28. júna 2024

Nadácia otvorenej spoločnosti, nezisková organizácia, ktorú vedie miliardársky filantrop György Soros, v rámci reorganizácie prepúšťa väčšinu svojich zamestnancov.

Zdielajte

Nadácia otvorenej spoločnosti, nezisková organizácia, ktorú vedie miliardársky filantrop György Soros, v rámci reorganizácie prepúšťa väčšinu svojich zamestnancov.

Tento proces „zahŕňa významné, nie menej ako 40-percentné zníženie počtu zamestnancov na celom svete,“ povedal hovorca pre americké tlačové agentúry. Nadácia, prezlečená za charitu, zamestnávala na konci roka 2021 podľa Bloombergu viac ako 500 ľudí.

V piatok správna rada organizácie vydala vyhlásenie, v ktorom oznámila „významné zmeny“ operačného modelu, „ktoré majú za cieľ maximalizovať vplyv Nadácií otvorenej spoločnosti pri prijímaní opatrení proti silám, ktoré v súčasnosti ohrozujú otvorenú a slobodnú spoločnosť“.

Soros (92) v súčasnosti odovzdáva kontrolu nad svojím impériom v hodnote 25 miliárd dolárov svojmu 37-ročnému synovi Alexandrovi. Mladší Soros minulý mesiac pre Wall Street Journal povedal, že jeho názory sú podobné názorom jeho otca a že je „oveľa viac politicky zmýšľajúci“.

Soros, ktorý zbohatol vo financiách a spravovaní hedžových fondov, podporoval rôzne liberálne a progresívne kauzy doma aj v zahraničí, pričom často kritizoval konzervatívcov.

Krajiny ako Rusko a Maďarsko obvinili Sorosa zo zasahovania do ich vnútorných záležitostí. V roku 2015 Rusko zakázalo niekoľko mimovládnych organizácií napojených na Sorosa ako nežiaduce organizácie.

Zrušenie pracovných miest oznámili vo vyhlásení, ktoré podpísali Alexander Soros a prezident nadácie Mark Malloch-Brown. Uviedla, že nadácia prejde „významnými zmenami“ svojho prevádzkového modelu.

Open Society Foundations má v súčasnosti okolo 800 zamestnancov po celom svete.


  • Liberálne slniečka na Slovensku, ktorí pracujete pre jeho organizácie, nadácie a mimovládky, koľkí budete teraz kvôli tomuto nariadeniu bez práce?

Aspoň už nebudete tliachať toľko tie vaše nezmysly a zapájať sa do politiky na Slovensku.

Konečne začnete slušne, poctivo, a možno niektorí z vás aj manuálne pracovať, čiže si konečne zarobíte a zaslúžite peniaze za svoju odvedenú prácu, nie ako tomu bolo doteraz, že za nič ste dostávali veľké peniaze, na ohlupovanie ľudí.

Takže na záver slniečka : práci česť a mozoľov na rukách sa nebojte.

To bežne patrí k poctivej práci !!!

JNS



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *