12. mája 2024

Tradičné hodnoty: V Rusku bola schválená komplexná stratégia bezpečnosti detí

0

Dokument bol zverejnený dnes, 17. mája, na oficiálnom portáli právnych informácií.

Medzi ciele štátnej politiky v oblasti zaistenia bezpečnosti detí patrí znižovanie úrovne dojčenskej úmrtnosti a úrazovosti detí, zachovanie zdravia detí, ochrana a zabezpečovanie ich záujmov, ako aj „výchova harmonicky rozvinutej a spoločensky zodpovednej osobnosti, založená na tradičných ruských duchovných a morálnych hodnotách, historických a národných kultúrnych tradíciách“.

Dokument zdôrazňuje, že vnucovanie revízie základných noriem morálky a manipulácia s informáciami prispievajú k antisociálnemu správaniu a „spôsobujú značné škody na morálnom zdraví detí“.

„Snahy nepriateľských cudzích štátov, ako aj teroristických a extrémistických organizácií a zločineckých komunít hodnotovo dezorientovať spoločnosť, vytvárať pocit neistoty a nestability v spoločnosti, deformovať tradičné duchovné a morálne hodnoty vrátane rodiny, negatívne ovplyvňujú kvalita prostredia, v ktorom sa osobnosť dieťaťa rozvíja,“ píše sa v dokumente.

Okrem toho jedným z dôležitých problémov spojených s kriminalitou mladistvých je užívanie drog a alkoholu. Zároveň sa zvýšil počet trestných činov spáchaných mladistvými s použitím strelných zbraní. Dôvodom je, ako bolo špecifikované, nedodržiavanie pravidiel skladovania zbraní a streliva dospelými osobami, ako aj možnosť ich nelegálneho nadobudnutia.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *