7. júla 2024

Vo včerajších televíznych diskusiách odznelo všeličo. Klamstvá, demagógia, konšpirácie, ale aj pozitívne informácie, dôkazy pravdy a iné dobré správy.

Vo včerajších televíznych diskusiách odznelo všeličo. Klamstvá, demagógia, konšpirácie,

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


V dnešných televíznych diskusiách odznelo všeličo. Klamstvá, demagógia, konšpirácie, ale aj pozitívne informácie, dôkazy pravdy a iné dobré správy. Je nedeľa, boží deň a tak nebudem robiť hriech a spomeniem iba to dobré, čo v diskusiách odznelo. Prípadne upriamim pozornosť na niektoré potešiteľné signály.

  • V diskusii na markíze boli spolu konfrontovaní dvaja prezidentskí kandidáti: Danko a Korčok. Danko mal dnes svoj deň. Korčoka argumentačne ale aj ľudsky úplne zmietol zo stola. Korčoka ukázal ako kariéristu bez škrupulí, ako sluhu všakovakých pánov a v posledných rokoch ako Matovičovho poskoka. Korčok bol z Danka na pokraji kolapsu. Maska distingovavaného diplomata padla na zem – a pred nami stál nervózny, agresívny človiečik, vrtiaci sa v prachu ako dážďovka. Na Korčoka dnes postačil aj 5%-ný Andrej Danko. Som zvedavý, čo to s Korčokom urobí, keď sa proti nemu postaví hlavný favorit volieb Peter Pellegrini.
  • Chrapúnsky sa správajúci moderátor Dírer z ta3 dostal konečne riadnu po papuli. Prekvapujúco nie od nejakého bitkára ale od „slušiaka“ Kéryho zo Smeru SD. Dírer sa ako tradične svoje útočenie na vládnu koalíciu pokúsil vystužiť zopár klamstvami a jednou veľkou LŽOU. Vyhlásil, že vo vláde SR sú vraj osoby odsúdené za trestný čin. Kéry sa ho spýtal, ktoré sú to osoby – nech ich pomenuje. Dírer stíchol. Nevedel uviesť ani jedného. Takmer zhorel od hanby. Habkal a habkal. Bravó. Dírer si o takúto verejnú nakladačku už dávno koledoval.
  • Na RTVS predseda KDH Majerský priznal, že v prejave Čaputovej v NRSR boli dva veľké nedostatky. Majerský na rozdiel od Čaputovej uznal. že trestné sadzby sú v SR neeurópsky extrémne vysoké a treba ich znížiť. Po druhé, Majerský Čaputovej vytkol, že vo svojom prejave nespomenula právne excesy aké v posledných 3,5 rokoch páchala minulá vláda Matoviča a spol. proti vtedajšej opozícii Fica a spol. Pozitívne je napokon aj to, že KDH bude rokovať so všetkými kandidátmi na prezidenta, vrátane nielen Korčoka ale aj Pellegriniho a Danka.
  • V diskusii na markíze odznela tiež jedna mimoriadne dobrá správa. Najmä vzhľadom na budúcnosť. Podľa nej je SNS v rokovaní so stranou Republika. Predmetom týchto rokovaní má byť spoločný postup pri voľbách prezidenta ale tiež spoločná kandidátka SNS a Republiky v rámci eurovolieb. Spolupráca týchto dvoch národných strán -ak by sa prehlbovala, – by mohla viesť ku vzniku národnej koalície, schopnej spoločne osloviť 10-11% voličov. To by už bola sila, ktorá by v spolupráci s ľavicou mohla pro-slovenským stranám poskytnúť solídnu ústavnú väčšinu v NRSR.
  • V diskusii na ta3 poslanec Kéry /Smer/ konečne napadol ústredný argument kandidatúry Korčoka za prezidenta. Napadol argument, že opozične orientovaný pravicovo-liberálny prezident je potrebný na vyvažovanie a hamovanie ľavicovej vlády. Zástupca PS sa ponáhľal „vyvrátiť“ tvrdenie Kéryho, že súčasná prezidentka pôvodom z pravicovej strany PS nevyvažovala. lež naopak podporovala pravicovú vládu OLaNO, SaS, Sme rodina a spol. Zástupca PS tvrdil, že PS bola vlastne za čias OlaNO a SaS opozíciou. Detský argument. Poslanec za PS Valášek celé 3.5 roka podporoval vlády Matoviča, Hegera a Odora. Podobne boli súčasťou vládneho tábora aj ďalší ľudia z Čaputovej strany PS: napr. Kiss, Hellebrandt, Dvořák a ďalší. Čaputová síce osobne kritizovala Matoviča, ale jeho vládu podporovala až do poslednej chvíle. Jednoducho: Čaputová bola v názorom tábore minulej vlády-žiadne jej rozhodnutie nijako vážnejšie nevyvažovala.

Sledovanie nedeľných politických diskusií je činnosť podobná hrabaniu sa v odpade z opálových baní. Treba byť trpezlivý. Treba sa pozorne prehrabávať. Odmenou bude, že sa medzi hlušinou nájdu celkom slušné, celkom hodnotné /polo/drahokamy.

Autor textu: medvedar


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading