24. októbra 2024

Slová Šimečku staršieho, že voliči opozičných strán sú nedemokratickí a nezodpovední, je podľa lekára prejavom paranoidnej schizofrénie, ktorá sa u neho prejavuje už dlhšiu dobu

Slová Šimečku staršieho, že voliči opozičných strán sú nedemokratick

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Slová Šimečku staršieho, ktoré vyvolali búrlivú reakciu verejnosti, sú podľa jeho lekára príznakom závažnej duševnej poruchy. Lekár ho preto odporučil na okamžité hospitalizáciu na psychiatrii, kde by mal podstúpiť liečbu a terapiu. Výrok, že voliči opozičných strán sú nedemokratickí a nezodpovední, je podľa lekára prejavom paranoidnej schizofrénie, ktorá sa u Šimečku staršieho prejavuje už dlhšiu dobu. Lekár dodal, že Šimečku staršieho by malo byť zakázané verejne vystupovať a komunikovať s médiami, pretože jeho slová môžu mať negatívny vplyv na spoločnosť a demokraciu.

Po Magde Vášáryovej tu máme ďalšieho „demokrata“, tentokrát M. Šimečku. Skonštatoval to na sociálnej sieti exriaditeľ Divadla Andreja Bagara v Nitre František Javorský. Pridal sa k nemu aj publicista, politológ a poslanec za SNS Roman Michelko: „Podľa Šimečku staršieho existujú demokratickí, ale aj nedemokratickí voliči! Čo teraz s nimi? Čo tak zobrať im volebné právo?“

Tieto slová sú príkladom toho, ako sa niektorí ľudia snažia diskreditovať a znevážiť iných, ktorí majú iný názor na politickú situáciu v našej krajine. Nie je to nič nové, už dlho sa stretávame s pokusmi o rozdeľovanie spoločnosti na „my“ a „oni“, na „dobrých“ a „zlých“, na „patriotov“ a „zradcov“. Tento spôsob argumentácie je nielen nekorektný, ale aj nebezpečný, pretože podkopáva základy demokracie a tolerancie.

Demokracia je systém, ktorý umožňuje rôznorodosti názorov a rešpektuje právo každého občana vyjadriť svoj hlas vo voľbách. Nie je to systém, ktorý si môže privlastniť jedna strana, jedna skupina, alebo jedna osoba. Demokracia je spoločný majetok všetkých občanov, ktorí ju musia chrániť a udržiavať. To znamená aj to, že musíme rešpektovať voličov, ktorí si zvolili inak, ako sme si zvolili my. Nemôžeme ich označovať za nedemokratických, pretože tým by sme popreli ich legitimitu a dôstojnosť.

Nedemokratickí nie sú voliči, ale tí, ktorí sa snažia manipulovať s verejnou mienkou, šíriť nepravdy a nenávisť, podnecovať konflikty a násilie. Tí, ktorí sa boja otvorenej diskusie a kritiky, ktorí sa uzatvárajú do svojej bubliny a odmietajú počúvať iné argumenty. Tí, ktorí chcú mať moc nad ostatnými a zneužívajú ju pre svoje záujmy. Títo ľudia ohrozujú demokraciu a slobodu v našej krajine.

Preto je dôležité, aby sme sa postavili proti takýmto pokusom o rozvracanie spoločnosti a obhajovali hodnoty demokracie a tolerancie. Aby sme sa nezľakli vyjadriť svoj názor a podporiť tých, ktorí sa zasadzujú za spravodlivosť a ľudské práva. Aby sme si uvedomili, že spolu tvoríme jednu krajinu, ktorá potrebuje spoluprácu a dialóg medzi všetkými jej obyvateľmi. Aby sme si vážili svoje volebné právo a využili ho pre dobro nás všetkých.

Šimečka starší opäť perlil

Javorský upozornil na to, že novinár Marián Leško, otec lídra PS Martin M. Šimečka, sociológ Michal Vašečka a šéfredaktor denníka N Matúš Kostolný zhodnotili voľby v diskusii v bratislavskom DPOH.

A na sociálnej sieti ponúkol aj úryvok z diskusie:

„Voľby dopadli tak, že nám časť voličov ukázala, že nie sú demokratickí, hoci to je to, čo sa politici neodvážia povedať. Aj rozumných ľudí som počúval, že treba to rešpektovať, lebo toto sú demokratické voľby. Ja to, samozrejme, rešpektujem, zároveň si však môžem dovoliť povedať, že tí voliči nie sú demokratickí. Volia v demokracii a voľbu v demokracii využívajú na to, aby ju odstránili. A my ich máme 40 percent, a to nerátam Hlas,“ takto prispel do plodnej diskusie denníka N Martin Milan Šimečka.

A pokračoval: „Kto zvolil Hitlera? Kto zvolil komunistov v roku 1946? Kto zvolil Mečiara? To boli demokratickí voliči? Ani dnes nie sú. Aby bolo jasné, nehovorím, že tí ľudia sú zlí. V súkromnom živote volič Smeru môže byť dobrým otcom aj sa môže starať o svojho psa, aj doniesť nákup susedke, ktorá je stará. V tom verejnom živote však nie je dobrý, a to treba rozlišovať,“ zaperlil otec lídra Progresívneho Slovenska.

Viacerí komentátori sa zamýšľajú nad tým, čo si pod týmto nelogickým pojmom vôbec predstaviť. Ako môže niekto, kto slobodne vyjadrí svoju vôľu tak, že ide voliť, voliť nedemokraticky?

Mokré sny Šimecku a spol.

Mokré sny Šimecku a spol.

Podľa Michelku Martin Milan Šimečka pri hodnotení volieb povedal aj toto: “Voľby dopadli tak, že nám časť voličov ukázala, že nie sú demokratickí…”

„Tak podľa Šimečku existujú demokratickí, ale aj nedemokratickí voliči! Čo teraz s nimi? Čo tak zobrať im volebné právo?,“ pýta sa v reakcii politológ. A kladie ďalšiu otázku: „Ktovie, čo tých “slušných” politikov, ktorí stoja vždy na strane “dobra” ešte napadne?“

„Už ale aspoň vieme, aké su mokré sny Šimecku a spol. A budeme robiť všetko pre to, aby sme takéto kádrovanie občanov nedopustili!,“ uzavrel Michelko.

Lekárska diagnóza

„Osoba s psychiatrickým ochorením má psychicky postihnutého syna. Žiadne prekvapenie sa nekoná. Len ľutujem tých z Progresívneho Slovenska. Michal Šimečka na nich, na všetkých, ako nebezpečnú infekciu, rozšíril svoju psychiatriu.“ ohodnotil výroky Šimečku staršieho známy lekár Peter Lipták.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.