5. júla 2024

Video-Peter Kmec: Riešili sme tablety pre deti a seniorov, ktorí nemali internet.

Video-Peter Kmec: Riešili sme tablety pre deti a seniorov, ktorí nemali internet.

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Vicepremiér pre Plán obnovy a odolnosti Peter Kmec o tom, v akom stave našli čerpanie prostriedkov z Plánu obnovy, akým výzvam čelia, ako sa vie bežný občan dostať k peniazom z EÚ, aj o tom, či mu nechýba zahraničná politika a prečo sedia v tak luxusných priestoroch.

Rozhovory s Mimi Šramovou

Vicepremiér pre Plán obnovy a odolnosti Peter Kmec hovorí o svojej práci na čerpaní prostriedkov z Plánu obnovy. Podľa neho našli čerpanie v zlom stave, pretože predchádzajúca vláda nevytvorila dostatočné podmienky na efektívne využitie európskych peňazí. Preto museli rýchlo pripraviť reformné projekty, ktoré sú v súlade s cieľmi Európskej komisie a zároveň reflektujú potreby Slovenska. Tvrdí, že najväčšou výzvou je zabezpečiť transparentnosť a kontrolu nad čerpaním, aby sa zabránilo korupcii a plýtvaniu. Zároveň chce, aby sa do Plánu obnovy zapojili aj bežní občania, ktorí môžu podať žiadosti o podporu v rámci rôznych programov. Napríklad v oblastiach ako digitalizácia, zelená transformácia, sociálna inklúzia, vzdelávanie, zdravotníctvo, kultúra a šport. Hovorí, že na webovej stránke Plánu obnovy sa dajú nájsť všetky potrebné informácie a formuláre. Na otázku, či mu nechýba zahraničná politika, kde pôsobil predtým, odpovedá, že sa stále zaujíma o medzinárodné dianie a že Plán obnovy je aj súčasťou európskej integrácie. Tvrdí, že Slovensko musí byť aktívnym a spoľahlivým partnerom v EÚ a NATO. Na záver sa vyjadril k tomu, prečo sedia v tak luxusných priestoroch. Povedal, že ide o dočasné riešenie, pretože nemajú dostatok kancelárskych miest a že plánujú presťahovať sa do skromnejších priestorov.

JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *