8. septembra 2024

Heger padol na hlavu, len to nepriznal, keď hovoril ako všetko funguje: Počet založenia živností je najnižší za posledné 3 roky

Bývalý premiér Eduard Heger sa opätovne prihlásil

Zdielajte....

BRATISLAVA 10. júla (SITA) – Slováci sa do zakladania vlastných živností nehrnú. Za prvých päť mesiacov tohto roka sa rozhodlo pre rozbeh svojho podnikania 22 380 ľudí na Slovensku. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to predstavuje pokles o 26,5 %. Tohtoročné údaje o novovzniknutých živnostiach sú nižšie aj v porovnaní s rokom 2021, kedy sa pre takýto krok rozhodlo 27 041 fyzických osôb. Vyplýva to z údajov spoločnosti Dun & Bradstreet. 

„Súčasných podnikateľov, ale aj tých, ktorí o založení živnosti len uvažujú, pravdepodobne odrádzajú viaceré faktory. Mnohí majú ešte v pamäti pandémiu, po nej nasledoval konflikt na Ukrajine a následná vysoká inflácia,“ konštatuje analýza. Najčastejšie sa pre založenie živnosti rozhodli v tomto roku ľudia v Prešovskom kraji. Početne najviac nových živností vzniklo v oblastiach zameraných na zemné práce, ostatné stavebné kompletizačné a dokončovacie práce alebo na činnosti poisťovacích agentov a maklérov.

Zdroj

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.