8. septembra 2024

3,5 roka utrpenia pre Slovensko skončilo – Čaputová vymenovala Ficov vládny kabinet!

3,5 roka utrpenia pre Slovensko skončilo - Čaputová vymenovala Ficov vládny kabinet!

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Čaputovej sa asi 3x zlomil hlas a takmer sa rozplakala, ani raz sa neusmiala, s kamennou tvárou odovzdala ministrom poverenia.
Na záver dala prejav, ktorý prirodzene čítala z papiera, vystríhala vládu aké to bude mať ťažké. Robert Fico dal suverénny štátnický prejav bez papiera, so zhodnotením aktuálnej žalostnej situácie, v ktorej sa Slovensko po 3,5 rokoch, aj vďaka Čaputovej nachádza.

Po dlhých rokovaniach sa konečne zrodila nová vládna koalícia. Dnes popoludní vymenovala prezidentka Zuzana Čaputová nových ministrov, ktorí budú spolupracovať s premiérom Robertom Ficom. Je to už štvrtý mandát pre lídra Smeru, ktorý sa stal historicky najúspešnejším predsedom vlády Slovenskej republiky.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu vymenovala novú slovenskú vládu na čele s Robertom Ficom (Smer-sociálni demokrati). Vládnu koalíciu tvorili Směr, Hlas sociálnej demokracie (SBS) a Slovenská národná strana (SNS).

Fico sedel na čele slovenského premiéra už štvrtýkrát. Prevažná väčšina nových ministrov sú nováčikovia vo svojich funkciách. Do vlády sa však vracia bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý je teraz šéfom rezortu obrany.

Ladislav Kamenický sa vracia na post ministra financií. Nový minister školstva Tomáš Drucker bol predtým ministrom vnútra a ministrom zdravotníctva. Vo vláde sú aj tri ženy.

Fico viedol kabinet v rokoch 2006 až 2010, 2012 až 2016 a 2016 až 2018. Z funkcie odstúpil v roku 2018 po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Potom ho nahradil Peter Pellegrini. Po voľbách v roku 2020 Pellegrini opustil Směr a založil stranu Hlas.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.