29. júna 2024

Michal Zoldy: SLOVENSKO ROZDELENÉ BOLO, JE A BUDE

Michal Zoldy

Zdielajte

Michal Zoldy:
SLOVENSKO ROZDELENÉ BOLO, JE A BUDE

Nechcem maľovať čerta na stenu, lebo ten čert sa na stenu zreteľne a viditeľne maľuje sám, ale obávam sa, že tu už normálne pomery v tomto štáte tak ľahko nebudú bez ohľadu na to, ako dopadnú parlamentné voľby. Ony samozrejme nejako dopadnú, ale myslieť si, že tu po nich nastane nejaké zázračné upokojenie a uzdravujúci návrat k niečomu, čo by sa aspoň trochu podobalo normálu, si netrúfam.

Pozrite sa, čo za premiérov a predsedu parlamentu sme tu za tieto pomaly 4 katastrofálne roky mali….. najhoršie na tom je, že si veľa ľudí za ten čas zvyklo, že je vlastne všetko v poriadku. Nič nie je v poriadku! Tento týždeň som tu v príspevku o Natálii Murínovej spomenul bývalého predsedu vlády SSR, univerzitného profesora a dekana právnickej fakulty UK, nebohého Petra Colotku. Žiaden streštený poloblázon a šašo, ani drzý a cynický plagiátor ako Matovič, Grohling a Kollár. Môj osobný názor, ktorý nikomu nevnucujem, je, že v čele štátu by mal stáť vysoko vzdelaný a ukážkovo charakterný človek. Dobre, tak sa nám tu teraz črtá a ponúka na výber ako aktuálna alternatíva buď docent Fico, alebo Michal Šimečka. Ja sa Ficovi nečudujem, že odmieta sadnúť si za stôl v televíznej debate so Šimečkom. Ani ja by som to neurobil. Raz sa stalo, že som sa vo februári 2005 ocitol v známej televíznej relácii Štefana Hríba „POD LAMPOU“ ako spoludiskutujúci s Martinom Šimečkom, otcom Michala Šimečku, a tým tretím bol Rado Baťo. Otrasná skúsenosť. Ak besedujete s ľuďmi, ktorí velebia Georgea Soroša za to, že sem nalial milióny dolárov, aby tu odstavil slovenského premiéra, pričom tu systematicky školil, vyškolil a zaopatril temer celý tretí sektor presne na ten účel, máte pocit, že ste niekde, kde ste ani za nič nechceli byť. Snažím sa vyjadrovať sa slušne….

Ak by sa po voľbách stalo premiérom už na pohľad neuveriteľne otrasné a nedôveryhodné čudo Michal Šimečka, čo si nedokážem ani len predstaviť, v tej chvíli je po Slovensku. Bolo by to tak. Iná alternatíva je docent Fico. Nik netvrdí, že Fico je dokonalý, ani on si to o sebe nemyslí. A mňa osobne mrzí, že si nedal povedať keď som ho varoval v roku 2002 a 2006 pred systematickými a dobre financovanými útokmi na neho a jeho stranu na všetkých možných konferenčných fórach, kam jeho poslanci nikdy nechodili, ale mali tam byť. Ale porovnávať tých dvoch je zbytočné. Pán Podolay veľmi jasne varuje pred šéfom progresívcov lebo tu nechce mať to, čo by v takom prípade dovliekli – eutanázia, manželstvá homosexuálov a lesbičiek s adopciou detí, prepísanie Ústavy SR a vyhodenie textu o rodine ako o zväzku muža a ženy, a to by bol len začiatok. Zbohom staré dobré Slovensko.

Michal Kovačič sa raduje a s úsmevom zlomyseľného šarvanca, ktorý práve z plezíru rozbil susedove okno predpovedá, že voľby na Slovensku dopadnú presne tak, ako v Čechách. V tom prípade možno demokracii a slobode slova rovno vystrojiť pohreb, nebol by vôbec predčasný. Lenže ak aj vládu zostaví Robert Fico nemyslime si, že tu nastane pokoj lebo ešte len potom sa tu spustí taký divoký harmatanec a nalievanie ďalších obrovských miliónov na jej povalenie, že podvratné, dobre organizované hnutie Za slušné Slovensko po záhadnej vražde Kuciaka a aj to, čo sa tu v deväťdesiatych rokoch robilo proti Mečiarovi, je oproti tomu šuviks. Nastúpia ďalšie Tódové a ďalší Šeligovia a Stankeovia vo veľkých počtoch. Aj keby už Soroš nebol, jeho štafetu ponesie jeho syn a ďalší jeho horliví odchovanci tu doma, vrátane celých hord radikálnych mladých sorošeniec aj v cudzine…. Sorošence, kdesi som ten výraz čítal a v tom slove je povedané všetko.

A čo ja? No ja som podľa štatistík z prieskumov voličských preferencií akási prapodivná roztrojená, či dokonca rozštvorená osobnosť. Bol som a som za samostatné a zvrchované Slovensko, som vidiečan, teda človek, patriaci do kategórie, ktorá podľa prieskumov volí Fica, zároveň som starý senior, teda priam ukážková kombinácia, charakterizujúca časť populácie, ktorá volí SMER-SD. Lenže je tu zádrhel…

mám vysokoškolské vzdelanie a pochádzam z Bratislavy, ergo mal by som patriť medzi tých, ktorí budú voliť progresívcov alebo SAS, či čosi podobné. Čudný hybrid som ja, veď vravím 🙂 Toto škatuľkovanie ľudí podľa veku, miesta bydliska a stupňa dosiahnutého vzdelania je choré a už zo samej podstaty neprípustné a nedemokratické. Mimochodom, ja neverím, že PS má 18-percentné preferencie a neverím ani to, že Čaputová s Ódorom sa vyšvihli na čelo aktuálneho rebríčka dôveryhodnosti politikov. Možno v kaviarni Štefanka v Bratislave, alebo v kaviarni UFO nad Dunajom, to pripúšťam. Už sa to začalo a takto to pobeží až do samučičkého rána v sobotu, tridsiateho septembra. Tento boj nikdy neskončí, verte mi.

Nie som Sibyla, ani Nostradamus či baba Vanga, mám len svoje predtuchy a intuície na báze doterajších skúseností. Nadšení Trumpisti sa nádejajú, že ak vyhrá Trump, všetko sa zmení k lepšiemu, a dokonca sú aj takí, ktorí predpovedajú čoskoro nástup Ruska a Putina do čela resetovaného sveta. No, srdečne pozdravujem pána profesora Staněka….. kiež by mal pravdu on. Bolo by to fajn.

Ozaj, našiel som v archíve fotku spomínaného profesora Petra Colotku s našou Dankou Troppovou z roku 1999. Danka vždy vedela kde má byť, na ktorej strane má stáť a komu má prejaviť úctu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *