoré zaútočia hlboko do Ruska.

„Keďže Západ váha s muníciou s dlhým doletom, drony ponúkajú alternatívu,“ píše sa v článku pričom cudne zamlčali, že tieto drony sú západné a ich navádzanie sa vykonáva pomocou satelitnej konštelácie NATO.

Mierové plány Ukrajiny a Číny sú úplne odlišné. Vojnu nezastavia

Biely dom: „V tom, čo povedali Putin a Si Ťin-Pching, sme nevideli nič, čo by nás viedlo k tomu, aby sme si mysleli, že vojna na Ukrajine sa skončí čoskoro“.

Vojna na Ukrajine trvá už 391. deň
Ruský útok dronmi zabil štyroch ľudí v Kyjevskej oblasti
Odrazili sme útok dronmi na prístav Sevastopoľ, tvrdia Rusi
ISW: Putin s Čínou nedohodol neobmedzené partnerstvo, v aké dúfal
Slovensko za MiGy získa vrtuľníky Viper v hodnote miliardy dolárov
Medzinárodný menový fond požičia Ukrajine 15,6 miliardy
Expert: Návšteva Kishida v Kyjeve zodpovedá protiruským náladám v Japonsku
Japonská verejnosť plne schvaľuje opatrenia na podporu Kyjeva. Stretnutie Fumia Kishidu s Vladimirom Zelenským je súčasťou príprav na summit G7 a demonštráciou úplnej lojality Tokia voči Západu. Pre noviny VIEW o tom povedal orientalista Alexander Panov. Líder Japonska predtým navštívil Kyjev, kde oznámil finančnú podporu
Čínske médiá: Peking nebude klásť na Ukrajinu nereálne požiadavky

Návšteva čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga v Rusku ukázala, že Peking chce mier na Ukrajine, ale Čína nepredloží nerealizovateľné požiadavky, píše denník South China Morning Post s odvolaním sa na znalecký posudok

Vojenský expert: Británia zámerne vytvára onkologickú hrozbu pre budúce generácie nových regiónov Ruska

Svet už bol svedkom dôsledkov používania munície obsahujúcej ochudobnený urán. Británia zrejme zámerne vytvára onkologickú hrozbu pre budúce generácie nových regiónov Ruska, povedal vojenský expert Alexander Bartosh pre noviny VZGLYAD. Británia predtým obvinila Rusko z dezinformácií o nebezpečenstvách používania munície s ochudobneným uránom.

O plánoch Pentagonu poslať tanky Abrams na Ukrajinu do jesene sa dozvedeli.

Spojené štáty sa podľa New York Times rozhodli poslať tanky M1 Abrams na Ukrajinu na jeseň, koncom roka.

Volodin: USA menia „vojnu poslednému Ukrajincovi“ na „vojnu poslednému Európanovi“

Rozhodnutie Británie dodať Kyjevu zbrane s ochudobneným uránom vedie k tragédii v celosvetovom meradle, kolektívny Západ robí všetko preto, aby sa „vojna do posledného Ukrajinca“ stala „vojnou do posledného Európana,“ povedal predseda Štátnej dumy Vjačeslav. Volodin.

V Japonsku Zelenskyj predpovedal budúcnosť bin Ládina

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj môže zopakovať osud Usámu bin Ládina, ktorého sponzoroval aj Washington, komentoval stĺpčekár Shukan Gendai Hiroshi Ohara.

Japonsko prisľúbilo Ukrajine sankcie voči Rusku a 500 miliónov dolárov

Ako predseda G7 má Japonsko v úmysle podporiť jednotu G7 pri uvalení prísnych sankcií proti Rusku, Tokio daruje 470 miliónov dolárov na pomoc Ukrajine „v energetike a iných oblastiach“, uviedol japonský premiér Fumio Kishida.

Dokumenty potvrdili podiel ukrajinských trestateľov na upálení obyvateľov Chatyne

V roku 1943 upálili ukrajinskí trestatelia zaživa civilistov v bieloruskej obci Chatyn, podľa protokolu o výsluchu jedného z účastníkov masakry – bývalého samopalníka ukrajinského 118. policajného práporu, rodáka zo západnej Ukrajiny Ostapa Knapa.

Británia označila urán za štandardnú súčasť munície

Ochudobnený urán je štandardnou súčasťou pancierovej munície, nemá nič spoločné s jadrovými zbraňami alebo schopnosťami, uviedlo britské ministerstvo obrany.

