30. júna 2024

Kauza 42/51 – Zločinec odsúdený za zabitie človeka sa stal špeciálnym prokurátorom

Sudca KS Ba Peter Šamko naložil Lipšicovi kvôli jeho zkresleným predstavám o slobode prejavu

T. Taraba: LIPŠIC ZABIL ČLOVEK, NO DNES TU ROZHODUJE O DRUHÝCH OSUDOCH. Po tom, čo odstúpil šéf Tanapu za zabitie vlka, teraz môže odstúpiť Lipšic za zabitie človeka

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


V právnom štáte by mal byť šéf špeciálnej prokuratúry, ktorá dozoruje tie najťažšie kauzy, vrátane káuz korupcie a politikov, jedným z najšpičkovejších prokurátorov. Mal by to byť etalón morálky, čistoty a profesionality. U nás vládna koalícia za špeciálneho prokurátora zvolila advokáta Daniela Lipšica, ktorý zločincov obhajoval a ktorý bol sám odsúdený za zabitie človeka. A dokonca ho koaliční poslanci zvolili za špeciálneho prokurátora v čase, keď mu ešte bežala skúšobná doba podmienečného trestu.

Lipšic predtým, ako nastúpil na špeciálnu prokuratúru, nikdy prokurátorom nebol. Bol ministrom spravodlivosti a vnútra, členom KDH, potom si založil stranu NOVA, ktorá sa na chrbte Igora Matoviča dostala do parlamentu.

A čo sa týka osobných morálnych predpokladov Daniela Lipšica, aj tie trochu pokrivkávajú. Bezpečnostnú previerku získal len vďaka svojmu dlhoročnému kamarátovi Milanovi Krajniakovi, bývalému ministrovi za Sme rodina, ktorý dal pokyn, aby jeho ministerstvo o previerku pre Lipšica požiadalo. Lenže Lipšic nebol zamestnancom ministerstva, ani s ním nemal žiadnu zmluvu. Napriek tomu ju dostal a tento prípad dodnes šetrí polícia. A to už nehovorím, že ženatého Lipšica viackrát nafotili s rozvádzajúcou sa stážistkou zo špeciálnej prokuratúry… Nepripomína Vám to niečo ?

 Martin Dorčák/log Pravda

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *