8. septembra 2024

ROBERT FICO vytrel svojou popularitou Šimečkovcom v Bruseli zrak. Koniec an@lného alpinizmu voči EU? Leyenová po stretnutí v nemom úžase

ROBERT FICO vytrel svojou popularitou Šimečkovcom v Bruseli zrak

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Fico na stretnutí s predsedníčkou Európskej komisie oznámil, že Slovensko už nebude vojensky podporovať Ukrajinu a skritizoval von der Leyenovú, že odignorovala hrubé porušovanie ľudských práv a zneužívanie trestného práva proti opozícii na Slovensku

Predseda slovenskej vlády Robert Fico (Smer-SD) sa už nachádza na dvojdňovom samite lídrov EÚ v Bruseli.

Slovenský ministerský predseda Robert Fico na stretnutí s predsedníčkou eurokomisie vyhlásil koniec vojenskej podpore Zelenského režimu.

Slovenský premiér Robert Fico vo štvrtok predsedníčku Európskej komisie (EK) Ursulu von der Leyenovú informoval, že nová vláda SR nebude vojensky podporovať Ukrajinu a zameria sa len na humanitárnu pomoc. TASR o tom informuje na základe premiérovho vyjadrenia na sociálnej sieti a tlačovej správy strany Smer-SD.

Fico sa s von der Leyenovou stretol pred zasadnutím Európskej rady, známom ako summit EÚ, v Bruseli. „Veľmi jasne som na začiatku môjho štvrtého mandátu predsedu vlády SR vyslovil kritiku na adresu EK za to, ako odignorovala hrubé porušovanie ľudských práv a zneužívanie trestného práva proti opozícii na Slovensku,“ uviedol premiér.

Predsedníčke EK povedal, že nová vláda pripravuje v reakcii zmeny Trestného zákona a Trestného poriadku. Tiež by podľa svojich vyjadrení privítal konzultácie v spojitosti s týmito zmenami, s čím von der Leyenová súhlasila.

„Rovnako som informoval predsedníčku EK, že nová slovenská vláda nebude vojensky podporovať Ukrajinu a že sa sústredíme len na humanitárnu pomoc,“ uviedol premiér. Šéfka EK podľa jeho vyjadrení rešpektuje suverénne právo členských krajín vojensky podporovať alebo nepodporovať Ukrajinu a ocenila postoj SR k humanitárnej pomoci.

Premiér SR dodal, že s predsedníčkou EK si vymenil názory aj na ďalšiu európsku agendu, ako je migrácia a revízia čerpania európskych fondov.

Michel aj Leyenová zablahoželali premiérovi Ficovi k vymenovaniu za nového šéfa slovenskej vlády

Predseda Európskej rady Charles Michel aj predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová zablahoželali vo štvrtok Robertovi Ficovi k vymenovaniu za predsedu slovenskej vlády. Informuje o tom bruselský spravodajca TASR.

Michel o 15.00 h otvoril dvojdňové zasadnutie Európskej rady. Ficovi zablahoželal na sociálnej sieti X (predtým Twitter).

„Teším sa na spoluprácu s vami na Európskej rade na vzájomný prospech slovenských občanov a Európskej únie,“ uviedol Michel.

Predseda Európskej rady v stredu v liste šéfom vlád a štátov EÚ napísal, že zodpovednosťou členských krajín eurobloku je „zostať jednotní a súdržní“, a to aj čo sa týka ďalšej podpory Ukrajine vrátane vojenskej pomoci.

Ficovi rovnako prostredníctvom siete X zablahoželala aj von der Leyenová, s ktorou si nový slovenský premiér dohodol stretnutie ešte pred konaním summitu.

„Robert Fico, blahoželám k vymenovaniu za predsedu slovenskej vlády. Potrebujeme silné Slovensko, najmä na podporu Ukrajiny, vybudovanie konkurencieschopnej ekonomiky EÚ so silnou priemyselnou základňou a posilnenie európskej bezpečnosti,“ napísala šéfka exekutívy EÚ vo svojom odkaze.

ZDROJ: Topky / InfoVojna /JNS



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.