8. septembra 2024

Podľa prieskumu agentúry Sanep: Slováci nechcú progresívne strany v koalícii. Najväčšiu podporu majú Smer, Hlas a SNS

Šimečkov Múr nárekov.

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Prianie voličov je jasné. Po tom, čo ľavicovým, národným a konzervatívnejšie ladeným silám v podobe Smeru-SD, Hlasu-SD, SNS a KDH udelili voliči ústavnú väčšinu v parlamente, chcú, aby tieto strany zamedzili vládnutiu Progresívneho Slovenska a SaS. Aj to je zrejmé z najnovšieho prieskumu agentúry SANEP pre TA3. Agentúra sa respondentov pýtala, že aká je ich preferovaná vládna koalícia. Prieskum prebehol v dátume 3. – 5. októbra na vzorke 1 236 respondentov.

Najpreferovanejšia je spolupráca ľavice s národniarmi
V súčasnosti to vyzerá na dve hlavné možnosti. Buď koalíciu zostaví Robert Fico (Smer-SD) s Hlasom-SD, SNS, poprípade KDH, alebo ju postaví Michal Šimečka (PS) s SaS, Hlasom a KDH. OĽANO, ako je známe, nechce ísť do žiadnej koalície a ani nie je chcené v žiadnej koalícii.

Občania s prehľadom najviac preferujú koalíciu Smer, Hlas, SNS, za ktorú sa vyslovilo až 49,2 % respondentov. Koalíciu PS, Hlas, SaS a KDH by si prialo 32,7 % z nich. Z vedľajších možností v podobe koalícii Smer, Hlas, KDH (12,3 %) a Smer, Hlas, SNS, KDH (4,4 %), je preferovanejšia prvá menovaná. 1,4 % respondentov nemá v tejto otázke jasno.

Voliči Hlasu chcú jednoznačne koalíciu so Smerom
V tomto momente je jasné, že strana Hlas-SD sa v budúcej vládnej koalícii bude nachádzať. Hlas môže vládnuť so Smerom, aj s PS. A jeho volič mu naznačuje, že čo si želá. Pre koalíciu v podobe Smer, Hlas, SNS sa vyslovilo až 62,2 % voličov Hlasu. Ďalších 21,1 % respondentov sa vyslovilo v prospech vlády Smer, Hlas, KDH. Pre variant so Smerom, Hlasom, KDH a SNS sa vyslovilo ďalších 4,1 % voličov Hlasu. Znamená to, že až 87,4 % voličov Hlasu si praje vládu so Smerom. Vládu s progresívcami si praje len 11,8 % voličov Hlasu.

eReport



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.