18. októbra 2024

Českí tajní tvrdia, že auto pre Káľavského do Bosny a Hercegoviny nezabezpečili

Českí tajní tvrdia, že auto pre Káľavského do Bosny a Hercegoviny nezabezpečili

Českí tajní tvrdia, že auto pre Káľavského do Bosny a Hercegoviny nezabezpečili

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Júlia Piraňa Mikolášiková

Na Slovensku rezonuje už niekoľko mesiacov kauza Rozuzlenie. Ide prípad, ktorý je pokračovaním vojny v bezpečnostných zložkách. Podľa uznesenia o vznesení obvinenia z augusta tohto roka Peter Košč alias pán X riadil zločineckú skupinu, ktorá chcela diskreditovať našich chlapcov so správnym morálnym kompasom bojujúcimi s temnými silami okolo vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Čurillu, skupina tiež mala ovplyvňovať priebeh exponovaných trestných konaní. Okrem Petra Košča obvinili aj bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského, jeho nástupcu Michala Aláča, exšéfa bratislavských operatívcov NAKA Jána Káľavského a bývalého príslušníka spravodajskej služby Martina Ciriaka.

Policajt, ktorý má status chráneného oznamovateľa a donedávna pôsobil na inšpekcii Juraj Svitok, vypovedal, že v spravodajskej službe funguje nejaký odbor X, ktorý stojí za diskreditáciu policajtov z NAKA a svedkov, ktorí vypovedajú v exponovaných prípadoch.  „…z tohto odboru mal byť financovaný aj v zahraničí pobyt pán Káľavského. Taktiež aj vozidlo, podľa mne dostupných informácií, ktoré mal v minulosti v zahraničí, teda v Bosne, malo byť zabezpečené tajnou službou Českej republiky, respektíve mal to zastrešovať pridelenec Peter Krajíček ,“ povedal po zákonnom poučení. Informácie vraj získal z dvoch zdrojov, od svojho informátora z prostredia SIS a z NAKA, „asi od operatívca Romana Staša“.

Peter Krajíček je bývalý policajt, ktorý po niekoľkých rokoch v civile, na jeseň 2016 nastúpil do SIS. Má veľmi priateľský vzťah s Petrom Koščom, ktorý je mimochodom od jari 2021 na úteku. Podľa všetkého sa tiež skrýva na Balkáne. K prípadu sa vyjadriť nechcel.

Ján Káľavský je kľúčová postava vojny v bezpečnostných zložkách. Na základe príkazu súdu si nahrával kolegov z NAKA a vypovedal proti ním na inšpekcii o tom, ako vraj manipulovali trestné stíhania a nahovárali na výpovede svedkov. Keď mu hrozilo trestné stíhanie v auguste 2021 ušiel do Bosny a Hercegoviny a požiadal v tejto krajine o azyl. Medzičasom ho neprávoplatne odsúdili v inom prípade za korupciu.  

Pre môj blog povedal, že auto, na ktorom prišiel do Bosny a Hercegoviny a v balkánskej krajine ho stále ešte aj používa, má od rodinného známeho z Českej republiky. Požičané ho má jeho manželka a aj má spísanú zmluvu.

BIS tvrdí, že auto neposkytla

Bezpečnostná informačná služby (BIS) vylúčila, že by nejakým spôsobom bola do prípadu zainteresovaná. „BIS pôsobí iba na území Českej republiky a vozidlá skutočne nikomu do zahraničia ani nikomu mimo Službu nepožičiava, neprenajíma ani iným spôsobom neposkytuje,“ uviedol hovorca českej spravodajskej služby Ladislav Šticha.

Podá BIS v súvislosti s výpoveďou svedka Juraja Svitoka trestné oznámenie? Ak áno, na aký útvar a pre aký trestný čin? Ak nie, prečo? Prípadne, ako inak bude túto situáciu BIS riešiť? „BIS sa ku konkrétnym informáciám verejne nevyjadruje. Pokiaľ vieme o porušení zákona, odstupujeme informácie zákonným adresátom či prípadne orgánom činnými v trestnom konaní,“ odpovedal Ladislav Šticha.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.