8. septembra 2024

Čaputová spolu s Odorom kryje Čurilovskú mafiu a jej zločinecké praktiky.

Dag Daniš: Rok v kocke-Umelé nafukovanie PS by nebolo možné bez masívnej kampane dezinfo médií. Prirodzený, rast PS sa mohol pohybovať max. od 5 do 8 percent

Zdielajte....

Vyšetrovateľ Ďurka z tímu „čurillovcov“ je trestne stíhaný pre vážne podozrenia – manipulácie a zneužívanie právomoci. Napriek tomu prestúpil z NAKA do vedenia policajnej inšpekcie. Teda do úradu, ktorý vyšetruje trestnú činnosť policajtov.

Choré. Ministrovi vnútra sa to (celkom pochopiteľne) nepáčilo. Údajne chcel vec preveriť.Ale… Narazil. Narazil na Matoviča, na Mikulca, na policajného prezidenta Hamrana. A nakoniec dostal po hlave aj od premiéra a prezidentky. Vraj nemá spory riešiť verejne.

Slovom, Šimko narazil na novú odrodu „našich ľudí“. Pravidlá a zásady musia ísť bokom…

P. S. Šimkov status, kde namietal proti „rozviazaným rukám polície“, bol napísaný nemotorne. V princípe má ale pravdu. Polícia si nemôže robiť, čo chce. Má byť pod kontrolou verejnej moci.

A keď sa nejaká trestne stíhaná klika vyšetrovateľov rozhodne, že obsadí vedenie inšpekcie, tak to treba zastaviť. Bez ohľadu na riekanky o boji dobra so zlom (a mafiou).

láda Zuzany Čaputovej má na krku kuriózny problém. Trestne stíhaný vyšetrovateľ NAKA nastúpil do vedenia policajnej inšpekcie. Teda do úradu, ktorý vyšetruje zločiny policajtov. A nikto nenamietal. Nikto okrem ministra vnútra Ivana Šimka, ktorý za to dostal po hlave.

Možno si spomínate na vojnu v polícii z roku 2021. Inšpekcia obvinila elitných policajtov NAKA (čurillovcov), že pri vyšetrovaní káuz manipulovali výpoveďami svedkov. A nielen to. Chystali útoky na šéfku inšpekčného tímu. A radili sa, ako treba „robiť“ Fica, Kaliňáka, Pellegriniho. Aby sa nevrátili.

Čo predvádzali čurillovci v NAKA, smrdelo zneužívaním právomoci. Prokurátor žiadal, aby boli stíhaní vo väzbe. Súd s tým súhlasil. Neskôr boli síce z väzby prepustení, no stále sú trestne stíhaní za podozrenia z manipulácií a zo zneužívania moci.

Dnes sa jeden zo stíhaných vyšetrovateľov – Pavol Ďurka – potichu presťahoval z NAKA do vedenia policajnej inšpekcie. Môže dozerať na svoje vlastné stíhanie a na stíhanie svojich kamarátov z NAKA (hoci len nepriamo).

Asi netreba vysvetľovať, že ide o výsmech „pevných zásad“, na ktorých vraj stojí nová Čaputovej vláda.

Ministra vnútra Šimka informácia o pochybných rošádach v polícii zaskočila. Nepríjemne. Vec chcel údajne preveriť. Čo by bolo logické. Vysvetľovať, prečo v širšom vedení inšpekcie pracuje stíhaný policajt, by si vyžadovalo vysokú dávku komunikačnej mágie.

 „Vyšetrovateľ Ďurka z tímu „čurillovcov“ je trestne stíhaný pre vážne podozrenia – manipulácie a zneužívanie právomoci. Napriek tomu prestúpil z NAKA do vedenia policajnej inšpekcie. Teda do úradu, ktorý vyšetruje trestnú činnosť policajtov. Choré.“ Zdôrazňuje komentátor denníka Štandard, Dag Daniš.

Daniš píše, že ministrovi vnútra sa to podľa neho celkom pochopiteľne nepáčilo, údajne chcel vec preveriť, ale… Narazil.

„Narazil na Matoviča, na Mikulca, na policajného prezidenta Hamrana. A nakoniec dostal po hlave aj od premiéra a prezidentky. Vraj nemá spory riešiť verejne,“ vysvetľuje Daniš.

„Slovom, Šimko narazil na novú odrodu „našich ľudí“. Pravidlá a zásady musia ísť bokom…,“ myslí si Dag Daniš.

Daniš dodáva, že Šimkov status, kde namietal proti „rozviazaným rukám polície“, bol napísaný nemotorne.

Podľa Daniša má ale minister vnútra v princípe pravdu.

„Polícia si nemôže robiť, čo chce. Má byť pod kontrolou verejnej moci,“ myslí si aj Daniš.

„A keď sa nejaká trestne stíhaná klika vyšetrovateľov rozhodne, že obsadí vedenie inšpekcie, tak to treba zastaviť. Bez ohľadu na riekanky o boji dobra so zlom a mafiou,“ konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti.

Prezidentka sa stretla so Šimkom, vyjadrí sa k tomu začiatkom budúceho týždňa

Prezidentka Zuzana Čaputová sa v piatok stretla s ministrom vnútra Ivanom Šimkom. O situácii v rezorte hovorila ešte vo štvrtok (13. 7.) aj s premiérom Ľudovítom Ódorom a policajným prezidentom Štefanom Hamranom. Podrobnejšie sa k stretnutiam vyjadrí začiatkom budúceho týždňa. TASR o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie prezidentskej kancelárie Jozef Matej.

Stretnutie potvrdilo aj ministerstvo vnútra. „Vzhľadom aj na upokojenie situácie ministerstvo vnútra žiadne bližšie detaily k stretnutiu poskytovať nebude,“ uviedla pre TASR hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Policajný prezident mal výhrady k ministrovým vyjadreniam na adresu polície. Podľa medializovaných informácií pohrozil odchodom aj s ďalšími ľuďmi z vedenia polície.

Dag Daniš

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.