8. septembra 2024

Aj keď tam nie sme, tak my tam už sme! Tvrdí Zelenskyj pred summitom NATO vo Vilniuse, kde svojím mocným hlasom chce prehovoriť aj Čaputová.

Zdielajte....

Aj keď tam nie sme, tak my tam už sme! Tvrdí Zelenskyj pred summitom NATO vo Vilniuse, kde svojím mocným hlasom chce prehovoriť aj Čaputová.

Zelenskyj má pravdu, že dodávaním zbraní štáty NATO jasne ukázali, že v podstate sú súčasťou vojnového konfliktu a on má právo si myslieť, že tým pádom je Ukrajina už súčasťou NATO. Na strane druhej už aj Biden si uvedomuje, a to je u neho zázrak, ak sa mu na chvíľu vyjasní, že Ukrajina nie je pripravená byť súčasťou NATO. Už aj v USA majú jasno, že členstvo Ukrajiny v NATO znamená obrovskú hrozbu pre celosvetovú bezpečnosť a zvýšenie pravdepodobnosti globálneho konfliktu. Aj Zelenskyj si to uvedomuje, lenže buď je mu to jedno, alebo proste trepe dokola prázdne frázy, aby naďalej dostával, čo pýta.

Ale akú pozíciu a z akého titulu zastupuje Čaputová? Ona hovorí, že vo Vilniuse bude brániť slovenské záujmy, pritom dobre vieme, že bude len rozdávať úsmevy na všetky strany a robiť to, čo jej povedia relevantné štáty. Čaputová zastupuje krajinu, ktorej vláda Slovensko úspešne demilitarizovala a urobilo príveskom, ktorého budúcnosť stojí na vôli iných. Čaputová sa teda môže hrať pre kamerami na čokoľvek, v konečnom dôsledku bude len prisluhovačom toho, o čom rozhodnú mocní. Ale zase, na druhej strane, ona je na to zvyknutá. A robí to rada. A keby sa aj zajtra malo rozhodnúť o tom, že v záujme NATO je zapojiť Slovensko priamo do vojny, ona sa pod to bez výhrad podpíše. A ešte by referovala o tom, ako úspešne bránila tie slovenské záujmy…

Marek Kurta


Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.