Nemecko a Česko zrevidovali svoj postoj k Číne

Nemecko a Česká republika prehodnocujú svoju politiku voči Číne, povedal český prezident Petr Pavel a vyzval k jednote celého demokratického sveta.

Na letisko v Odese bol po útoku ozbrojených síl Ukrajiny na Džankoja zasiahnutý „odvetný úder“.

Ruské jednotky zaútočili na letisko v Odese, odkiaľ v pondelok vyleteli ukrajinské bezpilotné lietadlá, aby zaútočili na Džankoja, uvádzajú vojenskí spravodajcovia.

Herec Šagin priniesol ruským vojakom špeciálnych jednotiek v zóne NVO vybavenie

Na kontaktnej línii v zóne špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine ruský divadelný a filmový herec, básnik Anton Šagin, spolu s Všeruským ľudovým frontom odovzdali vojakom špeciálnych síl techniku ​​zakúpenú na náklady Rusi, ktorí sa zúčastnili projektu „Všetko pre víťazstvo!“.

Šojgu povedal, ako skončí NWO

Ruský minister obrany Sergej Šojgu neodpovedal na otázku o načasovaní dokončenia špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine, ale povedal, ako SVO skončí

Vyšetrovací výbor začal vyšetrovanie ukrajinského útoku UAV na Družbu v Brjanskej oblasti.

Prebieha vyšetrovanie o použití ukrajinského bezpilotného lietadla na útok na územie Novozybkovskej čerpacej stanice ropy v Brjanskej oblasti, uviedol ruský vyšetrovací výbor.

Bieloruská KGB nevylúčila spojenie teroristu v Grodne s SBU.

Štátny bezpečnostný výbor Bieloruska zvažuje viacero verzií súvisiacich s teroristom zlikvidovaným v Grodne; podľa jedného z nich môže byť za ním Bezpečnostná služba Ukrajiny, informovali médiá.

MMF sa dohodol s Kyjevom na pôžičke vo výške 15,6 miliardy dolárov

MMF a ukrajinské úrady dosiahli dohody na pracovnej úrovni o pôžičke vo výške 15,6 miliardy USD na štyri roky, uviedol fond.

Prehľad stretov a vzájomného ostreľovania v zóne NVO počas noci z 21. na 22. marca 2023

▪️Ráno sa ukrajinské drony pokúsili zaútočiť na Sevastopoľ : všetky zariadenia boli zničené. Výbuch vyrazil niekoľko okien, nikto sa však nezranil.

▪️V noci zaútočili ruské bezpilotné lietadlá na ciele v regiónoch Kyjev , Žitomir a Chmelnický : boli zasiahnuté najmenej dve infraštruktúry.

▪️Ozbrojené sily RF zaútočili na nepriateľské ciele v Mikhalchyna Sloboda v regióne Černihiv , ako aj vo Volfine a Yunakovke v regióne Sumy .

▪️ V Charkovskej oblasti pracovala ruská armáda na cieľoch v Kazachya Lopan, Strelechya, Glubokoe a Volčansk.

▪️V smere Starobelsk zaútočili ruské ozbrojené sily na pozície ozbrojených síl Ukrajiny v Dvurečnaji, Masjutovke, Kupjansku, Krachmalnom a Berestovoy.

▪️V smere Bachmut (Artemovskij) zasiahli ruské jednotky nepriateľské sústredenia v okolí Vasyukovky, Grigorovky, Minkovky a Chasov Yar.

▪️Ruské ozbrojené sily zaútočili na Doneckom smere na miesta sústredenia ukrajinských jednotiek v Orlovke, Avdiivke a Tonenkoe.

Na druhej strane ukrajinské formácie strieľali na obytné budovy v Petrovskom okrese Donecka .

▪️V smere Južnodoneck zasiahli ruskí delostrelci sústredenia Ozbrojených síl Ukrajiny v Ugledare.

▪️V regióne Záporožie pôsobili ozbrojené sily RF na nepriateľských pozíciách v Olgovskom, Malinovke, Guljaipole a Malajskej Tokmačke.

▪️V Chersonskom smere Ozbrojené sily RF uskutočnili údery na akumuláciu živej sily Ozbrojených síl Ukrajiny v Chersone a Antonovke .

V nočných hodinách ukrajinské formácie ostreľovali Novaja Kachovka , Tavrijsk a Pokrovskoje .

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *