18. októbra 2024

VIDEO: Fico kritizoval českého prezidenta Pavla kvôli neprijateľnému zasahovaniu do predvolebnej kampane proti Smeru a v prospech Čaputovej

Pán prezident Českej republiky Petr Pavel, nerozbíjajte dobré vzťahy medzi našimi národmi len preto, že slovenská sociálna demokracia a veľká časť slovenského obyvateľstva má iný, suverénny názor

Pán prezident Českej republiky Petr Pavel, nerozbíjajte dobré vzťahy medzi našimi národmi len preto, že slovenská sociálna demokracia a veľká časť slovenského obyvateľstva má iný, suverénny názor

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


V posledných dňoch sme boli svedkami nepríjemnej situácie, keď sa český prezident Peter Pavel otvorene postavil proti Smeru a jeho lídrovi Robertovi Ficovi. Pavel sa nezdržal kritiky Fica za jeho politické postoje a vyjadril podporu Zuzane Čaputovej, ktorú považuje za svoju obľúbenú kandidátku na slovenskú prezidentku. Toto je neprijateľné zasahovanie do vnútorných záležitostí Slovenska a do predvolebnej kampane, ktorá by mala byť založená na demokratických princípoch a rešpektovaní suverenity národa.

Smer je strana, ktorá má dlhoročné skúsenosti s riadením štátu a zastupovaním záujmov slovenských občanov. Smer je strana, ktorá sa nebojí hájiť národné záujmy v Európskej únii a vo svete. Smer je strana, ktorá má víziu sociálneho a hospodárskeho rozvoja Slovenska. Smer je strana, ktorá si váži spoluprácu s Českou republikou a chce udržiavať dobré vzťahy medzi oboma krajinami.

Čaputová je kandidátka, ktorá predstavuje opak toho, čo Smer ponúka. Čaputová je kandidátka, ktorá sa spolieha na podporu zahraničných síl a mimovládnych organizácií, ktoré majú svoje vlastné agendy. Čaputová je kandidátka, ktorá sa spolčila s Progresívnym Slovenskom, hnutím, ktoré sa snaží zničiť opozíciu a ovládnuť politickú scénu. Čaputová je kandidátka, ktorá sa neštíti používať trestné právo ako nástroj na diskreditáciu svojich politických súperov.

Preto je dôležité, aby sme sa postavili proti tomuto nebezpečnému trendu a bránili naše demokratické práva. Preto je dôležité, aby sme podporili Roberta Fica a Smer v boji za lepšie Slovensko. Preto je dôležité, aby sme si uvedomili, že Česká a Slovenská republika si zaslúžia vzájomnú úctu, rešpekt, priateľstvo. A to nie len slovami, ale aj činmi. Rudy

Pán prezident Českej republiky Petr Pavel, nerozbíjajte dobré vzťahy medzi našimi národmi len preto, že slovenská sociálna demokracia a veľká časť slovenského obyvateľstva má iný, suverénny názor na vojnu na Ukrajine!, uviedol vo svojom videu bývalý trojnásobný ministerský predseda a šéf opozičnej strany Smer-SSD Robert Fico.

Kvůli údajnému zásahu do kampaně před sobotními parlamentními volbami na Slovensku kritizoval favorit voleb a předseda strany Směr-sociální demokracie Robert Fico českého prezidenta Petra Pavla. Český prezident totiž řekl, že Ficův návrat k moci by mohl narušit česko-slovenské vztahy.
Předčasné parlamentní volby se budou na Slovensku konat už v sobotu. Pokud mělo být vyjádření českého prezidenta varováním slovenským voličům, že volba sociální demokracie bude vést českou politickou reprezentaci k úmyslnému zmražení česko-slovenských vztahů, tak je to podle Fica zasahování do průběhu slovenské volební kampaně. „A to musím rázne odmietnuť,“ zdůraznil předseda Směru v prohlášení, které Novinkám zaslal tiskový odbor strany Směr. Kritiku Fico zveřejnil i na videu, jež umístil na sociální síti.


„Vážený pán prezident, nie je zhoršenie vzájomných vzťahov, ktorým strašíte slovenského voliča kvôli našim iným názorom, príliš veľkým rizikom, obrovskou cenou za malú, politicky prakticky bezvýznamnú službu, ktorú robíte slovenskej prezidentke Zuzane Čaputovej?“ klade si otázku expremiér. „Prezidentke, ktorá otvorene vyjadruje nepriateľstvo k slovenskej sociálnej demokracii a ktorá súhlasila s bezprecedentným zneužívaním trestného práva na likvidáciu opozície, aby nemohla byť úspešná v parlamentných voľbách 30. septembra?“ pokračuje Fico, jenž s tímto narativem hraje v předvolební kampani opakovaně.

„Vaše vyjadrenie je veľmi bizarné vo svetle faktu, že som držiteľom vysokého českého štátneho vyznamenania Rádu bieleho leva práve za budovanie vynikajúcich vzťahov medzi našimi bratskými krajinami,“ uvedl Fico. Řád dostal Fico v roce 2014 od Miloše Zemana.

„Súčasne je veľmi mrazivé, ak ako hlava SR hovoríte o zhoršení tradične nadštandardných česko-slovenských vzťahov iba preto, že na východ od rieky Moravy by mohli vládnuť politici so suverénnymi názormi,“ dodal předseda Směru.

Pavel tento týden při návštěvě New Yorku řekl novinářům, že některé Ficovy názory odpovídají spíše ruské propagandě. „To by jistě v případě jeho zvolení a získání důvěry do určité míry narušilo i vztahy mezi námi, protože bychom se na některé zásadní věci dívali jinak,“ řekl Pavel.

Fico připustil, že se s  Pavlem rozchází především v názoru na válku na Ukrajině. „Som proti ďalšiemu vyzbrojovaniu Ukrajiny, pretože predlžovanie konfliktu vedie len k zbytočným obrovským stratám na ľudských životoch bez akéhokoľvek posunu v riešení konfliktu. Presadzujem myšlienku okamžite zastaviť vojenské operácie a ihneď začať rokovať o mieri. Viem, že rokovania budú náročné a zdĺhavé. Ale lepšie zastaviť vojnu a desať rokov rokovať, ako nechať Ukrajincov a Rusov, aby sa ďalších desať rokov bez výsledku zabíjali,“ řekl Fico.

„Áno, mám iný názor na účinnosť protiruských sankcií, ktoré poškodzujú viac EÚ ako Ruskú federáciu. Áno, považujem prípadné členstvo Ukrajiny v NATO za rizikový faktor pre celosvetový mier. Áno, som za autonómiu EÚ v zásadných zahranično-politických a bezpečnostných otázkach. EÚ má svoje postoje formovať v rovnocennom dialógu s USA a nie len slepo a nekriticky kopírovať americké zájmy,“ zdůraznil bývalý slovenský premiér.

„Má to byť neadekvátne zdvihnutý prst a varovanie adresované slovenským voličom, že voľba slovenskej sociálnej demokracie bude viesť českú politickú reprezentáciu k úmyselnému zmrazeniu česko-slovenských vzťahov?“ zeptal se Fico.

Expremiér tvrdí, že většina Slováků nepřipisuje hlavní zodpovědnost za válku na Ukrajině Rusku a polovina považuje USA za bezpečnostní hrozbu. „Žijeme v zvláštnej dobe. Ten, kto podporuje mie, je vojnový štváč, ten, kto podporuje vojnu, je mierový aktivista,“ poznamenal Fico.

Fica rovněž připomněl, že ho před volbami podpořili bývalí čeští prezidenti Václav Klaus a Miloš Zeman. Slovenský politik v neděli řekl, že si jejich podpory mimořádně váží.

„Nebudem hľadať žiadne zámienky ani vytvárať žiadne dôvody na konfliktné situácie, a preto budem považovať váš zásah do slovenskej predvolebnej kampane kvôli inému legitímnemu názoru len za nedorozumenie. Česká a Slovenská republika si zaslúžia vzájomnú úctu, rešpekt, priateľstvo,“ uvedl na závěr Fico.

Zdroj: novinky.cz / YouTube / InfoVojna/JNS



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.