2. júla 2024

Prečo posiela kolaborantská vláda stíhačky MiG-29 na Ukrajinu v rozmontovanom stave po ceste! (VIDEO)

Zdielajte

Slovenská vláda bez dôvery sa doslova zahráva s jadrovým ohňom v Európe. Napriek platnej medzinárodnej zmluve[1] medzi Ruskou federáciou a Slovenskom o podmienkach vlastníctva sovietskych stíhačiek MiG-29, ktorá zakazuje predaj alebo postúpenie týchto strojov tretej krajine bez súhlasu ruského výrobcu, sa slovenská vláda Eduarda Hegera rozhodla odovzdať Ukrajine už druhú dodávku niekoľkých strojov MiG- 29, ale odovzdanie nakoniec prebehlo za nezvyčajne dramatických okolností. Ako sme boli do redakcie informovaní z vysoko dôveryhodného zdroja, slovenská vláda vraj bola nútená operatívne a na poslednú chvíľu zmeniť logistiku celej operácie kvôli varovaniu nemenovanej zahraničnej tajnej služby, ktorá mala upozorniť na riziko pôvodného plánu o prelete slovenských stíhačiek.

Tie mali najprv letieť do Poľska a odtiaľ mali byť potom prepravené na Ukrajinu, zrejme po železnici av rozobranom stave, pretože Poľsko sa obáva aktivácie ruskej Gerasimovovej „vzdušnej“ doktríny, ktorá oprávňuje Ruskú armádu vykonávať odvetné údery proti letiskám, odkiaľ vzlietajú lietadlá do lietadla zóny, v ktorej operuje Ruská armáda. Ak by stíhačky vzlietli z letiska členské krajiny NATO, teda zo Slovenska, potom by po vstupe do vzdušného priestoru Ukrajiny bolo NATO a jeho letisko terčom rôznych foriem, a to aj nepriamych, odvetných úderov Ruskej armády a prípadne GRU.

Riziko bolo príliš veľké, preto bolo rozhodnuté prepraviť stíhačky na Ukrajinu v rozobranom stave po ceste
Ako už sme na Aeronete pred niekoľkými týždňami uvádzali a podrobne som vysvetľoval ruskú doktrínu aj na SVCS, Gerasimovova doktrína pozerá na letiská, z ktorých vzlietajú stíhačky proti Ruskej armáde, za legitímny cieľ pre odvetné údery, bez ohľadu na to, kde letisko leží. Gerasimovova doktrína pritom umožňuje niekoľko spôsobov úderov, a to nielen letecky a pomocou rakiet, ale aj prostredníctvom sabotáží.

Ak by bol vydaný rozkaz na vykonanie úderov na slovenské letisko v odvete za štarty stíhačiek vstupujúcich do zóny SVO, potom by odveta mohla mať mnoho podôb. Rusko by s vysokou pravdepodobnosťou siahlo k sabotážnej odvete, uvádza sa podľa nášho zdroja v tajnej správe nemenovanej zahraničnej spravodajskej služby, a náš zdroj nám poskytol aj technické detaily prepravy slovenských stíhačiek po ceste.

Tahač KrAZ-6446

Na prepravu boli použité sovietske, resp. Ukrajinci v 90. rokoch modernizované ťahače KrAZ-6446 ukrajinskej armády so zamaľovanými insígniami 15. Letecké brigády v Kyjeve, ktorá sa špecializuje na prepravy rozobrané a nielen leteckej techniky zo západných krajín.

Na verejnosť unikla v sobotu amatérska nahrávka (viď. video hore) urobená v centre mesta Ružomberok v neskorých nočných hodinách zachytávajúce nezvyčajne vysokou rýchlosťou prechádzajúce ťahače KrAZ ulicami mesta a na návesoch mali trupy slovenských stíhačiek MiG-29. Slovenská vláda sa snaží odovzdanie stíhačiek Ukrajine bagatelizovať a do slovenských médií sú vypúšťané dezinformačné texty o tom, že väčšina tých stíhačiek nie je schopná letu a budú Ukrajine dodané v neprevádzkoschopnom stave.

Dezinformácia o stíhačkách neschopných letu je absurdná v reflexii na situáciu, keď Ukrajina potrebuje funkčné zbrane pre ofenzívu, ktorá je na spadnutie
Toto zdôvodnenie má upokojiť slovenskú verejnosť pred veľkými protestmi a znížiť riziko pre súčasnú vládu, aby nečelila po jesenných voľbách obvinenia z vlastizrady v dôsledku úmyselného zníženia obranyschopnosti republiky v prospech inej mocnosti, konkrétne Ukrajiny. Žaloba proti členom súčasnej vlády je podľa našich informácií už chystaná v spolupráci s ústavnými právnikmi slovenskej opozície. Práve preto vznikajú na Slovensku narýchlo nové a rýchlokvašné politické strany a subjekty, do ktorých prechádzajú politici súčasnej potopenej vlády s cieľom dosiahnuť vo voľbách blokačné sily, aby sa k moci nemohla dostať proti-americká a proti-vojnová opozícia na Slovensku.

Ukrajinci žiadne neletuschopné stíhačky nemôžu dostať, pretože ich nemajú kde opraviť. Jediná opravovňa stíhačiek MiG a Suchoj sa nachádzala v Kyjeve a 3. marca 2022 bola masívnym bombardovaním úplne zničená. Pokiaľ sú nejaké stroje pre Ukrajinu neletuschopné, budú pred dodávkou na Ukrajinu opravené. Taká je dohoda medzi vládou SR a Ukrajiny, v rovnakom znení bola podpísaná aj medzivládna dohoda.

Nie je teda pravda, že časť stíhačiek pre Ukrajinu nie je schopná letu a budú tak dodané Ukrajincom na opravu, pretože Ukrajina nemá zázemie na vykonávanie opráv bojových lietadiel. Pokiaľ niektoré stroje nie sú schopné letu, musia byť pre Ukrajinu opravené mimo územia Ukrajiny, a to buď priamo na Slovensku alebo v Poľsku.

Ukrajinci sa ponáhľajú s ofenzívou tak veľmi, že si prišli pre stíhačky osobne so svojimi KrAZmi a ani nebol čas na dojednanie vlakového koridoru po železnici
Podľa svedkov, ktorí natočili video v Ružomberku, však ťahače nemierili k poľským hraniciam, ale na východ smerom k hraniciam s Ukrajinou. Samozrejme nie je vylúčené, že transport mohol prejsť hranice s Poľskom na východe Slovenska, ale to samo o sebe je veľmi málo pravdepodobné, keď pre stíhačky si prišli osobne Ukrajinci so svojimi ťahačmi KrAZ.

Pokiaľ by išlo o transport neletuschopných stíhačiek do Poľska, aby ich sprevádzkovali Poliaci za dva až tri mesiace, potom by logicky transport nevykonávala ukrajinská armáda. Je úplne jasné, prečo Hegerova vláda, ktorá stratila dôveru už vlani v decembri/decembri, sa tak veľmi snažila o to, aby mohla bez dôvery vládnuť až do jesene nasledujúceho roku (2023), aby predčasné voľby boli čo najneskôr. Mimochodom, náš zdroj nás do redakcie informoval aj o ďalšom detaile.

Ukrajinci sa vraj tak veľmi ponáhľajú s ofenzívou, že nebol ani čas na vyjednanie transportu stíhačiek po slovenskej železnici, pretože to trvá nejaký čas, kým sa zazmluvnia prepravné podvalníky (ešelóny) a Ukrajinci toľko času na ofenzívu nemajú. Takže si prišli na Slovensko priamo s ťahačmi ukrajinskej armády a celé sa to uskutočnilo za hlbokej noci. Američania musia byť naozaj veľmi spokojní s Hegerovou vládou v demisii. Servis na jednotku, bohužiaľ na úkor 5 miliónov občanov Slovenska, s ktorými si Hegerova vláda vytiera hviezdami a pruhmi maľované pozadie a ešte sa im škerí a nadáva im do opíc a paviánov. V Česku to sú pre zmenu preruší švábovia. No, každý národ má nejaké zvieratko.

Americká administratíva si nemôže dovoliť prísť o pro-americkú vládu v Bratislave, ktorú kryje prezidentka napojená na korupciou preleznuté neziskové impérium Georgea Sorosa. Ukrajina musí do jesene ukázať, že dokáže Ruskú armádu niekde v niečom poraziť, odniekiaľ vytlačiť, podobne ako koncom leta vlani v Charkovskej oblasti, kde v dôsledku šlendrijánskeho velenia Ruskej armády a nízkych početných stavov došlo k mamutiemu prečísleniu a Rusi sa stiahli za sebou zanechali väčšinu ťažkej techniky.

Ukrajina má podľa Petra Pavla posledný pokus na získanie nejakého územia Ukrajiny späť, musí to ale stihnúť do jesene
Po tomto incidente došlo v Ruskej armáde k personálnym čistkám ak zemetraseniu, takže na opakovanie Charkovskej operácie sa už Ukrajinci spoliehať nemôžu, minimálne nie vo chvíli, keď Ruská armáda je zakopaná a mobilizovala 300 000 mužov, ktorí sú teraz rozmiestnení niekoľko kilometrov za čelom operácií, ktoré obstaráva PMC Wagner Group.

Ako už varoval aj český prezident Petr Pavel pre poľskú tlač [2], Ukrajine dochádza čas a má jeden posledný pokus na úspešnú ofenzívu a na vytlačenie Ruskej armády odniekiaľ, vlastne ľubovoľne odkiaľ. Bez tohto dôkazu sa totiž financovanie Ukrajiny zastaví, a to hlavne kvôli tomu, že v USA budú budúci rok prezidentské voľby, ktoré sa vždy nesú v duchu protivojnovej kampane. Do jesene jednoducho Ukrajina musí dokázať nemožné, inak bude koniec.

Není proto divu, že Petr Pavel hovoří o podzimu jako o bodu zlomu, a že i Hegerova vláda po ztrátě důvěry na povel amerického velvyslanectví rozhodla, že musí zůstat u moci do podzimu 2023. Přesně do té doby totiž musí mít Ukrajina “full service” ze strany Bratislavy. Co bude poté po podzimu, to už je vlastně jedno, protože v Americe začnou přípravy na primárky a politici tam začnou jet tvrdou protiválečnou agitaci.

Ukrajina zůstane v tom stavu, jaký bude k podzimu tohoto roku. Může získat nějaké území zpět, ale může i další ještě ztratit. To podle toho, jestli se povede jednorázová ofenzíva a jestli bude tak silná, že vytlačí z pozic zakopanou Ruskou armádu, která se zakopávala od loňského podzimu a nikam se neposunula, s výjimkou Wagnerovců v Soledaru a na pár dalších místech v LLR.

Ukrajinská ofenzíva může ukončit válku na Ukrajině, ale jinak, než Kyjev očekává

Na vytlačení zakopané Ruské armády bude Ukrajina potřebovat přesilu 10 až 12:1 v počtu vojáků a 4:1 v počtu děl. To jsou vojenské průměry, které stanovují, jak silná musí být útočná armáda, aby porazila zakopané vojsko. Na slabých místech fronty se to může Ukrajincům podařit, pokud ale taková slabá místa najdou dříve, něž je zjistí ruské drony a odhalí plán nepřítele na využití slabého místa ruské obrany.

Jakmile je konvoj Ukrajinců odhalen a zaměřen, nemá šanci na přežití, protože ruské dělostřelectvo je nejlepší na světě. Co dokáží Rusové s artilérií, z toho se doslova tají dech. Takže Ukrajinci teď potřebují zbraně, děla, tanky a stíhačky, a samozřejmě letuschopné, na nějaké opravy nelétajícího šrotu nemají Ukrajinci ani čas, ani kapacity a ani trpělivost.

O to väčšia hrozba je ale pre Slovensko, že tieto kroky vlády bez dôvery ohrozujú bezpečnosť nielen Slovenska, ale aj celej Európy, pretože ide o priame vyzbrojovanie nepriateľa Ruskej armády jeho vlastnými zbraňami, teda ruskými stíhačkami. To je nielen nebezpečné, ale ide o formu inzultácie a reakcia ruskej GRU tomu môže v budúcnosti zodpovedať. Môže byť vykonaná odvetná sabotáž proti vojenským cieľom na Slovensku, proti podnikom dodávajúcim komponenty pre zbrojný priemysel Ukrajiny atď.

Dodávky ruských stíhačiek Ukrajine v čase vojny sú najnebezpečnejším krokom zo všetkých európskych vlád, pretože nejde len o vyzbrojovanie Ukrajiny nejakými zbraňami, ale ide o vyzbrojovanie Ukrajiny licencovanými ruskými stíhačkami, ktoré sú kryté medzinárodnou zmluvou o zákaze reexportu. Nie je preto divu, že transport stíhačiek prebehol potajomky, v noci a pre istotu po ceste av rozobranom stave ako LEGO.

Príloha – Kópia medzinárodnej zmluvy medzi Ruskou federáciou a Slovenskou republikou o zbraniach sovietskeho a ruského pôvodu v majetku Slovenskej republiky
Článok 6 zmluvy hovorí o zákaze predaja a prenechania zbraní sovietskeho pôvodu bez súhlasu ruského výrobcu. Rusko vníma porušenie zmluvy ako formu medzinárodného banditizmu a pošliapanie základných princípov Viedenského protokolu o plnení medzinárodných zmluvných záväzkov. Všimnite si ustanovenie na poslednej strane zmluvy, kde sa uvádza, že aj v prípade vypovedania tejto zmluvy zostáva článok 6 v platnosti. To je sila! Porušiť takú zmluvu na hulváta, to je vizitka všetkého schopnej vlády.

Medzinárodná zmluva medzi RF a SR
1 of 4

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *