18. októbra 2024

Video-Ľubomír Hlbočan: Prezidentka je zrelá na ústavnú žalobu.

Ľubomír Hlbočan: Prezidentka je zrelá na ústavnú žalobu.

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


S advokátom Ľubomírom Hlbočanom o schválenej novele trestného zákona, o premlčacích lehotách pri znásilnení, o tom, ako prezidentka nemá dôvod nevymenovať Pavla Gašpara za riaditeľa SIS, o budúcnosti čurillovcov a Daniel Lipšica, aj o trestnoprávnej a ústavnoprávnej zodpovednosti politikov bývalej vládnej garnitúry, vrátane prezidentky a potrebe vyšetriť trestnoprávnu, ekonomickú a ľudskoprávnu zodpovednosť počas pandémie.

V rozhovore s advokátom Ľubomírom Hlbočanom sme sa venovali niektorým aktuálnym témam z oblasti trestného práva. Zaujímalo nás, aké dôsledky bude mať novela trestného zákona, ktorá bola schválená parlamentom, pre obete znásilnenia a pre páchateľov takýchto činov. Ďalej sme sa pýtali na jeho názor na situáciu okolo vymenovania Pavla Gašpara za riaditeľa SIS, ktorého prezidentka Zuzana Čaputová odmietla urobiť. Advokát Hlbočan nám tiež priblížil, aký je stav prípadu čurillovcov a Daniela Lipšica. Nakoniec sme sa zaoberali otázkou trestnoprávnej a ústavnoprávnej zodpovednosti politikov bývalej vládnej garnitúry, vrátane prezidentky, a potrebou vyšetriť ich konanie počas pandémie z hľadiska trestného práva, ekonomiky a ľudských práv.

Rozhovory s Mimi Šramovou



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.