5. októbra 2024

NA Sorošovu chobotnicu za 30 rokov na Slovensku narazíte všade. Je to rakovina spoločnosti.

Zdielajte....

CHOBOTNICA JE SILNÁ

Priatelia, každý sa pýta kto je Filip Vagač na vládnom poste pre mimovládky a ja odpovedám, že chobotnica je hlboká a všade sedia „overené“ tváre.

Je to jedna mašinéria rovnako zmýšľajúcich ľudí ktorá 30 rokov ťahá tretí sektor a spoza neho riešia veci tí, ktorí stoja za nimi.

KTO JE FILIP VAGAČ

Filip Vagač nastúpil ani nie mesiac po vypuknutí konfliktu na Ukrajine (10. marca 2022) na svoju pozíciu ako splnomocnenec vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti – v skrátenej verzii je to styčný dôstojník medzi vládou SR a mimovládnym sektorom.

Už jeho menovanie vzbudzuje však rozpaky, lebo na pozíciu prišiel v čase kedy sa začal aktivizovať mimovládny sektor v súvislosti s Ukrajinou a finalizovala sa zmluva medzi SR a Nadáciou George Sorosa na 21,7 mil eur a on – ako človek veľmi dobre znalý pomerov v sektore – mohol byť styčným dôstojníkom v tejto dôležitej veci.

Ak ideme postupne do histórie, tak Filip Vagač bol rodinne prepojený na katolícky disent, teda na osoby Františka Mikloška a Vlada Krčméryho. Veľký vplyv mal na neho Ján Langoš u ktorého v puberte prakticky vyrastal.

Pri páde režimu sa stal hlavnou tvárou mladých disidentov spoločne s menami ako Zuzana Mistríková (tretí sektor, spoluzakladateľka FUN RÁDIA), Daniel Bútora (tretí sektor, syn Martina Bútoru a dnes minister školstva), či Anton Popovič (hudobník a skladateľ).

PO REVOLÚCII 1989

Hneď po revolúcii začali vznikať mimovládne organizácie a Filip Vagač sa stal predsedom Rady mládeže Slovenska, ktorá bola založená hneď v júni 1990. Neskôr sa stal predsedom Nadácie pre deti Slovenska (1994 – 2000), ktorú spoluzakladala a financovala americká mimovládna organizácia International Youth Foundation.

Aj táto „detská“ mimovládka prispela k politickej zmene v roku 1998, tak ako som už uviedol v predošlých videách – bola súčasťou kampane OK’98.

Za dobre vykonanú prácu v rokoch 1990 – 1998 bol odmenený v tom čase Sorosov hlavný herec Martin Bútora postom veľvyslanca v USA (1999 – 2003) a jeho pravou rukou na ambasáde, ako prvý tajomník, sa stal práve Filip Vagač! Neskutočné – štýl ruka / ruka.

Tento človek je tiež čestným členom rady FÓRA DONOROV, teda mimovládnej organizácie, ktorú v roku 1996 založil George Soros s pomocou svojej mimovládky, dnešnej nadácie Pontis, či Nadácie pre deti Slovenska.

Presne cez toto FÓRUM DONOROV pritiekli v roku 1998 do kampane pre mimovládky (proti Mečiarovi a HZDS) americké doláre vo výške cez 1 006 400 dolárov a pomohli spustiť ofenzívu na zmenu režimu.

V roku 2011 bol prvý krát vymenovaný do funkcie splnomocnenca (za Radičovej vlády, Sorosovej bábky) avšak v roku 2013 rezignoval, pretože dostal prácu v zahraničnej mimovládnej organizácii PORTICUS a mal na starosti strednú a východnú európu.

Na scénu prišiel opäť v roku 2022, kedy tento post splnomocnenca vlády SR – ako človek zasvätený v treťom sektore – opäť získal.

Jeho manželka navštevovala školu s dcérou dlhoročného disidenta a signatára Charty 77 Miroslava Kusého, počas revolúcie pracovala v centrále VPN a jej kroky preto viedli v roku 1991 do novozaloženej Nadácie Milana Šimečku, kde dlhé roky pracovala ako riaditeľka a dnes tam zastáva čestný post. V tomto sektore sa aj zoznámili a stali životnými partnermi.

Filip Vagač je brat Mateja Vagača, starostu Starého mesta – Bratislava a progresívneho podporovateľa Matúša Valla.

ZÁVER

Mimovládne organizácie predstavujú úplne neuveriteľnú personálnu sieť osôb, ktoré sú historicky alebo dokonca aj rodinne prepojení. Sú dodnes zapojení alebo boli pri Sorosových aktivitách v 90.-tych rokoch a sú to vyslanci záujmov tých kruhov, ktoré ich platia.

Títo ľudia sa v tomto sektore pohybujú, pracujú, ovplyvňujú veci – odchádzajú na rôzne politické pozície z ktorých komunikujú a ovplyvňujú spoločnosť tak, ako je potreba. Progresívne, prozápadne a proatlanticky a tak ako „systém“ globalistov želá.

Táto sieť je neskutočná. Miro Heredoš

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.