8. septembra 2024

Rizman podal trestné oznámenie na Komunistickú stranu Slovenska! Hamranovi chlapci začali konať

Zdielajte....

Rizmanovo podanie. Polícia začala v súvislosti s májovým zjazdom Komunistickej strany Slovenska (KSS) v Banskej Bystrici trestné stíhanie vo veci prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Trestné oznámenie podalo občianske združenie Post Bellum. TASR o tom informoval za združenie Juraj Rizman, potvrdila to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Polícia to berie vážne

„V súčasnej dobe vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony smerujúce k náležitému objasneniu veci. Pretože je však prípravné konanie zo zákona neverejné, nie je možné v súčasnom štádiu vyšetrovania poskytnúť bližšie informácie,“ uviedla policajná hovorkyňa.

Rizmanovo podanie

Post Bellum SK je neziskovka, ktorá sa dlhodobo venuje dokumentácii príbehov 20. storočia a téme pamäti národa.

Jej predsedom nie je nik iný, ako Čaputovej priateľ Juraj Rizman. Ktorý vždy robil v treťom sektore. Podľa jeho slov ho pobúrilo, že na zjazde KSS v Banskej Bystrici boli na pódiu vystavené nielen tradičné komunistické symboly.

Ale aj portréty zločincov, ktorí majú na svedomí tisíce životov, napríklad Josifa V. Stalina. Považuje to za neakceptovateľné v krajine, ktorá sa pred vyše tridsiatimi rokmi zbavila totality.

A kde platí zákon o nemorálnosti a protiprávnosti komunistického systému a je zakázaná propagácia skupín, ktoré potláčajú ľudské práva a slobody.

Ušľachtilosť

Nuž, dodajme len, že snáď bude u Hamranovej polície Rizman úspešnejší, ako mladá obeť vraždy. Ktorá prosila o pomoc márne. Zaujímavé by bolo aj zistiť, koľko takýchto a podobných oznámení, polícia neuzavrie ako priestupok. Ale trestne stíha.

A tiež, čo si Juraj Rizman myslí, o pozdrave „Sláva Ukrajine,“ ktorý vždy bol pozdravom nacistickým. A o tom, že na mnohých pro ukrajinských protestoch vlali aj vlajky práporu Azov. Ktorý vždy bol neonacistickým. Alebo nie je propaganda ako propaganda a zločin ako zločin?

Zdroj: tasr, post bellum/E-Report



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.