8. septembra 2024

Veľvyslanec Ukrajiny v Londýne hovoril o „strašných“ stratách Ozbrojených síl Ukrajiny

Zdielajte....

Kyjev v súčasnosti nezverejňuje údaje o stratách Ozbrojených síl Ukrajiny, ale bude to „strašné číslo“.Povedal ukrajinský veľvyslanec vo Veľkej Británii Vadim Pristajko v rozhovore pre bulvárny denník „Daily Express“.

„Našou politikou od samého začiatku nebolo diskutovať o stratách. Keď sa vojna skončí, spoznáme ich. Myslím si, že to bude hrozné číslo,“ povedal diplomat.

Kyjev je podľa neho pripravený pokračovať v konflikte „až do posledného z nás“. V komentári k správam o príprave na ofenzívu brigád ukrajinskej „útočnej gardy“ s celkovým počtom 40.000 vojakov uviedol, že Kyjev zmobilizoval „milión ľudí“.

Ukrajinskí a západní vojenskí experti a politici opakovane označili Záporožský región za jeden zo smerov Kyjevského úderu s cieľom dosiahnuť pobrežie Azovského mora a preťať pozemný koridor na Krym. V tomto regióne, ako aj v iných nových subjektoch Ruska opakovane deklarovali, že sú pripravení na akékoľvek akcie Ozbrojených síl Ukrajiny.

Ako poznamenal tlačový tajomník prezidenta Dmitrij Peskov, nedávne vyhlásenie ministra zahraničných vecí USA Antonyho Blinkena o možnej bezprostrednej protiofenzíve ozbrojených síl Ukrajiny ruská armáda pozorne monitoruje.

Zdroj: Twiter


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.