28. septembra 2024

Video-“Chcem vedieť pravdu o smrti generála Lučanského,” hovorí dekan Eduard Burda

“Chcem vedieť pravdu o smrti generála Lučanského,” hovorí dekan Eduard Burda

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


“Dopustil som sa zásadnej chyby,” hodnotí spätne nomináciu Daniela Lipšica na šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry dekan Právnickej fakulty UK Eduard Burda, ktorý za svoje výroky čelí kritike. Podľa experta na trestné právo zmeny v ÚŠP musia prísť rýchlo. „Slovenská republika nie je súkromná spoločnosť Daniela Lipšica ani prokurátorov špeciálnej prokuratúry,“ odkazuje Burda.

„Za svoje rozhodnutie nominovať Daniela Lipšica na post šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry sa cítim zodpovedný a ľutujem, že som nezohľadnil všetky okolnosti,“ povedal dekan Právnickej fakulty UK Eduard Burda, ktorý čelí ostrému nesúhlasu zo strany niektorých kolegov. Podľa neho je potrebné čo najskôr nájsť riešenie, ktoré by zabezpečilo fungovanie ÚŠP a dôveru verejnosti. „Nemôžeme dovoliť, aby sa ÚŠP stal predmetom osobných záujmov a ambícií Daniela Lipšica alebo akýchkoľvek iných prokurátorov. Slovenská republika je právny štát, ktorý si vyžaduje nezávislosť a odbornosť prokuratúry,“ dodal.

TERAZ TAKTO s Ankou Žitnou



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.