7. júla 2024

Ústavný právnici súčasného Ústavného súdu boli menovaní prezidentmi Kiskom a Čaputovou, k tomu niet čo dodať. A „naše“média? Znovu sa potvrdilo, že „naše“ médiá fungujú TOTALITNE – koordinovane

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala zvyšných šesť ústavných sudcov. Sú nimi: Ladislav Duditš, Libor Duľa, Rastislav Kaššák, Miloš Maďar, Peter Straka a Martin Vernarský.

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Zdá sa, že v prípade spravodajstva a publicistiky áno. Inakšie sa nedá vysvetliť tá obsahová i formálna koordinácia, ktorú dnes predviedli Marta Jančkárová /RTVS/ a Michal Kovačič. Obaja dnes vo svojich diskusných reláciách ako sólo-kapra použili rovnaké /hlúpe, nekvalifikované, neobjektívne, zákerné/ výroky Jána Mazáka. Starého Jána Mazáka, ktorý je už de facto odvolaný z postu predsedu Súdnej rady. Toho Mazáka, čo Slovensku robil hanbu v zahraničí a teraz robí zle v domácom súdnictve. Toho Mazáka, čo sa nikdy nemal stať JUDr. , nieto ešte nositeľom vyšších akademických hodností.

-Čo to len tento exponát zo skanzenu socialistického a ranokapitalistického pseudosúdnictva povedal ? Nuž takú nehoráznosť, podľa ktorej Ústavný súd bez porušenia zákonov môže pojednávať o novele Trestného zákona aj bez toho, aby predmetom pojednávania bola plnohodnotná právna norma-teda aj norma, čo ešte nevyšla v Zbierke zákonov a nemá teda potrebnú registráciu.

Právnici, ktorí majú poctivejšie právnické vzdelanie než Mazák tvrdia samozrejme presný opak. No netvrdia to iba oni. Že sa Mazák mýli /resp. úmyselne zavádza a klame/ hovorí aj samotná judikatúrna prax Ústavného súdu. Náš slovenský Ústavný súd mal vo svojej praxi 5 prípadov, keď sa mal rozhodovať o zákonoch ešte nepublikovaných v Zbierke zákonov. Náš slovenský Ústavný súd vo všetkých takýchto 5 prípadoch sa normami, čo ešte neboli zverejnené v Zbierke zákonov ani raz nezaoberal. Odmietol sa nimi zaoberať.

Mazákovi to neprekáža. On tvrdí, napriek týmto 5 zamietnutiam nič nebráni Ústavnému súdu, aby sa v tomto šiestom prípade zákonom zaoberal a aby o ňom rozhodol /v aktuálnom prípade aby zrušil účinnosť novely Trestného zákona/. Vraj by to bolo síce čosi extrémne nezvyčajné, vraj by tým síce Ústavný súd išiel proti svojim vlastným minulým rozhodnutiam , – no vraj by tým Ústavný súd neporušil zákon. A tak by to teda Ústavný súd mohol /podľa Mazáka aj mal/ urobiť.

Hovorí sa, že ústavní právnici súčasného Ústavného súdu boli menovaní liberál-slniečkárskymi prezidentmi Kiskom a Čaputovou a tak sú náchylní tancovať tak, ako slniečkári á la Čaputová a jej riadiace štruktúry v pozadí pískajú. Možno áno, možno nie. Ale keby aj áno, neverím, že by boli až takí morálne narušení, aby precedentne prijali rozhodnutie narúšajúce 5 ich doterajších rozhodnutí. Neverím, že by ich /čo ako naliehavá/ politická objednávka prinútila – pardón za výraz- nakakať si do vlastných úst.

-No nie o tomto som tu teraz chcel. Pre mňa, čo sa trochu zaoberám manipuláciou v našich médiách a dezinformačnými kampaňami „našich novinárov“ je zaujímavé hlavne to, ako jednotne manipulujú verejnosťou novinári z rozdielnych médií. Ako unisono, akoby podľa toho istého dezinformačného scenára postupujú, hoci jeden novinár-moderátor je zo súkromnej Markízy a druhý z údajne „verejnoprávnej“ RTVS. Jančkárová a Kovačič dnes pracovali s tým istým odborne nehoráznym nezmyslom-s rovnakým výrokom J.Mazáka. Ich súzvuk bol taký jasný, akoby im úlohu pridelil na tajnej redakčnej porade ten istý človek. Akoby im to prikázal jeden a ten istý tajomný PÁN ŚÉF…

Sólo-kapor v RTVS a aj v Markíze dnes zlyhal. V prípade odborne skvelo pripraveného Gašpara na celej čiare. Gašpar prebil Mazákove tvrdenia nielen tvrdeniami iného právnika-akademika, ale najmä citovaním konkrétnych rozhodnutí Ústavného súdu na túto tému. Taraba tiež spomenul už prijaté odlišné rozhodnutia Ustavného súdu, no z úcty k právnicky nevzdelanému spoludiskutérovi Sulíkovi to príliš nerozmazával.

Tak či onak, aj dnešný spôsob totožnej argumentácie moderátorov Markízy a RTVS dokazuje, že slovenské médiá nefungujú pluralite. Znovu sa potvrdilo, že „naše“ médiá fungujú TOTALITNE – koordinovane, v rámci z pozadia jednotne riadenej propagandistickej /samozrejme, že protivládnej/ kampane. Nuž a aj dnes sa znovu ukázalo, že RTVS je skrz-naskrz chorá inštitúcia. Že je zrelá nielen na personálne zmeny /napr. u Jančkárovej/ ale najmä na radikálne zmeny organizačnej štruktúry a právnej formy existencie.

Dnešok opäť ukázal, ako veľmi naliehavé sú zmeny v štátnej informačnej politike a v praktickom uplatňovaní práva občanov a práva vlády na nikým a ničím nehatenú masmediálnu komunikáciu medzi nimi.

Autor: medvedar


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading