8. septembra 2024

Kauza 9/51 – Plagiátor Plagiátorov – Igor Matovič

Kauza 43/51 – Sľubovali odborníkov, trafiky dali straníkom

Kauza 43/51 – Sľubovali odborníkov, trafiky dali straníkom

Zdielajte....

Aký obraz má nielen v očiach občanov, ale aj v zahraničí vláda, na ktorej čele stojí plagiátor? Áno, presne taký, ako Igor Matovič. Ale začnem od konca.

Poslanci Národnej rady SR podržali Igora Matoviča z OĽaNO vo funkcii predsedu vlády. Za vyslovenie nedôvery premiérovi totiž hlasovalo 47 členov zákonodarného orgánu a 78 bolo proti, nezdržal sa nikto. Za odchod Matoviča z funkcie sa nevyslovil ani jeden poslanec vládnej koalície.

Ani jednému koaličnému poslancovi nevadilo, že predsedom vlády je plagiátor. To, že pozbieranci z OĽANO si svojho premiéra podržia, to sa dalo čakať, ale nevadilo to ani Kollárovi, ktorý je tiež plagiátorom, nevadilo to Sulíkovi, ktorého podpredseda Gröhling je plagiátorom, nevadilo to Remišovej, ktorá je už u Matoviča a verí v silu ideálov a nevadilo to ani poslancovi Valáškovi, ktorý Matovičovu vládu bezvýhradne podporoval a teraz sa tvári ako opozičný progresívec.

A o čo išlo? Po kauzách s plagiátmi Kollára a Gröhlinga denník N odhalil, že aj Matovičova diplomovka je plagiátom. Písala mu ju sestra jeho oponenta v Chorvátsku, Matovič jej za to zaplatil a bolo v nej opísaných 76 strán zo 79, z dvoch kníh. Za všetko hovorí stanovisko Univerzity Komenského, kde Matovič získal titul: „Diplomová práca Igora Matoviča nespĺňa kritériá kladené na takýto typ práce a nespĺňala ich ani v roku 1998 a nemala byť obhájená“, uvádza sa v stanovisku.

A tému plagiátorov ukončím tým, že Matovič, Kollár aj Gröhling sa dodnes hrdia svojimi titulmi.

Martin Dorčák


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.