2. júla 2024

Video-Harabin kričal po Žďárskom: „Špecializovaný súd je antiústavný!“

Harabin kričal po Žďárskom: „Špecializovaný súd je antiústavný!“

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Do dnešnej časti relácie Startitup Diskusný Klub prijal pozvanie kandidát na prezidenta Slovenskej republiky a sudca Najvyššieho súdu SR s dočasne pozastaveným výkonom mandátu Štefan Harabin. S naším moderátorom Šimonom Žďárským sa venovali najmä aktuálnej politickej situácii v našej krajine a zahrnuli aj rušenie špeciálnej prokuratúry. Ústrednou témou však boli prezidentské voľby, do ktorých náš hosť opäť kandiduje. Viac sa dozvieš v rozhovore.

Harabin „Špecializovaný súd je antiústavný!“ Toto tvrdenie bývalého predsedu Najvyššieho súdu a ministerstva spravodlivosti zaznelo v diskusnej relácii, kde sa rozprávalo o reforme justície. Harabin argumentoval, že špecializovaný súd je nezákonný, pretože jeho sudcovia nie sú volení parlamentom, ale menovaní prezidentom.

Podľa neho je to porušenie princípu delenia moci a nezávislosti súdnictva. Harabin tiež tvrdil, že špecializovaný súd je zbytočný, pretože sa zaoberá len malou časťou trestnej agendy a jeho náklady sú príliš vysoké. Tvrdil, že by bolo lepšie vrátiť sa k systému krajských súdov, ktoré by mali rovnakú kompetenciu ako špecializovaný súd.

Startitup


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *