27. júla 2024

Ukradnuté deti (2.časť). Brutálny systém odoberania detí v Británii

Zdroj foto z návratu Boórovcov: SITA/Ľudovít Vaniher.

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Ukradnuté deti (2.časť)

Britský systém Vo Veľkej Británii bol systém odoberania detí premakaný.
Dôvody boli v podstate akékoľvek. Mali ste doma sedačku na kŕmenie s trojbodovým uchytením namiesto päťbodového? Smola. Nedostatočne ste sa venovali bezpečiu dieťaťa.
Udrel Vás partner a Vy ste boli tak blbá, že ste zavolali políciu? Smola. Stalo sa to pred Vašimi deťmi a tak ich treba odobrať.

Že už s partnerom odvtedy nežijete a požiadali ste o rozvod? Ešte lepšie. Vypýtame si súhlas na adoptovanie detí do nových rodín rovno od Vášho čerstvého exa. Máte svoj sexuálny život, ktorý vediete mimo domácnosť, kde žijete so svojím dieťaťom? Nuž, dieťa Vám vezmeme, lebo sa nám nepáčia praktiky, aké preferujete… Že na tých praktikách nie je nič trestné a že to s dieťaťom NIJAK nesúvisí? O tom rozhodujeme MY.

O čo išlo v skutočnosti? Systém náhradnej rodinnej starostlivosti bol sprivatizovaný a súkromná spoločnosť mala tým väčšie zisky, čím viac detí bolo odobraných a umiestnených do nimi manažovaných a platených domácností. A všetci boli platení naozaj dobre. Ešte aj sociálni pracovníci boli platení viac, ak odobrali viac detí. Neodoberali ale deti z úplne najproblémovejších komunít, lebo to bolo príliš otravné a rizikové.

Sústreďovali sa na deti slabšie zarábajúcich rodín, u ktorých bol predpoklad, že im to prejde bez problémov. A ono to bez problémov aj prechádzalo.
A čo ak sa nejaký právnik verejne ozval proti tomuto systému kradnutiu detí? Ak mal deti, zrazu mu došla kontrola zo sociálky a už to išlo. Viacerí právnici emigrovali, aby si zachránili svoje deti.
Emigroval napríklad aj farár so svojou rodinou, ktorý sa zastal odobraných detí, keď ich odobrali pod vymyslenou zámienkou zneužívania a umiestnili na prechodné obdobie do farárovej rodiny. Farár mal zhodou náhod aj vzdelanie týkajúce sa zneužívania detí a rozoznal, že zverené deti obeťami zneužívania nie sú. Netrvalo dlho a sústredili sa aj na jeho deti.

Na súde v prípade Boórovcov použili fotografie cudzích zneužitých detí a rozhodli, že deti sú nastálo odobraté matke. Slovenská republika sa vtedy moc nevyznamenala, o deti najskôr vôbec nezabojovala, aj keď mohla. Až po veľkom verejnom tlaku a protestoch aj pred britským veľvyslanectvom sa zrazu stalo nemožné a definitívny rozsudok bol zvrátený. Britské súdy sa ale matke aj tak pomstili a povolili návrat detí na Slovensko len pod podmienkou, že deti nebudú zverené matke (ktorá sa ničoho nedopustila), ale babičke, ktorá dobehla našťastie na pomoc. A tak sa Boórovci vrátili domov aj keď bez mamy. Tú v Anglii ešte zdržala tamojšia sociálka.

Po ich návrate som s deťmi Boórovými bola.

Bolo smutné a dojemné sledovať ako sa 4-ročný (!!!) súrodenec staral o to, či mal ten menší všetko, čo má mať. Delil sa s ním o sladkosti. Dozeral na neho. Proste prebral vo svojom mladučkom veku voči mladšiemu bráškovi rodičovskú rolu, lebo matku im v Anglii na 921 dní sprosto ukradli.
Sedela som bokom, pozorovala 4-ročného dospelého a plakala. Bol to jeden z mála prípadov návratov detí z Veľkej Británie na Slovensko, ktorý sa podaril. Prečo o týchto prípadoch vôbec neviete?
Lebo v okamihu, keď sa dostanete do hľadáčika britskej sociálky, dajú Vám podpísať papier, podľa ktorého je v záujme dieťaťa, aby ste o tom, že Vás vyšetrujú, mlčali a ak prehovoríte, pôjdete proti záujmu dieťaťa a dieťa Vám automaticky odoberú.

A tak musíte mlčať, dúfať a modliť sa.
Raz sme mali o tom debatu s viacerými mamami. Jedna z nich žila v Anglicku. Neverila mi.
Ale o týždeň mali v škôlke čosi ako rodičovské združenie a ona našla odvahu a opýtala sa, ako to s tou sociálkou v Británii je a či je pravda, čo počula.

Zdroj foto z návratu Boórovcov: SITA/Ľudovít Vaniher.

Vrátila sa domov zdesená. Zistila totiž, že z celej triedy je jediná, kto ešte nedostal varovanie od sociálky, že sa nestará správne o deti a že im môže byť dieťa odobrané.

Savenna Monteloup FB

[monsterinsights_popular_posts_widget]



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *