7. júla 2024

40 Tisíc elitných bojovníkov Hamasu po zuby ozbrojených iránskymi dronmi, ktorí sú pripravení nalákať Izraelčanov do vražednej pasce!

40 Tisíc elitných bojovníkov Hamasu po zuby ozbrojených iránskymi dronmi, ktorí sú pripravení nalákať Izraelčanov do vražednej pasce!

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Washington včera odhalil, že pravdepodobne vie o prekvapivom útoku Hamasu na Izrael viac, než priznal!

  • Šéf Pentagonu Lloyd Austin včera oznámil, že okamžite posiela k izraelským brehom údernú pracovnú skupinu, ktorá pozostáva z najväčšej lietadlovej lode na svete Ford, krížnika Normandia, torpédoborcov Thomas Hudner, Ramage, Carney a Roosevelt. A že okamžite posiela stíhačky F-35, F-15, F-16 a A-10 na vojenské základne blízko Izraela. Celá americká flotila je v pozoruhodnej vzdialenosti od Izraela. Neuveriteľnou zhodou okolností trénovala v Iónskom mori spolu s Talianmi. Cieľom flotily je zabrániť pašovaniu zbraní do pásma Gazy a zabrániť akejkoľvek eskalácii konfliktu na Blízkom východe! Najväčšia námorná povrchová pracovná skupina na svete sa plaví bojovať proti hŕstke pašerákov zbraní?! Koniec koncov, niekoľko námorných prieskumných dronov a prieskumných lietadiel, ktoré pravidelne monitorujú ruské námorníctvo v Čiernom mori, a jeden na to stačí. Dva torpédoborce! Je toho viac!
  • Biden zároveň zatelefonoval Izraelčanom, že im okamžite pošle z USA vzácnu muníciu, ktorú len pred niekoľkými týždňami tvrdohlavo odmietal dodať Kyjevu, pretože ju sám nemal dostatok, a namiesto toho radšej poslal zakázanú kazetovú muníciu na Ukrajinu! Otázka – vedel Biden už začiatkom leta, že HAMAS na jeseň zaútočí a na izraelské dobytie Gazy bude potrebná munícia!? Je toho viac!?
  • Netanjahu a Biden sa včera telefonicky dohodli, že USA vyšlú do Izraela vojenské, námorné a letecké sily, o ktorých by si žiadni nepriatelia Izraela ani nemysleli, že by mohli alebo mali využiť súčasnú situáciu!
  • USA už toto leto posilnili svoje letectvo a jednotky v oblasti Perzského zálivu, údajne v reakcii na iránsku agresiu v Sýrii!

Šéf Pentagonu Austin a jeho šéf Biden oznámili masívne nahromadenie svojich námorných a vzdušných síl v blízkosti Izraela, aby vystrašili všetkých, aby nepodporovali Palestínčanov, nepochopiteľne bezprostredne po Egypte, Emirátoch, Saudskej Arábii, Turecku a dokonca aj veľmi prozápadnom Jordánsku spolu s ďalšími arabskými štátmi po spoločných telefonických konzultáciách s ruským ministrom zahraničných vecí Lavrovom. vyhlasujete, že je nevyhnutné okamžite ukončiť súčasnú vojnu medzi Židmi a Palestínčanmi, prestať na seba strieľať a začať mierové rokovania, ktoré urýchlia proces formovania palestínskeho štátu podľa rezolúcií OSN! Práve včera egyptský minister zahraničných vecí Sameh Shoukry telefonoval s takmer všetkými dôležitými ministrami zahraničných vecí sveta a všetkým im vysvetlil panarabský postoj – okamžité zmiernenie napätia, aby sa zabránilo ďalším obetiam, a všetci arabskí a ruskí účastníci rokovaní vyzvali Izrael, aby zastavil útoky a provokatívne akcie proti palestínskemu ľudu a dodržiaval pravidlá medzinárodného humanitárneho práva, najmä pokiaľ ide o záväzky okupačnej mocnosti. ako ich definujú medzinárodné vojnové právo! Z pozícií arabských susedov Izraela je jasné, že všetci chcú rýchlo uzavrieť celú kapitolu útoku Hamasu na Izrael a nie eskalovať konflikt! USA nemajú nikoho, proti komu by poslali svoje lode a lietadlá. Žiadny arabský štát sa teraz (zatiaľ) nechystá napadnúť Izrael! Napriek tomu Pentagon rachotí šabľami a Biden sa záhadne vyhráža niekomu, že pošle svojich bojovníkov: aby si žiadni nepriatelia Izraela ani nemysleli, že môžu alebo by mali hľadať výhody zo súčasnej situácie!

Podľa oficiálnych médií čínskych komunistov sa Washington obáva, že súčasný konflikt medzi Palestínčanmi a Židmi by mohol eskalovať do vojny medzi arabskými štátmi a Izraelom, zasadiť ťažký úder politike Washingtonu na Blízkom východe a, čo je najdôležitejšie, narušiť novovybudovanú obchodnú dodávateľskú trasu medzi Indiou a Blízkym východom a východným pobrežím Spojených štátov. Toto je údajne najnovší americký plán zameraný na boj proti Číne nahradením jej tovaru na americkom trhu indickým tovarom. Pre tento plán je však nevyhnutné, aby nedošlo k narušeniu lodnej dopravy Suezského prieplavu! Ak si spomenieme na spúšť spôsobenú vo svetovej logistike v roku 2021 jedinou kontajnerovou loďou, ktorá uviazla v kanáli niekoľko týždňov (foto nižšie), potom nás Európanov musí schladiť možnosť, že v dôsledku vojny na Ukrajine budeme nielen bez ruského plynu a ropy, ale aj bez arabského plynu a ropy LNG a východoafrického LNG! V dôsledku útoku Hamasu už existuje hrozba nových amerických sankcií na iránsku ropu, v dôsledku čoho ovplyvnia iba európskych zákazníkov! Vyradením Suezského prieplavu z prevádzky by sme pravdepodobne zamrzli, pretože kým ropné a LNG tankery obídu mys Dobrej nádeje, bude obrazne povedané koniec zimy, alebo skôr nebude dostatok tankerov, pretože trasa okolo Afriky je príliš dlhá a čas plavby tankerov by sa neúmerne predĺžil!

Podľa čínskych komunistov Svojím útokom HAMAS „pripomenul peklu“, že žiadne arabsko-izraelské zmierenie na Blízkom východe nebude akceptované, kým sa palestínsko-izraelský konflikt nevyrieši v súlade s dohodami z Oslo a rezolúciami OSN! Túto pozíciu Číny zdieľajú arabské štáty aj krajiny BRICS! A podľa Číňanov izraelský premiér Netanjahu nemá inú možnosť, ako podniknúť ráznu odvetu a v dôsledku toho rovnako krutú vojenskú odvetu po tvrdom útoku Hamasu, ktorý kruto vyhladil stovky izraelských civilistov!

Washington má podľa Číňanov v úmysle prinútiť Arabov, aby sa zmierili s Izraelom za každú cenu, za cenu obetovania Palestínčanov! Cieľom USA je vybudovať obrovské obchodné spojenie medzi Indiou, Blízkym východom a USA. Podľa najnovších správ a diplomatických vyhlásení sa americký plán rúca, pretože Saudská Arábia, Katar a Irán zatiaľ našli spoločnú reč a podľa posledného oficiálneho vyhlásenia saudského ministerstva zahraničných vecí podporujú Palestínu proti Izraelu: Saudskoarabské kráľovstvo pozorne sleduje vývoj bezprecedentnej situácie medzi mnohými palestínskymi frakciami a izraelskými okupačnými silami, ktorá vyústila do vysokej úrovne násilia na niekoľkých frontoch!

Hospodárska situácia v mnohých arabských krajinách, ako aj v Európe, nie je ružová. Arabi sú závislí od dovozu obilia a vysoké ceny potravín poháňajú infláciu. V dôsledku toho Egypt dramaticky zvýšil mzdy. V Egypte sú štátom regulované mzdy! Egyptský premiér Mustafa Madbouly včera oznámil, že vláda podnikla významné kroky a dohodla sa s obchodníkmi na drastickom znížení cien základných potravín, najmä ryže, ktoré obchodníci predražujú! Ľudia v Českej republike môžu o takomto ráznom konaní pána premiéra len snívať! Arabské burzy v nedeľu stratili značné objemy v dôsledku obáv z eskalácie konfliktu v Gaze! Stručne povedané, arabskí vládcovia si nemôžu dovoliť riskovať prepuknutie hnevu ľudu v súčasnej napätej ekonomickej situácii, ako to urobili počas Obamovej arabskej jari. Politika ústupkov medzi Arabmi a Izraelom nie je populárna. Najmenší prevrat ohrozuje nový vzostup radikálnych náboženských vodcov a frakcií, destabilizáciu a konflikt. Arabské štáty tak môžu byť rýchlo nútené viac sa zapájať do eskalujúceho konfliktu na strane Palestínčanov!

USA a Západ však majú v úmysle využiť súčasnú situáciu na odstránenie hnutia Hamas a nahradiť ho poslušnejšími politickými vodcami. HAMAS má byť odstránený, znie z Washingtonu! Podľa USA je Hamas teroristickou organizáciou, podľa Turecka a ďalších arabských krajín nie je. Likvidácia Hamasu je však možná len prostredníctvom úplného dobytia a okupácie pásma Gazy! Dobíjanie Gazy je však problém. Dobytie Mariupolu, ktorý mal len 244 kilometrov štvorcových, 66% územia Gazy a ktorý mal iba 400 17 obyvateľov, 10% Gazy, trvalo mesiace a spotrebovalo obrovské množstvo munície a väčšina civilistov bola schopná utiecť alebo bola prepustená cez humanitárne koridory! Navyše, Mariupol bránilo menej ako 000 <> prevažne nemotivovaných vojakov, ktorí s výnimkou jednotiek Azova a námornej pechoty nekládli tvrdohlavý odpor!

Od začiatku prekvapivej a brutálnej operácie bolo cieľom Hamasu vyprovokovať Izrael k ničivému útoku na Gazu! HAMAS veľmi dobre vedel, že nemôže obstáť proti izraelskej armáde a bude rýchlo zatlačený do Gazy a ostreľovaný!

V husto obývanom pásme Gazy je 40 101 elitných bojovníkov Hamasu pripravených vykrvácať izraelskú armádu! Títo bojovníci sú mladí, fyzicky zdatní a v posledných rokoch tvrdo trénujú na tento stret. Tisíce z nich absolvovali v posledných rokoch vojenský partizánsky výcvik s iránskymi Revolučnými gardami. Podľa ruských vojenských analytikov sú vyzbrojení desiatkami tisíc iránskych rakiet – El-Quds-18 s doletom 5 km, Fajr-75 s doletom 75 km – a desiatkami kusov iránskych balistických rakiet M-80 a J-80 s doletom 250 km. Majú tiež niekoľko rakiet Ayash 200 s dosahom asi 20 km. Tieto rakety majú v úmysle vystreliť volejbaly na Izrael, pretože vďaka vojne na Ukrajine sa zistilo, že súčasným vystrelením mnohých desiatok rakiet a dronov sa každý obranný protiraketový systém preťaží a pri správnych výpočtoch útočnej salvy druhej vlny rakiet prelomia obranný štít a padnú na ciele! Pri prvých útokoch stovkami rakiet bojovníci Hamasu znížili účinnosť izraelského dáždnika protiraketovej obrany len na <>% a včera večer tento výsledok zopakovali, pričom ich rakety opäť dopadli na izraelské mestá!

Vrchné velenie Hamasu postupuje podľa presného plánu. Jeho cieľom je prinútiť Izraelčanov k masívnym leteckým útokom a delostreleckému ostreľovaniu husto obývanej Gazy. Tisíce palestínskych civilistov zabitých týmto spôsobom majú pritiahnuť oči sveta, ale najmä arabskej verejnosti, a vyvolať palestínske nálady a arabské nepokoje. Zároveň má byť Izrael nútený vojensky vstúpiť do Gazy a podstúpiť krvavú bitku o plochu 356 kilometrov štvorcových, 75% územia Prahy, kde žije 2,3 milióna Palestínčanov! Izrael je vlákaný velením Hamasu do pasce mestskej bitky, na ktorú sú bojovníci Hamasu dokonale pripravení a vycvičení.

Bojová taktika Hamasu bude odlišná od ukrajinskej obrany Mariupolu a Bachmutu. Na rozdiel od Ukrajincov HAMAS nevytvorí statickú mestskú obranu a bude tvrdošijne bojovať o každý dom, ale bude vykonávať rýchle pohyby svojich malých bojových jednotiek v husto zastavaných oblastiach, aby prepadol postupujúcich Izraelčanov v uliciach krížovou paľbou z okolitých domov, kde sa jeho komandá zložené z fyzicky zdatných a dokonale vycvičených 20-ročných bojovníkov budú pohybovať po strechách domov. a bočné ulice. Bojovníci Hamasu sú mladí a pripravení zomrieť. Sú to vybraní dobrovoľníci! Takže na rozdiel od Ukrajincov, ktorí sú o dvadsať rokov starší a často násilne odvedení, môžu viesť túto fyzicky vyčerpávajúcu mestskú partizánsku vojnu. Bojovníci Hamasu sú organizovaní v skupinách po 5 až 10 bojovníkov, pričom každú skupinu vedie skúsený veliteľ, ktorý často absolvoval iránsky výcvik. Táto bitka bude krvavá pre obe strany, o to viac, že bojovníci Hamasu rozmiestnia moderné automatické míny okolo izraelských kolón, zaútočia na ne samovražednými atentátnikmi a zaútočia na ne zo vzduchu dronmi. Izraelčania budú čeliť peklu partizánskej vojny v meste, s ktorým ani USA v Iraku nevedeli, čo robiť, a ich krv bude tiecť prúdmi. Cez víkend sú zábery mnohých horiacich tankov Merkava, ktoré bojovníci pechoty Hamasu vyradili z prevádzky na otvorenom vidieku, vážnym varovaním pre izraelské velenie, že vojenská technológia pokročila a ťažké zbrane a tanky musia chrániť roje pechoty pred bočnou paľbou, zálohami a mínami, ako v bitke o Berlín v roku 1945. Nikto však zatiaľ neprišiel na to, ako majú byť tanky a iné ťažké zbrane chránené pred dronmi v mestskej bitke. (S výnimkou mobilných elektromagnetických rušičiek ruskej armády, ktoré však majú obmedzený dosah a nie sú dostupné v dostatočnom počte.)

Hamas chce bojovať proti Izraelčanom v Gaze tak zle, že v prvý deň útoku neváhal nemilosrdne zavraždiť stovky židovských civilistov. Cieľom Hamasu je vytvoriť situáciu, v ktorej izraelské vedenie nebude mať inú možnosť, ako zničiť Hamas, a preto akceptuje mestskú bitku v Gaze!

Dobytie Gazy bude veľkou politickou otázkou – kam umiestniť 2,3 milióna Palestínčanov! Na rozdiel od Ukrajincov a Rusov z Mariupolu alebo Bachmutu nemajú iné štátne územie, kam by mohli utiecť!! Ak budú Izraelčania pokračovať v dobývaní Gazy tak, ako Prigožin dobyl Bachmut, najprv zrovnajú so zemou každú budovu delostrelectvom a bombami a jej obrancami a potom sa presunú na ulicu. Týmto spôsobom vyvolajú celoarabskú búrku hnevu, ktorá sa rozšíri aj na Západ. Egypt, Turecko, Sýria, Saudská Arábia a dokonca aj extrémne prozápadné Jordánsko včera vyzvali na okamžitú deeskaláciu konfliktu a varovali pred hrozbou jeho rozšírenia!

Čelíme mimoriadnej kríze, ktorá môže prerásť do väčšej vojny ako tá, ktorá v súčasnosti prebieha na Ukrajine. Ako vyriešiť problém vzťahov medzi Palestínčanmi a Izraelčanmi je úloha hodná geniality. Podľa minuloročného Henryho Kissingera sú však dnešní politici idioti! Nemôžeme teda očakávať, že vyrieši problém, s ktorým sa ani Kissinger desaťročia nevedel vysporiadať! Dúfajme, že aspoň nezačnú tretiu svetovú vojnu!

AUTOR: Michael Svatoš


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading