8. septembra 2024

Mainstreamové „koalično-opozičné“ frašky a bláznenie voličov

Zdielajte....

SLOVENSKO: Ponáhľam sa, už tak sa ponáhľam, aby som zablahoželal našim mainstreamovým kolegom: úspešne prerážajú dno – ich „objektívne, nezávislé“ spravodajstvo nemá obdobu asi v celom svete. Mimoriadne „objektívne“ informujú občanov a pumpujú „nezávislé“ správy. Napríklad v nedeľu, ako sa už u nich  dávnejšie stalo zvykom, pozvali do televíznych štúdií koaličných a opozičných politikov. No… „opozičných“.

Na „jednotke“ RTVS privítali zástupkyňu totálne skrachovanej a už fakticky neexistujúcej strany Za ľudí, z ktorej utieklo pomaly všetko, čo sa len dalo, a ktorá o pár mesiacov zmizne, a zástupcu SaS, z akože „opozičnej“ strany, ktorá bola ešte prednedávnom vo vláde a členovia ktorej majú na všetky skutočnosti  v domácej aj medzinárodnej politike úplne rovnaké názory, ako ešte existujúce koaličné strany.

Nuž, a títo dvaja „odborníci“ Veronika Remišová a Branislav Gröhling v diskusnej relácii „O 5 minút 12“ vyše hodiny meditovali na margo tém a oblastí, ktorým absolútne nerozumejú a, okrem všeobecných táranín nevedeli povedať divákom nič súvislé a jasné a ponúknuť nejaké zmysluplné a užitočné riešenia a východiská. Bolo to obyčajné mlátenie prázdnej slamy, keď sa občania znova presvedčili, akých „expertov“ si zvolili pred tromi rokmi. Napriek tomu, hlavný prúd zúfalo propaguje týchto „odborníkov.“

Boris Kollár (Sme rodina) a Peter Pellegrini (Hlas-SD) v diskusnej v relácii TA3, ktorá sa skončila tesne pred začiatkom „meditácie“ na „jednotke“ RTVS, takisto debatovali na rôzne témy. O „koalično-opozičnom“ charaktere tejto relácie by sa takisto dalo polemizovať. Nepochybne, strana Sme rodina je koaličná a HLAS-SD je opozičná strana, ale tým sa všetky rozdiely aj končia. Niet pochýb, že v Pellegriniho strane sa nájde niekoľko politikov so sociálno-demokratickým zmýšľaním, ale to sa netýka samotného predsedu strany, ktorý hrá prím a riadi celú politiku svojho spolku. A tu sa začína to najzaujímavejšie.

V tlačových, ale aj v internetových médiách často zverejňujú podobné obrázky a dávajú úlohu: nájdite 5 – 7 – 10 rozdielov na týchto obrázkoch. No a skúste nájsť tých 5 – 7 – 10 rozdielov v názoroch a postojoch lídrov Sme rodina a Hlasu-SD. Veľmi sa budete namáhať, aby ste našli aspoň zopár nepatrných rozdielov. Ich taktika a stratégia prakticky v každej oblasti (domáca a zahraničná politika, hospodárstvo, školstvo, kultúra, zdravotníctvo atď.) je takmer na sto percent rovnaká. Čiže ozaj – „opozícia a koalícia“…

No a zlatým klincom včerajších televíznych poludňajších diskusných relácií bola markizácka relácia Na telo, kde sa stretli zástupca vlády a koalície Igor Matovič a predseda „progresívcov“ Michal Šimečka. Teda pozvaní boli: predseda koaličnej strany a predseda mimoparlamentnej strany s úplne rovnakým „koaličným“, slniečkarsko-liberálnym smerom. Niet sa čo čudovať: „progresívcom“ médiá hlavného prúdu robia najväčšiu reklamu, vkladajú do nich svoje najväčšie nádeje. Z mimoparlamentných strán „progresívcov“ propagujú viac ako všetky ostatné mimoparlamentné strany dokopy.

Naši liberálni slniečkarski kolegovia sú určite zúfalí: v slniečkarsko-liberálnom močiari je ťažko vyloviť ozajstné osobnosti, politikov, ktorí ozaj dokážu urobiť aspoň niečo pozitívne pre svoju krajinu. V ostatných týždňoch propagujú „progresívcov“ a nových „demokratov“, aj keď prieskumy verejnej mienky svedčia o tom, že „odborný tím demokratov“ sa vôbec nemusí dostať do parlamentu. Preto sa snažia posúvať dopredu aj ďalších slniečkarov s tým, že nech voľby vyhrá ktokoľvek, len nie tí „nesprávni“ – opozícia a vlastenci.

Takže blahoželáme našim  kolegom hlavného prúdu – vy ste naozaj „pravdiví a objektívni“ a hlavne nezávislí“. Len tak ďalej!

AUTOR: Eugen Paľcev

ZDROJ


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.