7. júla 2024

Kto je tu dnes mentálne znevýhodnený?, pán Dírer…………..

Podľa mentálne znevýhodneného Dírera, trestné konanie na UŠP nemôže vykonávať hocijaký prokurátor. Tento blábol je v rozpore s platnou legislatívou. Všetci prokurátori, na akejkoľvek úrovni sa riadia rovnakým Trestným poriadkom

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Autor textu: dedo Jano

Aby nedošlo k mylnému výkladu, tak hneď na úvod si dovolím prehlásiť, že ako v tomto blogu tak aj v ostatných blogoch, ktoré budú obsahovať slovo „drbať“ a jeho formy, sa jedná dôsledne o jeho význam tak, ako to udáva Slovníkový portál Jazykovedného ústavu Ľ. Štúra SAV, Slovník súčasného slovenského jazyka z r. 2006, 2011, 2015, 2021. Tento slovník udáva, že slovo „drbať“ vyjadruje vo vzťahu k inému človeku to, že tento človek sa správa bláznivo, resp. nevhodne.

Moderátor Richard Dírer mal dňa 12.11.2023  osobitý vstup do relácie „V politike“. Daný vstup uvádzam nižšie vo forme voľného prepisu z audiovizuálneho záznamu. Odporúčam daný záznam vidieť, pretože práve ten dal podnet k tomuto blogu (https://www.ta3.com/relacia/910333/co-vsetko-pre-nas-chystaju).

Zanietenie moderátora bolo impozantné a zápal v jeho očiach strhujúci. Asi tak nejako by som si si vedel predstaviť pri povestných kázňach dominikánskeho mnícha Girolama Savonarolu, ktorý v roku 1494 vo Florencii vytvoril teokratický, podľa dnešných meradiel – totalitný štát. Žiaľ, preňho táto éra skončila po troch rokoch a v roku 1498 ho Florenťania umlčali obesením a vnútorný plameň navždy zničili ešte plameňom vonkajším.

A teraz už nasleduje voľný prepis spomínaného vstupu:

„Sledujete TA3, príjemný dobrý deň.

Tak sme teda zatočili s tou Európskou úniou. Teatrálne sme dali dole jej vlajku. Gesto, ktoré nám doteraz predvádzali skôr politici na hrane politického spektra.

Asi nám chcel podpredseda parlamentu povedať, že Slovensko nie je odkázané na 2,6 miliardy eur ročne z Únie a k tomu 6 miliárd eur z Plánu obnovy. Že my si naše cesty postavíme sami – asi tak, ako diaľnicu do Košíc, že sami si opravíme školy, sami si vytvoríme nové pracovné miesta, a sami dokážeme pomôcť ľuďom počas pandémie, sami si postavíme nové nemocnice – asi ako Rázsochy či Martin.

Ale áno, bez eurofondov by naši politici mohli byť len ťažšie zaplatení a profitovať zo škandálov ako boli emisie, skládky, sociálne podniky, agrodotácie či IT investície. A bez Európskej únie by len ťažko mohli niektorí naši národní politici bývať v Rakúsku a mať plné ústa národovectva. A bez Únie by len ťažko stranícke kolegyne a kolegovia podpredsedu parlamentu mohli poberať desaťtisícové platy v Europarlamente. Možno práve oni by tak mohli začať s edukáciou a straníckemu kolegovi vysvetliť, čo všetko nám Európska únia prináša – alebo mu povedať, že ešte stále tu ako alternatíva existuje Rusko.

Vitajte V politike!“

Priznám sa, že som si nebol celkom istý, čo pozerám: – či je to naozaj štandardná politická relácia, –  či je to nový druh politickej stand-up komédie, – či návrat k formátu politickej „agitky“, – či je to nový odvážny spôsob nazerania do vlastného vnútra a v rámci nejakej zvláštnej psychohygieny aj jeho následné „zdieľanie“ s divákmi, – alebo je to určitým spôsobom analógia snahy o vytvorenie Savonarolovho teokratického, pardón, mediokratického štátu.

A nakoľko sa mi na dané možnosti nedostávalo relevantnej odpovede, hádam bude vcelku namieste jednoduchá otázka: „Komu to tu dnes drbe, pán Dírer?“

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading