8. septembra 2024

O VÝSLEDKU SLOVENSKÝCH VOLIEB ROZHODUJE NEMECKÁ KANCELÁRIA V PRAHE! Desiatky miliónov eur z nemeckej štátnej pokladnice majú ovplyvniť nielen výsledok volieb na Slovensku – je to oveľa viac!

Zdielajte....

SLOVENSKO/NEMECKO: V článku 31 Ústavy Slovenskej republiky sa uvádzaZákonná úprava všetkých politických práv a slobôd a jej výklad a uplatňovanie musí umožňovať a chrániť slobodu politických síl v demokratickej spoločnosti.

Napriek tomuto článku Ústavy Slovenskej republiky, ktorý prísne chráni slobodnú volebnú súťaž politických strán a hnutí, vznikla na Slovensku v roku 2022 právna platforma, ktorá začala útočiť na slovenskú opozíciu, s podporou pražskej centrály nemeckej nadácie, ktorú takmer výlučne financuje spolková vláda Nemecka! Do slobodnej volebnej súťaže politických strán na Slovensku vstúpil zahraničný štátny subjekt, ktorý rozhodne o tom, kto bude na Slovensku vládnuť v najbližších rokoch, s jasným cieľom – ovplyvniť výsledok volieb na Slovensku vo svoj prospech! A tým sa pravdepodobne porušila nielen slovenská ústava, ale aj množstvo zmluvných záväzkov EÚ a NATO, pretože je nemysliteľné a škandalózne, aby sa jeden členský štát týchto aliancií snažil miliónmi eur ovplyvniť výsledok volieb v druhom štáte týchto aliancií!! Takže dnes je čas pozrieť sa na túto záležitosť bližšie. Dnešnú analýzu venujem môjmu priateľovi Hugovi Joeovi, ktorý už neverí vo voľby!

1) Na začiatku reťazca je nemecká Nadácia Friedricha Naumanna pre slobodu, ktorá je známa svojou podporou liberálnych a krajne pravicových síl. Peruánske médiá nedávno obvinili Naumannovu nadáciu z organizovania pravicového štátneho prevratu v Peru a ovplyvňovania volieb. Predtým zasahovala do volebných procesov v Hondurase a musela byť zatvorená v Egypte aj Hongkongu za zasahovanie do politiky. Je to teda organizácia, ktorá je veľmi sofistikovaná v ovplyvňovaní volieb a foriem vlády po celom svete! Naumannova nadácia je z 98,3 % (82,8 milióna eur) financovaná výlučne nemeckou vládou, pozri stranu 85 výročnej správy za rok 2022. Aktivity Naumannovej nadácie sú naozaj zvláštne – 27. júla 2023 opäť zaútočila na opozičných slovenských politikov. Po prvé, vzala na zodpovednosť takzvaných slovenských popieračov vedeckého konsenzu o otepľovaní planéty ľudskou činnosťou a obvinila ich, že sú dezinformátori! Vo voľbách v Brazílii zároveň podporila Jaira Bolsonara, ktorý je svetoznámym popieračom vedeckého konsenzu o ľudskom otepľovaní planéty proti súčasnému prezidentovi Lulovi. V ten istý deň nadácia zaútočila aj na ďalších slovenských politikov, Roberta Fica, Ladislava Kamenického, Slavěnu Vorobelu, Andreja Danka a Luboša Blahu, ktorí podľa nadácie všeobecne spochybňovali západné demokratické hodnoty a NATO za presadzovanie mieru na Ukrajine a boli proti členstvu Ukrajiny v NATO. V tom istom čase Naumannova nadácia predtým podporovala pravicový štátny prevrat v Hondurase proti demokraticky zvolenému prezidentovi Manuelovi Zelayovi, hoci OSN, USA, EÚ a niekoľko ďalších juhoamerických krajín odsúdili prevrat a požadovali, aby sa Zelaya vrátil do úradu!! Podpora pravicových pučistov v Hondurase pre nemecké štátne milióny eur sa nakoniec stala takým veľkým škandálom, že sa o nej dôkladne diskutovalo v nemeckom Bundestagu. Celá táto kampaň proti slovenským opozičným politikom sa vedie z pražskej kancelárie Naumannovej nadácie, ktorá je financovaná miliónmi eur nemeckej vlády. A to je len začiatok celého reťazca, ktorý siaha až na Slovensko.

2) Druhým článkom reťazca je bratislavský Adapt Institute, ktorý vznikol až v roku 2022. Táto organizácia sa vyhlasuje za mimovládnu, nadstranícku, neziskovú inštitúciu, analytický think-tank, ktorý sa zaoberá obrannou a bezpečnostnou politikou so špecifickým zameraním na strategické adaptácie a zmeny v týchto oblastiach. Inštitút Adapt je rozvojom slovenskej bezpečnostnej komunity prostredníctvom vzdelávania, rozvoja odborných zručností a dialógu na národnej a medzinárodnej úrovni a kvalitnej verejnej diskusie a poskytovania priestoru odborníkom.

3) Tretím koncovým článkom reťazca je tzv. organizačná jednotka Adapt Institutejedna z najpopulárnejších a najpopulárnejších verejných multimediálnych platforiem na Slovensku Infosecurity.sk. V materiáloch pražskej kancelárie Naumannovej nadácie sa uvádza: Projekt Infosecurity.sk, ktorý organizuje Inštitút Adapt, podporuje pražská kancelária Nadácie Friedricha Naumanna pre slobodu! To znamená, že nemecká nadácia s peniazmi nemeckej vlády prostredníctvom svojej pražskej kancelárie ovplyvňuje výsledok volieb na Slovensku podporou médií, ktoré útočia na popredných slovenských opozičných politikov na Slovensku, so zrejmým cieľom znížiť ich popularitu medzi voličmi! A to je pekný škandál, o to viac, že Naumannova nadácia bola niekoľkokrát zle zapojená do podpory pučistov, dokonca pučistov odsúdených OSN a EÚ!!

4) Na koho je Infosekurity.sk s podporou nemeckej Naumannovej nadácie zameraná, je zrejme jasné z príspevku z 20. augusta, keď Robert Fico, ktorý sa odvážil vyjadriť k obrovskému škandálu slovenského justície Záleská-Tódová, obvinil dvojicu z publikovania klamstiev a vynášania „drakonických rozsudkov na úkor opozície“ a tvrdil, že ich úlohou je čo najviac prispieť k naplneniu Matovičovej politickej úlohy z roku 2020. Eliminujte a zatvorte opozíciu za každú cenu, s použitím akýchkoľvek nezákonných alebo protiústavných prostriedkov! Je preto prekvapujúce, že nadačný reťazec Naumann, ktorý je pôvodne financovaný nemeckou vládou a ktorého posledný článok na Slovensku priznáva, že je „podporovaný“ touto nemeckou nadáciou, zasahuje do súčasnej najturbulentnejšej politickej kauzy na Slovensku, ktorú táto nemecká nadácia „podporuje“! Zároveň tvrdí, že prípad otvára tému mediálnej etiky, ale zároveň je zneužívaný na dlhodobo zaužívaný naratív tzv. diskreditácie a likvidácie opozície. To ďalej prehlbuje nedôveru verejnosti v spravodlivosť a právny štát. Veď každému musí byť jasné, že zásah nemeckej Naumannovej nadačnej reťaze do celej kauzy Záleská-Tódová a výlučne proti opozícii, ktorá bola možným cieľom týchto možných protiprávností, len vyvoláva ďalšie otázky o tom, ako a kto vlastne riadi slovenské súdnictvo, keď slovenské mimovládne organizácie podporované z pražskej kancelárie nemeckých mimovládnych organizácií financovaných výlučne nemeckou vládou sa podieľajú na mediálnom riešení celej kauzy a na ovplyvňovaní postojov voličov pred voľbami. a miešajú sa výlučne proti volebnému favoritovi Ficovi a ďalším opozičným silám, ktoré majú šancu získať dostatok hlasov a vytvoriť vládu v slobodných a cudzích mocenských voľbách bez vplyvu!

5) Voľby sú pilierom každej demokracie. Ako by USA reagovali, keby Francúzsko založilo nadáciu, nalialo do nej milióny eur, založilo pobočku v hlavnom meste Kanady a začalo povzbudzovať americké mediálne platformy, aby vstúpili do prezidentskej kampane a začali útočiť na vybraných amerických politikov, ktorí môžu stáť za kolapsom francúzskych dohôd o zbraniach s Austráliou, aby ich nezvolili? Možno by CIA a FBI rýchlo podnikli sériu krokov na okamžité disciplinovanie Francúzov! Prečo to tak nie je aj na Slovensku? Možno preto, že vláda v Nemecku a na Slovensku nemá záujem o slobodné voľby na Slovensku. A toto je najväčší problém, ktorý sa môže vyskytnúť v demokracii!! Ľudia už neveria vo voľby, stačí sa pozrieť, ako český Ústavný súd nedávno kontroverzne rozhodol o zmene volebného poriadku a výsledkom tohto rozhodnutia bolo vytvorenie menšinovej vlády nad väčšinou a mnohí občania prestali veriť vo voľby a môžu nás čakať spoločenské búrky!!

6) Preto vstúpte do politiky a staňte sa novými politikmi, len tak zabránite nejakým zlodejom ukradnúť naše voľby!! Okrem toho želám všetkým Slovákom „dobrú a slobodnú voľbu bez nemeckých zásahov!!“

AUTOR:  Michael Svatoš /preklad JNS


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.