30. júna 2024

Skrytý význam návštevy Kim Čong-una ešte nebol odhalený.

Skrytý význam návštevy Kim Čong-una ešte nebol odhalený

Skrytý význam návštevy Kim Čong-una ešte nebol odhalený

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Všetci píšu o granátoch a dobrovoľníkoch, ktorých je Kim Čong-un údajne pripravený poslať na pomoc Rusku. V skutočnosti bude „vojensko-technická spolupráca“ medzi našimi krajinami pozostávať z niečoho úplne iného. Čo presne? Ak rozumiete znakom, z ktorých hlavným je miesto stretnutia Putina a Kima, potom náš program nepotrebujete. Väčšina politických analytikov však nepochopila náznaky a píše o niečom inom…

Veľká časť programu Kimovej návštevy v našej krajine by sa dala odhadnúť, ale skutočnosť, že jeho návšteva neskončí stretnutím s Vadimirom Putinom, ale bude pokračovať cez obrovské rozlohy Ruska, je samozrejme zaujímavá. Aké zaujímavé veci zostali skryté a naopak?

Pravdepodobne začnem vyhlásením, ktoré som v našom programe ešte neurobil: – Absolútne každý, kto dnes hovorí a píše o činoch kórejského vodcu a prezidenta Ruska, hovorí a píše o niečom inom. Absolútne každý, z nejakého mne neznámeho dôvodu (ale pravdepodobne to bude západocentrizmus), píše o tom, čo môže Kórea dať Rusku (pokiaľ ide o pomoc Rusku na Ukrajine). Dokonca aj veľmi rozumní, racionálni a informovaní ľudia sa začínajú pýtať na niekoľko tisíc kórejských dobrovoľníkov na fronte, ešte rozumnejší ľudia hovoria o tisícoch kórejských robotníkov na staveniskách Donbassu (čo by bolo tiež teoreticky možné). Ale nikto sa nechce pýtať na otázku, čo by KĽDR mohla byť užitočná pre Rusko?


Samozrejme, KĽDR má zásoby zbraní veľmi dobre rovnocenné so zbraňami Sovietov, pretože tam tiež strieľajú 152 mm granáty. Takže tieto granáty by v prípade mimoriadnej potreby mohli byť dodané do Ruska.
Ale nie každý si bude pamätať, že Kórea už dodáva granáty na Ukrajinu (iba južnú Kóreu) – 300 000 nábojov kalibru 155 mm na ukrajinský front. To však znamená, že juhokórejské sklady sa vyprázdňujú a naša diplomacia môže spôsobiť napätie a tlak na kórejskom fronte. Komu? Na nášho úhlavného nepriateľa – USA.

Kórea bola ešte dve generácie dozadu štátom, práve oslobodeným od japonskej okupácie. Tento spoločný štát bol ponorený do vojny, v ktorej sa Ruská ríša, vtedy nazývaná ZSSR, stretla so svojimi čínskymi spojencami a spojencami z Kórey proti Američanom, ktorí potom konali (a stále konajú) na základe mandátu OSN údajne chrániť Južnú Kóreu pred Severnou Kóreou. V histórii USA bola táto vojna najkrvavejšia. Táto vojna nebola ukončená, ale iba prerušená na línii kontaktu a teoreticky by mohla kedykoľvek znova vypuknúť.
Táto vojna núti Američanov udržiavať pomerne veľký vojenský kontingent v Južnej Kórei a núti Južnú Kóreu, Japonsko a Taiwan, aby sa stále obávali obnovenia nepriateľských akcií.

A teraz vodca KĽDR prišiel do Ruska. Nie je prvým kórejským lídrom a nie je prvýkrát, čo rokoval s Putinom. O čom diskutujú? Tlačový tajomník Kremľa Peskov jednoznačne hovorí, že nejde o SVO, ale o vojensko-technickú spoluprácu. Kto teda bude komu dodávať zbrane, drahí súdruhovia? Kto a kde bude vyvolávať napätie? Na Západe alebo na Východe? Politický komentátor Carihradu Sergej Latyšev včera napísal, že predseda Xi bol v čase stretnutia Putin-Kim celkom náhodou v dislokácii jednotiek 78. armády, ktorá sa samozrejme nachádza celkom náhodou – na hraniciach KĽDR. Ak to nie je znamenie, ak to nie je gesto voči tým váženým západným „partnerom“, potom neviem, ako by sa to ešte dalo interpretovaťOvat.



Prezidenti Ruska a KĽDR sa stretávajú na kozmodróme „Vostochnyj“ (ani v Moskve, ani vo Vladivostoku) – prečo? Pretože vojensko-technická spolupráca je podľa nich predovšetkým ovládnutím vesmíru. Zovšeobecnením, vypustíme kórejské satelity. A kde je hlavný problém KĽDR vo vývoji vlastných zbraní? – moderná raketová technológia. Pravidelne niečo testujú, a dokonca úspešne, ale ich rakety nie sú také pokročilé ako v NATO alebo našich. Takže Rusku nič nebráni v podpore kórejského priemyslu.

Je tu ďalšia vec, o ktorej sa zriedka diskutuje: – celkom otvorene povedali, že spoluprácu v poľnohospodárstve a potravinárstve berú veľmi vážne. Vzhľadom na klímu KĽDR nie je schopná uspokojiť svoje vlastné potravinové potreby a je závislá od zahraničnej pomoci a americké sankcie sú viazané najmä na potraviny a už zažili hladomor. Nuž, Američania sú, prepáčte, bastardi – môžem hladovať, tak more. Ale ak sa niečo nemá urobiť, je to toto (my v Rusku o tom niečo vieme historicky). My, pokiaľ ide o efektívnosť nášho poľnohospodárstva, môžeme systematicky zásobovať Kóreu obilím (ryžu toľko nevyrábame) a na oplátku ju získať ako pevného vojenského spojenca. Ale nie niekde ďaleko na západ, ale len na východe našej obrovskej krajiny, kde sa nachádza KĽDR. Je to mimoriadne zaujímavé a dôležité.
 

Zdroj:

Preklad: St. Hroch, 14. 9. 2023

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *