8. septembra 2024

Video-Ján Cuper: Majerského problém je jeho manželka Lexmann a Ferino Mikloško.

Ján Cuper: Majerského problém je jeho manželka Lexmann a Ferino Mikloško.

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Vážení čitatelia, v tomto príspevku by som sa chcel venovať téme voľieb a povolebných rokovaniach a možných koalíciách. Ako viete, v októbri sa uskutočnili parlamentné voľby, ktoré rozhodnú o budúcom zložení Národnej rady SR. Podľa prieskumov verejnej mienky sa očakáva tesný súboj medzi stranami SMER-SD, OĽANO, SaS a Hlas. Tieto strany majú najväčšiu šancu na prekonanie päťpercentnej hranice a získanie mandátov v parlamente. Vzhľadom na to, že žiadna z nich pravdepodobne nezíska nadpolovičnú väčšinu, bude potrebné vytvoriť koalíciu s ďalšími subjektmi.

Online Tu a Teraz-Ján Cuper: Majerského problém je jeho manželka Lexmann a Ferino Mikloško.

Otázkou je, ktoré strany budú ochotné spolupracovať a na akých podmienkach. Podľa niektorých analytikov je najpravdepodobnejšia koalícia SMER-SD a Hlas, ktoré spolu už vládli v minulosti a majú podobný sociálny a ekonomický program. Táto koalícia by však mohla naraziť na odpor časti voličov, ktorí nesúhlasia s korupčnými kauzami a justičnými reformami, ktoré tieto strany presadzovali alebo blokovali. Ďalšou možnosťou je koalícia OĽANO, SaS a niektorých menších strán, ktoré sa profilujú ako liberálne, proeurópske a reformné. Táto koalícia by mohla priniesť viac dynamiky a transparentnosti do politiky, ale zároveň by mohla čeliť problémom s vyjednávaním a kompromismi medzi rôznymi názormi a záujmami.

V každom prípade je dôležité, aby sme ako občania sledovali vývoj situácie a zúčastnili sa volieb. Len tak môžeme ovplyvniť budúcnosť našej krajiny a zabezpečiť jej stabilitu a prosperitu.

JNS/Rudy



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.