18. októbra 2024

Na okrúhly stôl nedozrel ani čas ani Matovič a ani Šimečka

Majú atentát na R. Fica na svedomí štváči Šimečka a Matovič?

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


KOALÍCIA ODVRÁTILA DVE NEMALÉ POLITICKÉ CHYBY!

Nedeľným politickým diskusiám som sa takmer vyhol, nepodarilo sa to úplne, ale napriek tomu si dovolím konštatovať, že najväčšie politické udalosti sa udiali mimo týchto diskusií. Pozitívnou informáciou je, že momentálne je premiér Robert Fico mimo ohrozenia života. Stali sa aj dve na prvý pohľad malicherné politické udalosti, ktoré boli spôsobené emocionálnym vypätím koaličných politikov a neskôr mohli narobiť nemalé politické škody.

Na okrúhly stôl podľa budúceho prezidenta Petra Pellegriniho nedozrel čas, prezidentka Zuzana Čaputová verí, že môže byť neskôr. V návale emócií nemožno považovať tento návrh zo strany Pellegriniho za prejavenie politickej otočky, išlo o pokus s dobrým úmyslom vyslať do spoločnosti signál a symboliku potreby komunikovať medzi sebou slušne. Za tých pár dní som nestretol nikoho, kto by okrúhlemu stolu fandil, naopak každý pripomínal, že opozícia nebola ochotná rešpektovať 100 dní, a tak nie je o čom s nimi diskutovať.

Po vyhlásení a zverejnení požiadaviek Igora Matoviča sa prebudili aj v Hlase-SD a pochopil aj Pellegrini. Čaputovej vieru neberme, ale za prípadným okrúhlym stolom už sedieť ona nebude, podobne sa s najväčšou pravdepodobnosťou už nestretne ako prezidentka s dvomi ďalšími najvyššími ústavnými činiteľmi, čo je podčiarknutie jej “citlivého vnímania” samej seba, nie politiky. K zmierneniu nepríde ani s médiami, Martin M. Šimečka píše „Na zmierenie by sa musel zmeniť nielen jazyk politikov, ale aj politický program vládnej koalície, čo sa však nedá očakávať,“ čo je ďalšie popretie výsledkov volieb a podčiarknutie, že sadnutie s nimi za jeden stôl by bola mimoriadna politická chyba, lebo oni zostávajú majiteľmi pravdy.

Pravdepodobne v návale emócií a snahe ukázať aspoň nejakú snahu o zmier súhlasil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok s tým, že pôjde do relácie TV Markíza, ktorú koalícia bojkotuje. Napokon do relácie neprišiel, čo Michal Kovačič veľmi ťažko prekusol a hovoril, že sa tak stalo napriek jasnej dohode aj na tom, ktorými dverami minister vnútra príde. Čo okrem hnevu táto informácia divákovi dala? Navyše Šutaj Eštok odmietol okrúhly stôl s Matovičom potom, čo Matovič povedal, že neplnením programu vlády zabezpečil atentát na premiéra – prečo by sa s takýmto detailom Kovačič zaoberal, keď minister vnútra neprišiel? Ako by budúci týždeň argumentovali koaliční politici odmietnutie Markízy, ak by dnes Šutaj Eštok vytvoril precedens? Pozor na emócie, lebo tie v politike robia nemálo zla, ktoré je neskôr ťažké napraviť…

Roman Martiška



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.