4. júla 2024

VIDEO: Hanba kresťanskej demokracie na Slovensku Martina Holečková, otrocky slúžiaca progresívcom, liberálom, nepriateľským médiám a ich zvrátenej protikresťanskej a antinárodnej agende, spoločne s Martinom Šmilňákom

Hanba kresťanskej demokracie na Slovensku Martina Holečková

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Hanba kresťanskej demokracie na Slovensku Martina Holečková, otrocky slúžiaca progresívcom, liberálom, nepriateľským médiám a ich zvrátenej protikresťanskej a antinárodnej agende, spoločne s Martinom Šmilňákom za KDH diskutovala s predsedom Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť, podpredsedom Ústavnoprávneho výboru, členom Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činností SIS, bývalým prezidentom Policajného zboru SR Tiborom Gašparom a advokátom a poradcom premiéra Roberta Fica Marekom Parom o témach, ktorým sa opozícii darí zamestnať vládu aj mysle ľudí na Slovensku, aby bola paralyzovaná v úsilí vládnuť normálnym spôsobom v prospech celej spoločnosti.

Tibor Gašpar ako dôvod na skrátené legislatívne konanie pri novele Trestného zákona uviedol paragraf 89, ktorý hovorí o ohrození ľudských práv a slobôd. “Ohrozenie je vysoko akútne,“ povedal o ľudských právach, ktorým Úrad špeciálnej prokuratúry podľa vlády škodí.

Holečková zareagovala, že v koalícii to nemajú ujasnené. Kým Gašpar v relácii tvrdí, že dôvody sú “krištáľovo čisté“, predseda parlamentu Peter Pellegrini povedal, že prídu so zásadnými opravami v rámci druhého čítania.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka tiež avizoval, že príde so zásadnými zmenami, uviedla Holečková. To je podľa nej problém, ktorý opozícia koalícii vyčíta. “Toto by sa nemuselo diať, kebyže to robíme v poriadnom legislatívnom procese,“ komentovala zrýchlený proces prijatia novely.

Súčasťou novely je aj znižovanie trestných sadzieb. Holečková povedala, že nežijeme v Rakúsku či vo Fínsku, kde mali za päť rokov jeden trestný čin korupcie. Na Slovensku ich bolo 150. Nemôžeme podľa nej porovnávať naše trestné sadzby s tými vo Fínsku.

“Ak prejde táto novela, za korupciu odsúdený dostane jeden až päť rokov, alebo peňažný trest a podmienku. Vy chcete naozaj zo Slovenska spraviť Eldorádo?“ pýta sa.

Para tvrdí, že ÚŠP sa nedá zachrániť. “Úrad špeciálnej prokuratúry má také problémy, že nie je napraviteľný,“ povedal poradca premiéra. Počas vedenia úradu Danielom Lipšicom došlo k závažným porušeniam ľudských práv. Uviedol, že vyšetrovatelia mali tipovať na smrť ľudí, nasadili kamery do kancelárie advokáta a došlo k zverejneniu nahratých zvukových záznamov.

Gašpar sa vyjadril aj k protestom opozície. Podľa neho ich opozícia zneužíva na politickú kampaň pre prezidentského kandidáta Ivana Korčoka spolu s “útokom na ministerku kultúry“.

O nezákonnom konaní ÚŠP sú dôkazy, povedal Gašpar. “Ja nebudem čítať len uznesenie Ústavného súdu, budem čítať z dôkazov,“ ozrejmil. Smer o tom prinášal konkrétne dôkazy, ktoré médiá ignorovali, tvrdil poslanec Smeru.

Šmilňák mu oponoval. “To, že niečo budete čítať, neznamená, že máte pravdu.“

Ak novela prejde, malá škoda bude 35-tisíc eur, kým teraz je to 2660 eur. Ako príklad poslanec KDH uviedol zabitie chráneného zvieraťa v lese. Len dva druhy na Slovensku prekračujú hodnotu 35-tisíc eur. Za malú škodu je trest od nula do dvoch rokov alebo len podmienka pri prvom priestupku.

Zdroj: ta3.com


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *