8. septembra 2024

Záznam z vysielania 28.8.2023. Tibor GAŠPAR bol hosťom v TV Slovan

Zdielajte....

Tibor Gašpar je bývalý policajný prezident, ktorý bol odvolaný z funkcie v roku 2018 po masových protestoch po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Počas svojej kariéry dosiahol niekoľko úspechov, ale aj čelil mnohým kritikám. V tomto blogu sa pozrieme na niektoré z jeho najvýznamnejších prípadov a kontroverzií.

Jedným z najväčších úspechov Tibora Gašpara bolo rozbitie medzinárodnej drogovej skupiny, ktorá pašovala heroin z Turecka do Európy. V roku 2011 sa podarilo zadržať 11 podozrivých a zabaviť viac ako 300 kilogramov drogy v hodnote 15 miliónov eur. Táto operácia bola výsledkom spolupráce medzi slovenskou, tureckou a rakúskou políciou.

Ďalším úspechom bolo odhalenie korupčnej siete na colniciach, ktorá sa zaoberala falšovaním dokladov a úplatkárstvom. V roku 2013 bolo obvinených 29 colníkov a podnikateľov, ktorí spôsobili štátu škodu vo výške 2,5 milióna eur. Tibor Gašpar vtedy povedal, že ide o najväčší prípad korupcie na colniciach v histórii Slovenska.

Okrem úspechov musel Tibor Gašpar čeliť aj mnohým obvineniam a podozreniam z nekompetentnosti, zneužívania moci a politického ovplyvňovania. Jednou z najväčších kontroverzií bola jeho úloha v kauze Gorila, ktorá odhalila rozsiahlu korupciu medzi politikmi a podnikateľmi. Tibor Gašpar bol vtedy šéfom Národnej protikorupčnej jednotky, ktorá mala vyšetrovať prípad. Avšak podľa niektorých médií mal osobné väzby s niektorými podozrivými osobami a brzdil vyšetrovanie.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.