8. septembra 2024

Michal Zoldy: NEDEĽNÉ ZAMYSLENIE. KONČÍ SA TÝŽDEŇ, PLNÝ VŠELIČOHO

Michal Zoldy

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Ani neviem odkiaľ dnes začať. Veľmi sa mi písať nechce……Azda začnem malou, úplne nepodstatnou perličkou. Zistil som, že si ma zo zoznamu priateľov vyradila dcéra mojich známych, ktorá sa tu pred pár mesiacmi vyjadrila na adresu blížiacich sa volieb, že sa v nich bude drať k mci „smerácka čvarga“. Tie úvodzovky som sem dal ja lebo ju citujem. V poriadku, nech si len pekne fandí Matovičovi a progresívcom. Ja ako kresťan katolík so silným národným a sociálnym cítením by som si nikdy nezaťažil svedomie voľbou, podporou a tlieskaním všetkým tým zverstvám zo strany Milkulcovej a Hamranovej NAKA a snahe bývalej vlády zbaviť sa politických protivníkov ich pozatváraním. Takže, želám po pár mesiacoch precitnutie a pochopenie, čo sa tu vlastne za uplynulé skoro 4 roky dialo. Príležitostí na to bude dosť, lebo čoskoro začne vychádzať na svetlo sveta čo za špina to tu vládla.

Zaujímavá bola tento týždeň tlačová beseda premiérov Fica a Fialu na záver rokovania oboch lídrov počas prvej Ficovej povolebnej návštevy v Prahe. Počas tej tlačovky mi nemohlo ujsť určité napätie v sále a „citlivo som vnímal“ vyjadrenia diametrálne odlišných názorov na niektoré dôležité otázky. Bolo jasné, aj napriek povinnej zdvorilosti hostiteľa, že Fiala nebol vo svojej koži keď tam mal po boku slovenského premiéra Fica lebo by bol rád ak by tam vedľa neho stál Michal Šimečka. To by bolo láskavého objímania a potľapkávania po pleci. A tak pán Fiala nervózne blúdil očami po sále keď rozprával Fico a točil hlavou zľava doprava, akoby čakal niečo nepredvídateľné a nepríjemné. Nie, Fiala sa tam rozhodne necítil dobre. Fico naopak neprejavil ani náznak nervozity alebo nepokoja. Treba si tú tlačovku pozrieť, ak ste ju náhodou nevideli. Zbrane zo Slovenka na Ukrajinu nepôjdu a pokiaľ ide o akreditáciu médií, Fico si stojí za svojím a hotovo lebo je to čisto domáca vec a nikoho do nej nič nie je. Vzťahy podľa Fica poznačil zub času a aj V4-ku treba vzkriesiť. Toto sa v oficiálnom Česku nepočúva dobre. Či sa s ním prezident Pavel chcel stretnúť alebo nie, o tom sa všeličo popísalo a osobne by mi po tom všetkom predvolebnom kibicovaní z Česka absolútne nevadilo, ak by také stretnutie s Pavlom odmietol samotný Robert Fico.

V Holandsku, azda najliberálnejšej krajine Európy, šokujúco vyhrala parlamentné voľby krajná pravica Geerta Wildersa. Čo sa to tam stalo? Holanďania už asi majú dosť migrantov, posielania zbraní Ukrajine a problémov s bývaním, lebo tam jednoducho niet kde stavať. Orbán výsledok holandských volieb pochválil, Francúzi naopak plačú. Spustí sa v Európe lavína? Môže sa stať.

Zato u nás sme boli tento týždeň svedkami stroskotania opozičného návrhu na odvolanie Blahu z postu podpredsedu Národnej rady a rovnako dopadne aj snaha vyjadriť nedôveru ministrovi vnútra Šutajovi Eštókovi. Opoziční poslanci zúria, až ich v tých laviciach od zlosti trasie. Dobre to bolo vidieť na Jurajovi Krúpovi. Pod balkónom na lavici hanby to vrelo a Roman Mikulec, ktorému tiež bude čoskoro horieť pod zadkom, spustil zbierku na platy skupiny „našich chlapcov“ čurillovcov počas ich oprávneného a legitímneho postavenia mimo službu ministrom vnútra. Čurillovci mali 5-tisícové platy? To nepotrebuje komentár…. viac ako plat ministra. Všetko je jasné. Viacerí Ficovi ministri novej vlády medzitým naberajú na popularite a ak to takto pôjde ďalej, väčšie šance na víťazstvo v prezidentských voľbách by mal Matúš Šutaj Eštók, nie jeho stranícky šéf Pellegrini. Taraba šľape ako hodinky, Erik Tomáš detto, Tibor Gašpar čnie nad všetkými opozičníkmi ako Matterhorn v Alpách a Robert Kaliňák im v tej opozícii svojou žoviálnosťou naháňa čoraz väčší strach. So far, so good, ako vravia Angličania: zatiaľ je to dobré.

Aj poslanec Rudolf Huliak sa v parlamente činí a ak ste nevideli jeho najnovší rozhovor pre ZVTV, určite si ho čo najskôr pozrite, najlepšie aj dva razy, alebo rovno aj tri razy Poukázal v ňom veľmi plasticky a presvedčivo za plného nasadenia zdravého sedliackeho rozumu, čo by sa tu s naším štátom dialo, ak by boli voľby dopadli inak a dnes by tu vládlo Progresívne Slovensko. Ja si ten rozhovor teraz pozriem k raňajkám ešte raz, stojí za to. Mám rád ten huliakovský štýl. Darmo je, stredoslovák ako repa sa nezaprie.

Všeličo iné by si tiež zaslúžilo pozornosť a komentár, ale nechcem to tu teraz ráno v deň odpočinku príliš prepolitizovať. Radšej si pekne vypočujem v rádiu svätú omšu – to mi urobí dobre a padne mi to na úžitok lebo aj ja potrebuje trochu povzbudenia. Moje problémy a starosti aj tak nik nevyrieši, len ja. Však aj tak to potom okolo obeda zabijú tie tri pravidelné televízne diskusné relácie, ktoré človeku skracujú život.

Vonku je pekne, posnežievalo celú noc a mrzne pri teplote -4 stupne. Snehu nám tu na Kysuciach napadlo okolo 17cm. Dnes už musím aj variť lebo všetko som pojedol aj z mrazničky a na obed mi okrem polievky zostal iba veľký vákuovaný udenáč, ktorý expiruje 29. novembra. To nesmiem dopustiť. Pokvapkám ho citrónom a zjem. Pôjdem aj na prechádzku, obujem kapce a dám na hlavu čapicu lebo človek potrebuje do poškodených pľúc dostať aspoň trochu čerstvého vzduchu.

Prajem peknú nedeľu



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.