8. septembra 2024

Viktória Hellenbart: Prezidentka sa nemôže vyjadrovať k živým kauzám.

Viktória Hellenbart: Prezidentka sa nemôže vyjadrovať k živým kauzám.

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Advokátka Viktória Hellenbart o tom, prečo odstúpila z predsedníctva Slovenskej advokátskej komory, o tom, prečo SAK reaguje a selektívne pristupuje ku kauzám, ktorých súčasťou sú advokáti alebo bývalí advokáti-politici, čo ju prekvapilo v kauze advokáta Krivočenka, ako vníma politikov, ktorí sa vyjadrujú k živým kauzám, čo si myslí o karikatúre, ktorú dostal špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a prečo podľa nej ľudia protestujú za zachovanie ÚŠP.

Viktória Hellenbart je advokátka, ktorá sa rozhodla opustiť predsedníctvo Slovenskej advokátskej komory (SAK) po tom, ako sa dozvedela o nekalých praktikách v tejto inštitúcii. V tomto texte nám prezradí, aké boli jej dôvody, ako vnímala postoj SAK k rôznym kauzám, ktoré sa týkali advokátov alebo bývalých advokátov, ktorí sa zapojili do politiky, a aké problémy vidí v súčasnom stave justície na Slovensku.

Hellenbart tvrdí, že SAK reaguje a selektívne pristupuje ku kauzám, ktorých súčasťou sú advokáti alebo bývalí advokáti-politici. Podľa nej SAK chráni svojich členov pred kritikou a nevyvíja dostatočný tlak na dodržiavanie etických a profesijných pravidiel. Hellenbart uvádza ako príklad kauzu advokáta Krivočenka, ktorý bol obvinený z podplácania sudcov a zneužívania svojho postavenia. Hellenbart hovorí, že ju prekvapilo, že SAK nevyjadrila žiadnu odsudzujúcu reakciu na tento prípad a nezačala disciplinárne konanie voči Krivočenkovi.

Hellenbart tiež kritizuje politikov, ktorí sa vyjadrujú k živým kauzám, čím podľa nej ovplyvňujú priebeh súdnych procesov a narušujú princíp prezumpcie neviny. Hellenbart považuje za nevhodné, že niektorí politici sa snažia získať politické body tým, že útočia na súdy, prokuratúru alebo advokátov. Hellenbart spomína karikatúru, ktorú dostal špeciálny prokurátor Daniel Lipšic od poslanca NR SR Jozefa Rajtára. Hellenbart hovorí, že karikatúra bola urážlivá a neuctivá voči Lipšicovi a jeho práci.

Rozhovory s Mimi Šramovou



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.