4. júla 2024

Video-Robert Fico po rokovaní Bezpečnostnej rady: Žiadny slovenský vojak nepôjde na Ukrajinu!

Robert Fico po rokovaní Bezpečnostnej rady: Žiadny slovenský vojak nepôjde na Ukrajinu!

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Premiér Robert Fico (Smer-SD) zvolal na pondelok (26. 2.) ráno bezpečnostnú radu a vládu, rokovať chce aj s koaličnými partnermi. Urobil tak v súvislosti s plánovaným stretnutím partnerov z Európskej únie a NATO v Paríži, kde by sa malo diskutovať o situácii na Ukrajine. Premiér o tom informoval na sociálnej sieti.

Na rokovaní vo Francúzsku by sa mali zúčastniť partneri z EÚ a NATO, venovať by sa mali práve Ukrajine. Západ má podľa neho dve možnosti, a to buď ďalšiu eskaláciu napätia a vojenskú podporu Ukrajiny, alebo predstaví zmysluplný mierový plán. Premiér Fico očakáva prvú možnosť.

„Aj keby ma mal môj postoj stáť funkciu predsedu vlády, urobím všetko pre to, aby som zabránil priamej účasti slovenských vojakov vo vojne na Ukrajine,“ skonštatoval .

Online Tu a Teraz

Slovensko teda nevyšle svojich vojakov na územie Ukrajiny, čo je rozhodnutie, na ktorom sa zhodli aj predsedovia zvyšných dvoch koaličných strán – Peter Pellegrini (Hlas) a Andrej Danko (SNS).

JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *