3. júla 2024

Michal Zoldy o Hamranovej TK: VČERA NEBOL PRVÝ APRÍL !

Michal Zoldy

Zdielajte

Michal Zoldy o Hamranovej TK:
VČERA NEBOL PRVÝ APRÍL !

Ale od rána to tak vyzeralo – deň bláznov – vlastne deň blázna. Aspoň v Bratislave, centre celého toho psycho blázinca, ktorý sa tu stupňuje raketovou rýchlosťou ako sa blíži termín parlamentných volieb. Že sa naše inak celkom pekné hlavné mesto, neraz v minulosti dokonca označované za krásavicu na Dunaji a mesto mieru, stáva poľutovaniahodným blázincom, za to môže progresívne šialenstvo v hlavách ľudí, hnaných zúrivou patologickou nenávisťou. Na tom by inak nebolo nič až tak pozoruhodné alebo výnimočné, lebo bláznov je nakoniec v každej populácii na svete pomerne dosť, možno aj celé jedno percento. Problémom je, ak sa takýto šialenci dostanú k moci a ešte horšie je, ak sa dostanú do čela polície a bezpečnostných zložiek. To potom vyzerá presne tak ako dnešná Bratislava. A to bláznovstvo sa odtiaľ šíri priamo z centra mesta z organizačných dôvodov aj napríklad do Žiliny a do Banskej Bystrice – dvoch pekných stredoslovenských miest, ktoré si takýto osud nezaslúžia.

Včera, 17. augusta, to bol naozaj ukážkový deň blázna. Lebo Hamranova logika je asi takáto: Ak by som bol ja podozrivý a orgány, presadzujúce právo a polícia by ma chceli vypočúvať, nech by som sa nachádzal kdekoľvek, tak by som nelenil a okamžite by som pricestoval a s radosťou a bez obáv sa dostavil ak sa cítim nevinný. Však nech nakoniec súd rozhodne. No fajn, toto, takáto logika, by zaiste platila, ak by boli na Slovensku normálne pomery, ak by toto bol normálny štát s normálnou políciou, normálnou prokuratúrou a normálnymi súdmi. Skrátka, ak by sme boli vyspelým právnym štátom, čo ani zďaleka bohužiaľ momentálne nie sme. Nuž, utekajte sa s radosťou a dôverou nevinného človeka vrhnúť do láskavej „starostlivosti“ takých Čurillovcov z NAKA, do opatery špeciálneho prokurátora Lipšica a napokon pod dojemne materinské krídla sudkyne Pamely Záleskej a hneď vás prejde ten dôverčivý optimizmus a možno aj chuť žiť. Toto tu, pán Hamran bez uniformy, lebo sa ju zdráhate nosiť keďže by vás v nej pálilo a nútilo konať ako si to uniforma vyžaduje, toto je cirkus, ktorý v nevinnom človeku dôveru nevzbudzuje. Lebo ísť sedieť do väzby na celé mesiace alebo aj rok a potom z nej byť prepustený bez akéhokoľvek ospravedlnenia, toto nevinnému človeku k šťastiu naozaj netreba.

Môže si tam na tlačovke aj sto razy zavesiť plagát Kuciaka a Kušnírovej, to už vyznieva mimoriadne cynicky a nakoniec je to aj pre neho samotného a ďalších bielo-košeľových policajných oficierov po jeho boku zničujúco kontraproduktívne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *