2. júla 2024

Rezolúcia europarlamentu proti slovenskej vláde je tvrdo manipulatívna

Rezolúcia europarlamentu proti slovenskej vláde je tvrdo manipulatívna

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Je to smutné, že europarlament na popud Slovenských vlastizradcov, sa rozhodol zaútočiť na slovenskú vládu takým nečestným spôsobom. Rezolúcia, ktorú prijali, je plná klamstiev, polopravd a zavádzajúcich tvrdení. Nie je to nič iné ako pokus o zasahovanie do vnútorných záležitostí našej krajiny a oslabenie našej suverenity. Slovenská vláda je demokraticky zvolená a rešpektuje právny štát a ľudské práva. Nemáme sa čoho hanbiť ani sa obávať. Naopak, mali by sme byť hrdí na to, čo sme dosiahli a ako sme sa postavili proti korupcii, oligarchii a zahraničným záujmom. Rezolúcia europarlamentu proti slovenskej vláde je tvrdo manipulatívna a nezaslúži si našu pozornosť ani reakciu.

Poslanci Európskeho parlamentu majú v stredu hlasovať o rezolúcii proti Ficovej vláde. Návrh, pod ktorý sa podpísali Vladimír Bilčík (donedávna Demokrati) či Peter Pollák (OĽaNO), obsahuje neuveriteľné hlúposti. A zopár zákerných manipulácií, ktoré majú Slovensko vykresliť ako nebezpečný štát. Autori návrhu sa vracajú do roku 2018 k vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ku ktorej vraj viedli „útoky politikov proti novinárom“.

Na úvod jedna predbežná poznámka: zápas opozície proti zrušeniu špeciálnej prokuratúry a proti zmenám v trestom práve je užitočný. Ficova vláda to s rozsahom a tempom zmien preháňa. Úlohou opozície je krotiť ju.

Menej užitočné sú pokusy prenášať politický zápas zo Slovenska na pôdu EÚ. V takýchto prípadoch hrozí, že tradičné vyplakávanie aktivistov v Bruseli sa zvhne do tupých protislovenských kampaní.

Stalo sa to napríklad po vražde dvoch mladých queer ľudí na Zámockej v roku 2022. Progresívci tragédiu okamžite zneužili na to, aby útočili na kresťanské a konzervatívne komunity. A aby cez Európsky parlament pretláčali na Slovensko transrodovú agendu (s ktorou pohoreli vo voľbách 2020).

Niečo podobné sa deje aj dnes. Europoslanci majú na stole návrh rezolúcie, ktorá mala zhrnúť právne výhrady k politike Ficovej vlády. Nakoniec však zašla oveľa ďalej – zvrháva sa do politickej kampane. Popri médiách a verejných protestoch má byť europarlament treťou zbraňou v rukách progresívcov, ktorá bude namierená proti Ficovej vláde. Paušálne. Teda bez ohľadu na to, či existuje dostatočne vážny dôvod na intervencie Bruselu proti slovenskej vláde.

Návrh dokumentu k rozprave europarlamentu, o ktorú sa postarali europoslanci za Progresívne Slovensko a ich spojenci z radov Demokratov a KDH, je na viacerých miestach ukážkovo manipulatívny. Dočítame sa tam, že útoky politikov proti novinárom, občianskej spoločnosti a zraniteľným skupinám vytvorili nenávistné prostredie, v ktorom boli spáchané vážne násilné zločiny vrátane vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Autori textu pripomínajú, že tento zločin riešila špeciálna prokuratúra, ktorá má byť zrušená.

Ďalej sa v návrhu rezolúcie dočítame o znepokojení z plánov obmedzovať mimovládny sektor a stigmatizovať organizácie, ktoré sú financované zo zahraničia. Nakoniec je tam varovanie pred zásahmi do nezávislosti redakcií a práce novinárov.

Slabší jedinci, ktorí nepoznajú pomery na Slovensku, by sa pri čítaní rezolúcie mohli na smrť vydesiť. A rozhodnúť, že Slovensko budú doživotne veľkým oblúkom obchádzať. Aby ich tam nikto nezabil. Fakt, že Slovensko je v miere vrážd a násilných zločinov jedna z najpokojnejších a najbezpečnejších krajín na svete, navyše s pretlakom progresívnych médií a mimovládok, by asi nezavážil. Rezolúcia (a nielen táto) predsa Slovensko odsudzuje ako vysoko problémový a nebezpečný región.

Rezolúcia 2024 trochu pripomína rezolúciu 2022. Vtedy sa na emotívne výlevy proti Slovensku zneužila vražda na Zámockej. Dnes sa rezolúcia vracia k vražde novinára. Cieľ je ten istý. Útočiť na vládu, ktorá stojí v ceste progresívcom a ich agresívnej agende, ktorá má byť vo vojenskej politike „atlantická“. A v kultúrno-etickej „dúhová“. Kto to blokuje, ten je nepriateľ. Narazí nielen na kampane médií, ale aj na kampane europarlamentu.

Ak sa vám táto téza javí prehnaná, treba sa vrátiť do júna 2023. Rýchlo zistíme, že dnešné rezolúcie proti Ficovej vláde sú len pokračovaním staršieho znepokojenia Bruselu z Ficovej opozície.

V júni 2023 vyrazili do Bruselu zástupcovia tímu prezidentky Čaputovej, protihybridných útvarov ministerstva vnútra, obrany, zahraničných vecí a mimovládnych organizácií ako Gerulata… Kolegov v Bruseli presviedčali, že opozícia predstavuje „hybridnú hrozbu“. Lebo vybočuje z vojnovej línie. Alebo že pred voľbami „treba riešiť“ opozičné strany ako Smer, Hlas, SNS. Žiadali, aby ich zápas proti hrozbám prišli podporiť protihybridné tímy NATO.

Zväzáčikovia zo slovenskej delegácie to vtedy prehnali. Až tak, že sa z nich úradníci v Bruseli chytali za hlavu. Zdvorilo potlačili smiech a vysvetlili im, že úlohou NATO a bezpečnostných služieb nie je zasahovať do volebných kampaní a opozičných strán. Teda, aspoň nie tak priamo… Rivalov treba potlačiť politicky. Nie policajne.

Dnes to bojovníci proti zlu opäť preháňajú. Jednak preto, že s politickým potlačením rivalov im to nešlo. A potom preto, že na túto disciplínu – na vyplakávanie a volanie o pomoc – majú vynikajúce osobnostné predpoklady.

Dag Daniš Dag Daniš-Štandard/JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *