8. septembra 2024

Ochranca otca pyramídových hier Majského a predseda Súdnej rady Ján Mazák v súčasnosti nevidí dôvod, aby sa rada zaoberala vzťahom jeho bývalej kolegyňe Pamely Záleskej a Moniky Tódovej. 

Ochranca otca pyramídových hier Majského a predseda Súdnej rady Ján Mazák

Ochranca otca pyramídových hier Majského a predseda Súdnej rady Ján Mazák

Zdielajte....

Viete, čo je otec pyramídových hier? Je to osoba, ktorá stojí na vrchole nelegálnej schémy, ktorá zneužíva dôveru ľudí a sľubuje im vysoké zisky za investovanie peňazí. Takýmto otcom piramidových hier je podľa prokuratúry aj Jozef Majský, ktorý bol obvinený z podvodu v kauze Horizont a BMG Invest. Tieto firmy zhromaždili od ľudí viac ako 100 miliárd korún a potom zbankrotovali.

A čo má spoločné otec piramidových hier s Predsedom Súdnej rady? Veľa. Predseda Súdnej rady Ján Mazák je totiž bývalým kolegom a priateľom sudkyne Pamely Záleskej, ktorá rozhodla o prepustení Majského z väzby. Záleská je tiež známa ako partnerka Moniky Tódovej, ktorá bola obhajkyňou Majského v minulosti. Tento vzťah vyvolal podozrenie z konfliktu záujmov a narušenia nezávislosti sudcu.

Predseda Súdnej rady Ján Mazák však tvrdí, že nevidí dôvod, aby sa rada zaoberala týmto prípadom. Podľa neho Súdna rada nemá dôkazy o tom, že Záleská porušila svoje povinnosti sudkyne. Tvrdí, že jej rozhodnutie o prepustení Majského bolo v súlade so zákonom a že jej osobný život nesmie byť predmetom verejnej diskusie.

Je to pravda? Alebo je to len pokus o zastieranie skutočnosti, že sudcovia si kryjú chrbát a tolerujú korupciu a klientelizmus? Ako môžeme veriť spravodlivosti, keď sa zdá, že niektorí sudcovia majú väčšie sympatie k páchateľom než k obetiam? Ako môžeme dôverovať Predsedovi Súdnej rady, keď sa nechce zaoberať otázkami, ktoré vyvolávajú pochybnosti o jeho nestrannosti a integrite?

Toto sú otázky, ktoré si kladiem ja a možno aj vy. A myslím si, že si zaslúžia odpoveď. Preto vás vyzývam, aby ste sa zapojili do diskusie a vyjadrili svoj názor na túto tému. Spolu môžeme dosiahnuť zmenu a presadiť transparentnosť a férovosť v súdnictve.

JNS


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.