6. októbra 2024

Počas ministrovania Naďa malo dôjsť rezortom obrany k účelovému nakupovaniu munície v miliónových hodnotách do zbraňových systémov, ktoré v Ozbrojených silách SR (OS SR) neexistujú.

Počas ministrovania Naďa malo dôjsť rezortom obrany k účelovému nakupovaniu munície

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Počas ministrovania Nada sme na Ukrajinu posielali skutočne kadečo. No a vysvitlo, že to kadečo je zrejme viac kadečo, ako sme si mysleli.

Ako uvádza v článku

za vlády Eduarda Hegera malo dôjsť rezortom obrany k účelovému nakupovaniu munície v miliónových hodnotách do zbraňových systémov, ktoré v Ozbrojených silách SR (OS SR) neexistujú.

Detaily o tych nákupoch nájdete v článku, nejdem to prepisovať celé, ale je to v prípade pravdivosti naozaj nehoráznosť voči našej krajine a našim občanom zo strany tých, ktorí to tu mali riadiť.

Zaujímavý je aj postup pri tom obstarávaní, lebo vzniká pochybnosť, či sa vôbec ten materiál stal majetkom Slovenskej republiky a rezortu obrany, či s ním mohli teda nakladať.

Podľa toho článku takáto munícia, deklarovaná už ako prebytočná, mala byť následne, bez riadneho prevzatia do zásob OS SR, prevezená vojenskou technikou OS SR na širokorozchodnú železnicu na transport na Ukrajinu. Od súkromných spoločností muníciu nakupovala štátna firma Konštrukta-Defence, a.s. a od nej na základe požiadavky, pravdepodobne obídením zákona o verejnom obstarávaní, Ministerstvo obrany SR.

Kontrolné orgány by podľa toho článku mali hľadať odpovede na štyri základné otázky, a to: Kto požiadal o obstaranie munície, na ktorú OS SR nemajú zbraňový systém? Vydal niekto na takýto postup rozkaz? Kto účelovo zaradil novo obstaraný materiál do prebytočnosti? Akým spôsobom bolo realizované verejné obstarávanie?

No tak, vážení, ak sa táto informácia zakladá na pravde, potom by generálny prokurátor mal nabehnúť do parlamentu nielen so správou o reedukačných zariadeniach, ale aj so správou o trestnoprávnej zodpovednosti nákupcov a darovačov takéhoto druhu. A to sú ľudia, ktorí pohoršene pokrikujú, že Danko narazil do semaforu.

Veď môžu, ale pokrikovať o tom by mali už len spoza mreží…

A som skutočne zvedavá, ako sa k tomu veľmi závažnému podozreniu ohľadne poškodzovania Slovenska týmto podvodným postupom – ktorý by som ja kvalifikovala aj ako vlastizradu – vyjadrí prezidentka. Skutočne uvažujem o tom, či o tomto konaní zatiaľ vyšetrovaním nezistených osôb aj ona nevedela.

Autor textu: Elena



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.