4. júla 2024

Ďalší mŕtvy svedok v kauze, v ktorej bola obvinená aj Plačková. Telo našli tri dni po prepustení z väzby

Pátrací tím našiel telo nezvestného Dávida Lukáča. Zdroj: HAKA​

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


V drogovej kauze, v ktorej bola ešte donedávna trestne stíhaná aj známa influencerka Zuzana Plačková a jej manžel René Strausz, zomrel ďalší dôležitý svedok. Dávida Lukáča (†35) našli v noci zo soboty na nedeľu obeseného v zámockom parku v Hlohovci.

Lukáč bol jedným zo šiestich osôb, ktoré skončili po akcii Chikara vo väzbe. Obvinený bol z drogovej trestnej činnosti a podľa našich informácií mal mať v skupine funkciu poslíčka. V minulosti bol známy aj tým, že bol bývalým priateľom zavraždenej Andrey Vlčekovej.

Vo väzbe údajne začal výrazne spolupracovať a poskytovať kľúčové svedectvá na viacerých členov skupiny. Jeho smrť tak môže výrazne skomplikovať vyšetrovanie.

Z vyšetrovacej väzby ho prepustili len vo štvrtok (19.5.) a podľa našich zistení sa tešil na rodinu. Doma ho totiž čakal malý syn. Lukáč však následne zmizol, a tak po ňom vyhlásili pátranie. O tri dni neskôr ho už našli bez známok života.

Zdroj: https://tvnoviny.sk/domace/clanok/177191-dalsi-m-tvy-svedok-v-drogovej-kauze-v-ktorej-bola-obvinena-aj-zuzana-plackova?campaignsrc=tn_clipboard

„Môžeme potvrdiť, že v meste Hlohovec bolo v skorých ranných hodinách nájdené telo nezvestného 35-ročného muža. Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil súdnu pitvu. Okolnosti úmrtia preverujú policajti ako prečin usmrtenia,“ potvrdila v nedeľu trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Lukáč nie je prvým zadržaným z tejto akcie, ktorý už nežije. Vo väzbe náhle zomrel 55-ročný Pavol Duchoň, u ktorého počas razie našli 9 kíl pervitínu a 70-tisíc eur. Invalidný dôchodca mal mať v zločineckej skupine funkciu skladníka. Podľa zistení TV Markíza mu po dvoch týždňoch za mrežami zlyhalo srdce.

Protidrogovú akciu Chikara vykonala polícia koncom septembra 2021. Obvinila počas nej 15 osôb, z toho šiestich poslal sudca po zadržaní do väzby. Tieto čísla sa odvtedy výrazne zmenili. Okrem zosnulej dvojice klesol počet obvinených aj o prominentný internetový pár.

Generálny prokurátor v pondelok (16. mája) zrušil obvinenie Zuzane Strausz Plačkovej aj Renému Strauszovi. Dvojici pomohol známy paragraf 363.  „Generálny prokurátor zrušil uznesenie o vznesení obvinenia pre drogovú trestnú činnosť a iné, a to z dôvodu, že neboli splnené podmienky na vznesenie obvinenia,“ informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. 
Zdroj: https://tvnoviny.sk/domace/clanok/177191-dalsi-m-tvy-svedok-v-drogovej-kauze-v-ktorej-bola-obvinena-aj-zuzana-plackova?campaignsrc=tn_clipboard


Zdroj: https://tvnoviny.sk/domace/clanok/177191-dalsi-m-tvy-svedok-v-drogovej-kauze-v-ktorej-bola-obvinena-aj-zuzana-plackova?campaignsrc=tn_clipboard


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *