8. septembra 2024

Ódor – bieli kôň Hamranovej mafie? Nechá Ďurku vyšetrovať „čurillovcov.“

Zdielajte....

Ako vo sne. Tragikomickom. Ktorý sa zdá byť skôr akousi nočnou morou. Lebo kiežby sa nám to, čo sa pod záštitou pani magisterky a jej premiéra deje, len snívalo. Ako hovorí ona samotná, „žijeme v krehkej demokracii.“ Otázkou zostáva, „vďaka komu?“ Potom, ako pani magisterka odobrala poverenie byť ministrom, ministrovi, ktorého si sama zvolila, a pán Ódor len poslušne súhlasil, fraška nabrala ďalší rozmer. A ten sa netýka nikoho iného, ako tých, vďaka ktorým musel v našom policajnom štáte, pardón právnom, Šimko odísť. Na sociálnej sieti na tento „nonsens pro ultra,“ reagoval aj opozičný politik Tomáš Taraba. A servítku si pred ústa nebral.

Všetko je tak, ako má byť

Tvrdí náš úradnícku premiér. Na otázku, či Ďurka ostane v riadiacej funkcii na inšpekcii Ódor odpovedal: “Zatiaľ neuvažujeme o výmene, to neznamená, že by sme chceli nejako zasahovať do tých procesov, ktoré bežia v pozadí, zatiaľ má moju dôveru.”

Opakovanie matka múdrosti a k pánovi Ódorovi sa možno tieto fakty ešte nedostali, inak by asi nemohol pri dostatku súdnosti, odpovedať toto, takže si pripomeňme len pár týchto faktov.

Vyšetrovateľ Ďurka je trestne stíhaným. A za vinu sa mu kladie závažný trestný čin. Podľa platných zákov v tejto „krehkej demokracii,“ mal byť do skončenia jeho veci postavený mimo službu. Spolu s ostatnými „Apačmi.“ Nestalo sa.

Vyšetrovateľ Ďurka si v istom hoteli na stretnutí s informátorom z prostredia zločineckej skupiny, zabudol služobný preukaz a zbraň. Nevadí.

Pre toho, pre koho má byť..

Vyšetrovateľ Ďurka akosi „zabudol,“ hoci táto povinnosť mu vyplývala zo zákona, oznámiť, že dnes už zosnulý František B. má v držbe zbrane. Vďaka tomu pár dní po prepustení z väzby postrelil svoju manželku a následne si vzal život.

Vyšetrovateľ Ďurka spolu s ostatnými „spravodlivými, čestnými a elitnými,“ rád nahlas rozmýšľa o tom, ako koho zlomiť vo väzbe, a či obvinenému kúpiť lano. A tiež nad tým, ako zapáliť auto inej vyšetrovateľke. Také „bežné chlapské krčmové reči,“ proste. Problémom je, že nesedeli v krčme a neviedli tieto debaty ako chlapi, ale ako ozbrojení príslušníci policajného zboru.

Premiérovi pani magisterky nič z tohto nevadí. Nevadí mu ani to, že prezident ich oboch ho dá do funkcie, v ktorej bude vyšetrovať nielen svoje trestné činy, ale aj ostatných „čurillovcov.“ Má jeho dôveru.

Ako vo sne

„Hamranov biely koník bez vplyvu a uznania Ľudovít Ódor prehlásil, že trestne stíhaného policajta Ďurku nechá vymenovať do riadiacej funkcie, z ktorej bude vyšetrovať daný policajt sám seba.

Nájdite toto vo svete. Trestne stíhaný človek ide viesť vyšetrovanie seba samého. Toto by malo v politológii niesť nové označenie – Čaputovo.

Keďže Ďurka je jeden z tých čo mal viesť debaty o poliatí auta kanistrom svojej kolegyni a nakopaní ju na intímne miesto – štát by mal okamžite dať osobnú ochranu vyšetrovateľke Santusovej, pretože môže byť pri týchto ľudí ohrozená na zdraví a živote. Ochranu by mala mať až do momentu, kedy vo voľbách bude mafia prepletená okolo Ódora odstavená od moci,“ napísal na sociálnej sieti opozičný politik Tomáš Taraba.

A ja len dodám, že tu naozaj niet čo dodať.. Ako vo sne…veľmi zlom.

Zdroj: TV Noviny, FB Tomáš Taraba


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.